Fix: Youtube 60fps videoer, der stammer på Chrome OS

Youtube er sprængt med hensyn til mængde og kvalitet af videoer, der uploades til webstedet. Mens Youtube understøtter 4K-video, har de fleste af os skærme, der kun kan understøtte 1080p og 720p på ældre maskiner. Du kan dog opleve, at afspilning af video i høj opløsning på Youtube får videoer til at stamme, da din underdrevne GPU ikke er i stand til at håndtere videoen i høj opløsning. Nå viser det sig, at du kan gøre noget for at rette det uden at skulle rode med hardwaren.

Problemet med Youtube-videoer er, at de anmoder om VP9-video i stedet for H.264. Hvad dette betyder er, at mens dine videoer starter med det samme og buffer hurtigere, bliver de sandsynligvis ikke optimeret til din computers hardware. Mens de fleste computere understøtter hardwareacceleration til H.264-video, understøtter næsten ingen computer hardwareacceleration til VP9. Derfor skal din CPU gøre det ekstra arbejde for at afkode Youtube-videoer. Det kan løses ved at tvinge YouTube-videoer til at blive kodet H.264. Dette gør det nemt for din hardware at håndtere Youtube-videoer og fjerner stammen selv ved højere opløsninger.

Alt hvad du skal gøre er download denne udvidelse fra butikken, og lad den installere på Chrome. Denne udvidelse, kaldet h264ify, tvinger automatisk Youtube-videoer til at blive kodet H.264, så de lettere kan håndteres af din hardware.

Når du klikker på det givne downloadlink, føres du til denne side i Chrome Webshop.

Klik bare på 'Føj til Chrome' øverst til højre på skærmen. I det næste pop op-vindue, der vises, skal du klikke på 'Tilføj udvidelse'.

Udvidelsen installeres og kører automatisk. Der er intet mere, du skal gøre. h264ify vil gøre det for at tvinge Youtube-videoer i H.264, og du kan nyde en meget glattere og klarere Youtube-oplevelse.