Fix: Indsæt en disk i en flytbar disk

Fejlen "Indsæt en disk på en flytbar disk" opstår normalt af to grunde; disknavnet er i konflikt med et andet navn, der allerede er tildelt en systemharddisk eller anden lagerenhed, eller den USB-enhed, du tilslutter, er beskadiget eller fysisk beskadiget.

Denne fejl starter normalt, når computeren beder om, at dit drev skal repareres. Når du reparerer det, begynder fejlmeddelelsen dog at poppe, hvilket yderligere komplicerer tingene. Hukommelsesenhedens egenskaber viser, at der ikke er nogen hukommelse tilgængelig, eller at der er brugt. Vi vil gennemgå få løsninger, der er kendt for at løse dette problem.

Løsning 1: Ændring af drevbogstav og sti

Hvert drev identificeres med et unikt drevnavn sammen med en sti, hvorigennem det kan tilgås. Det er muligt, at drevbogstavet er i konflikt med et andet, der allerede er reserveret af systemet til en anden hukommelsesenhed. Vi kan tildele et andet drevnavn til dit drev og se om dette gør nogen forskel.

Sørg for at indsætte den flytbare enhed Før du starter din computer. Luk computeren, tilslut enheden, og start den derefter. Bemærk, at den første boot-enhed i dine BIOS-indstillinger ikke er den flytbare enhed (det skal være harddisken, hvor din Windows er installeret).

  1. Tryk på Windows + R, skriv “diskmgmt.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
  2. Når du er i diskadministration, skal du højreklikke på dit drev og vælge “Skift drevbogstav og stier”.

  1. Klik på “Tilføje”Knap til stede på listen over tilstedeværende muligheder.

Bemærk: Hvis dit drev allerede har et navn, skal du klikke på "Skift" i stedet for "Tilføj". I dette tilfælde, da drevet allerede har navnet “H”, vil vi klikke på “Skift og vælge et nyt drevbogstav til harddisken”.

  1. Nu vælg et nyt drevbogstav til din harddisk. Trykke Okay for at gemme ændringer og afslutte.

  1. Kontroller nu, om du har adgang til den flytbare enhed med succes. Hvis du stadig ikke kan, skal du genstarte din computer og kontrollere igen.

Løsning 2: Brug af DISKPART

DISKPART er et kommandolinjepartitioneringsværktøj, der blev introduceret til at erstatte sin forgænger “fdisk”. Dette værktøj bruges til at rense og oprette partitioner på forskellige diske og bruger scripts til at automatisere dets brug.

Hvis ovenstående løsning ikke virker, betyder det sandsynligvis, at du er nødt til at slette alle data på din enhed og partitionere dem i håb om at gøre enheden gendannelig igen. Bemærk, at dette sletter alle data, der findes på din enhed, og slutproduktet vil være en ren enhed uden data på den. Det kan være en god idé at prøve tredjepartsgendannelsessoftwaren, før du prøver dette værktøj, hvis du vil udtrække de data, der allerede var til stede i enheden.

  1. Tryk på Windows + S, skriv “kommandoprompt”I dialogboksen skal du højreklikke på applikationen og vælge“Kør som administrator”.
  2. Når du er i forhøjet kommandoprompt, skal du udføre følgende instruktioner:

diskpart

liste disk

vælg disk (disknummer til stede i tabellen)

ren

Her viser vi alle de diske, der findes på din computer. Når listen kommer op, skal du bestemme, hvilken USB-enhed / pen-drev der forårsager problemet. I dette tilfælde forårsagede Disk 1 problemet. Når vi har valgt disken, udfører vi den rene betjening for at slette alle tilstedeværende data.

  1. Når enheden er ryddet, skal du udføre følgende kommando for at oprette en partition.

Opret partition primær

aktiv

Da vi har oprettet den nødvendige partition og markeret den som aktiv, kan vi gå videre for at formatere disken til FAT32-format.

  1. Udfør nu følgende kommandoer i rækkefølge:

vælg partition 1

format fs = fat32

Her vælger vi først partitionen og formaterer den derefter til formatet FAT32. Dette kan tage noget tid, så vær tålmodig og lad processen afslutte.

  1. Luk kommandoprompten, når partitioneringen er afsluttet, tryk på Windows + E for at starte opdagelsesrejseren, og kontroller, om du har adgang til drevet med succes.

Løsning 3: Kontrol af fysisk skade

Hvis begge ovenstående løsninger ikke fungerer, skal du kontrollere, om hukommelsesenheden er fysisk beskadiget. Du bør også prøve at tilslutte enheden til en anden USB-port og se om dette gør tricket. Hvis du har en pc, kan du prøve at tilslutte den til de porte, der findes på bagsiden. Hvis du har brugt alle mulighederne, kan du prøve at give USB lidt varme og tilslutte det igen. Hvis du bruger en kortlæser til et SD-kort, skal du kontrollere, om kortlæseren fungerer korrekt.

Stadig, hvis intet fungerer, betyder det, at din flash-lagerenhed er beskadiget. Hvis du har garantien, kan du prøve at gøre krav på den og få din enhed udskiftet.