Bedste grafikkort med lav profil med højeste grafiske gengivelseskraft

Hjem/Anmeldelser/Komponenter/ Bedste grafikkort med lav profil med højeste grafiske gengivelseskraft

Bedste grafikkort med lav profil med højeste grafiske gengivelseskraft

Af Bill Wilson den 12. juni 2020 7 minutter læst

En kæmpe pc med fuldtårn er det bedste valg for at nyde den ultimative oplevelse, især til spilbehov, hvor man kan have mange muligheder såsom avancerede grafikkort, flere lagerenheder og andre ting. Men mange mennesker lejlighedsvis spiller og er glad for at spille spil med lave krav. Desuden kræver de andre applikationer på computere ikke så enorm hardware såsom browsing, grundlæggende videoredigering osv.

Det er her, der kommer konceptet med lavprofilcomputere, som ikke kun bruger mindre plads på dit skrivebord, men også har en masse lavere strømbehov end en fuldt udstyret spil-pc. Bestemt kan vi ikke montere massive komponenter, især det enorme grafikkort i vores lavprofilerede pc'er. For at udfylde dette særlige behov har producenterne designet grafikkort med lav profil med halv højde end et normalt, men leverer stadig tilstrækkelig grafisk ydeevne.

1. ZOTAC GeForce GTX 1050 Ti lav profil

Vores vurdering: 9.9 / 10

 • Et af de hurtigste grafikkort med lav profil
 • Dobbelt 6MM kobbervarmerør
 • Stor kølelegeme
 • Dobbelt blæserdesign holder kortet køligt
 • Minimum blæserhastighed låst ved 45% forårsager støj

Hukommelsesbuffer: 4GB | Core Clock / Memory Clock: 1392 MHz / 1750 MHz | Slots: 2

Tjek pris

Nvidia GTX 1050 TI er et mid-end grafikkort, der er foretrukket af mange mennesker, og det er sandsynligvis en af ​​de mest efterspurgte GPU'er i 10-serieopstillingen. Dette særlige design af Zotac pakker en kraftig køleplade til at håndtere GPU-varmen, mens den er tynd nok til at passe i SFF-computertaskerne.

Det har et boostur på 1392MHz, udstyret med en 128-bit hukommelsesbus og en 4 GB GDDR5-hukommelse. Bestemt kan dette grafikkort ikke maksimere de nyeste fantastiske AAA-titler, men næsten alle spil kan afspilles i 1080p-opløsning med mellemstore indstillinger.

For noget over 1080p-opløsning er dette grafikkort imidlertid ikke egnet, og den forsinkede spiloplevelse kan ikke opnås.

Zotac har låst minimale blæserhastigheder for grafikkortet med et minimum på 45%, hvilket skaber støj, selv når det er inaktiv. Da dette er en lavprofil GPU, er fansne også mindre end højprofilerede grafikkort, hvilket resulterer i højfrekvent støj, som kan være en deal breaker for folk, der er følsomme over for akustik. Grafikkortet er vært for 1 x DP-port, 1 x HDMI-port og 1 x DVI-port, mens den bruger omkring 75 watt ved maks.

Zotac beriger også markedet med en “mini” udgave af den samme model, som har PCB i fuld højde, men leveres med et enkelt slotbeslag. Denne specifikke model leverer dog ikke den enkelte slotbeslag og kan ikke bruges i tilfælde, hvor der kun er plads til en enkelt plads. Halvhøjdebeslaget er dog inkluderet i GPU-tilbehøret.

I benchmarks fandt vi, at dette grafikkort var lige så godt som standard GTX 1050 Ti, selvom temperaturen var lidt højere, især i sammenligning med standardmodeller med dobbelt blæser, hvilket gør det til det perfekte valg for næsten alle.

2. MSI RX 560 4GT LP OC

Vores vurdering: 9.6 / 10

 • Alle faste kondensatorer
 • Imponerende forhold mellem pris og ydelse
 • 1024 Stream-processorer
 • Støjende fans
 • Lidt højere termik på trods af at den er dobbelt blæser

Hukommelsesbuffer: 4GB | Kerneur / hukommelsesur: 1196 MHz / 1750 MHz | Slots: 2

Tjek pris

AMD RX 560 er også et mellemliggende grafikkort målrettet mod middelmådige gamere, der konkurrerer med Nvidias GTX 1050 TI. Det er baseret på 14 nm litografi (2 nm mindre end Nvidias 10-serie), som er meget velegnet til effektivt arbejde, der fører til lavere TDP (Thermal Design Power) end de tidligere generationer.

MSIs lavprofiludgave af RX 560 har et boostur på 1196 MHz udstyret med en 4 GB GDDR5-hukommelsesbuffer og en 128-bit hukommelsesbus. Dette grafikkort har lidt lavere ydelse end dets Nvidia-modstykke, GTX 1050 TI, men leveres også med en lavere pris, som kan være et godt offer for mange mennesker.

Denne GPU er ikke egnet til spil over 1080p-opløsninger, og en blanding af lave og mellemstore indstillinger anbefales.

MSIs lavprofiludgave har lidt høje temperaturer på trods af at den er udstyret med et dobbelt blæserdesign. I modsætning til Nvidia kan RX 560-grafikkort bruges parvis med crossfire-teknologi. Denne GPU har 1 x DP-port, 1 x HDMI-port og 1 x DVI-port og har en TDP på ​​60 watt.

FreeSync er også en stor fordel ved at bruge et AMD-produkt, der kan sikre en stammefri oplevelse, mens G-Sync og Nvidia-implementering er dyrt og ikke egnet til gamere til lave og mellemstore spillere. Tilbehør til grafikkortet inkluderer også et halvt beslag, selvom det stadig er et dobbelt slotbeslag.

Dette grafikkort gav os meget lignende resultater til GTX 1050 Ti, især i DirectX 12 og Vulcan-titler, da AMD-grafikkort er meget optimeret til disse API'er. Grafikkortets temperatur forblev under grænsen, da MSI har brugt en bøflig køleplade til dette lille grafikkort.

Dette grafikkort er et godt alternativ til Nvidia GeForce GTX 1050 Ti med næsten samme ydeevne, mens det giver en anden adaptiv synkroniseringsteknologi. Så hvis du ikke har nok penge, eller GTX 1050 Ti ikke er tilgængelig, vil dette være din sikreste indsats.

3. GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC lav profil

Vores vurdering: 9,5 / 10

 • 4x indstillinger for skærmoutput
 • Imponerende akustisk ydeevne
 • Lav blæserlevetid
 • Høj varme
 • Enkelt blæser

Hukommelsesbuffer: 2 GB | Kerneur / hukommelsesur: 1506 MHz / 1750 MHz | Slots: 2

Tjek pris

Nvidia GTX 1050 betragtes som den yngre bror til GTX 1050 TI med noget nedsatte specifikationer såsom 640 shader-behandlingsenheder i stedet for 768 på TI-modellen.

Det er dog lige så godt med hensyn til hukommelsesydelse, da disse specifikationer er identiske med dem for 1050 TI gennem hukommelsesbufferen reduceres til halvdelen, dvs. 2 GB. Gigabyte's lavprofilmodel har et boostur på 1506MHz.

Denne GPU er målrettet mod folk, der spiller konkurrencedygtige titler, der har god nok grafik, men ikke meget krævende, så en bred vifte af mennesker kan nyde dem, såsom CS-GO, R6 Seige, Fortnite osv.

Grafikkortets design føles normalt med ikke meget klokker og fløjter, da det formodes at være et low-end grafikkort. Selvom byggekvaliteten af ​​GPU'en kan forbedres meget, synes ventilatorkvaliteten især at være et konsekvent problem for mange mennesker. Ventilatoren bliver lidt støjende efter et par måneder, selvom den ikke helt holder op med at arbejde, hvilket fører til en termisk gas. Dette grafikkort inkluderer 1 x DP-port, 2 x HDMI-port og 1 x DVI-port og under høje belastninger kan det forbruge omkring 75 watt.

En god funktion til at kompensere for dette problem er, at GPU's ventilator kan stoppes helt, mens den er under en bestemt tærskel. Denne tærskel kan også tilpasses ved hjælp af softwareprogrammet leveret af gigabyte navngivet som XTREME Engine Utility. Denne grafik kan også understøtte fire skærme på grund af rige output på bagsiden.

Dette grafikkort gav AMD RX 560 en hård konkurrence. FPS-tallene var lidt højere i DirectX 11-titler, mens GTX 1050 i DirectX 12 og Vulcan-baserede titler var bagud.

Vi vil kun anbefale dette grafikkort, hvis du ejer en GSync-skærm, i hvilket tilfælde AMD RX 560 ville være spild og ikke har penge nok til at købe en GTX 1050 Ti.

4. MSI RX 550 4GT LP OC

Vores vurdering: 9,5 / 10

 • Imponerende forhold mellem pris og ydelse
 • Ekstremt lav TDP
 • Bygget til HTPC'er
 • Understandard akustisk ydeevne
 • Begrænsede forbindelsesmuligheder

Hukommelsesbuffer: 4GB | Core Clock / Memory Clock: 1203 MHz / 1500 MHz | Slots: 1

Tjek pris

AMD RX 550 er en nedskåret version af RX 560, som forventet leveres med en lavere pris og giver lavere ydelse. I modsætning til Nvidias GT 1030 er dette grafikkort koblet med en 128-bit hukommelsesbus og også med den samme mængde GDDR5-hukommelsesbuffer som den, der findes på RX 560 og GTX 1050 TI.

Det kan dog stadig diskuteres, at denne luksuriøse mængde hukommelsesbuffer ikke er særlig nyttig for et sådant low-end produkt i spil, men i visse applikationer har det stadig sine fordele. MSI har brugt to blæsere på dette lavprofilerede design og en kølelegeme, der er stor nok til at sprede varmen effektivt. Desuden bruges et enkelt-slot design i kombination med to skærmudgange.

RX 550 er blandt de mest attraktive produkter i low-end grafikkortmarkedet på grund af sin lave pris og stadig har passende ydeevne, mens den leverer rige funktioner. MSI har brugt militærklasse 4-komponenter på denne grafik, som sikrer stor forventet levetid. Dette grafikkort har en HDMI-port og en DVI-port til visning og bruger omkring 50 watt ved fuld belastning.

Et tilbehør til halv højde er også inkluderet i tilbehør til brug med SFF-baserede systemer. Mens det kræver en dyr G-Sync-skærm at drage fordel af G-Sync-teknologi på Nvidias side, kan AMD-brugere nyde den stammefri oplevelse med FreeSync-teknologien, så længe GPU leverer nok billeder pr. Sekund.

I visse scenarier er RX 550 også en fordel med Vulcan-baserede spil, hvor Vulcan er et Application Programming Interface (API), og AMD skinner i denne særlige API sammenlignet med Nvidia.

Dette grafikkort gav lignende resultater til GT 1030 i spilbenchmarks, hvorfor vi ikke vil anbefale dette grafikkort til nogen seriøs spil session. Men for low-end-spil, browsing og se UHD-videoer, er det et godt valg. Grafikkortets temperatur var langt under grænsen, da det ikke er et strøm-sultent grafikkort.

5. GIGABYTE GeForce GT 1030 Lavprofil 2G

Vores vurdering: 9.1 / 10

 • Lav TDP
 • Begrænset ydeevne
 • Dårlig VRM-kvalitet
 • Begrænsede output
 • Understandardisk termisk ydelse

Hukommelsesbuffer: 2 GB | Kerneur / hukommelsesur: 1506 MHz / 1502 MHz | Slots: 1

Tjek pris

Nvidia GT 1030 er det nederste ende af grafikkortet i 10-serien, og det er målrettet mod folk med meget grundlæggende grafiske behov som at se en video, gennemsøge og low-end-spil. Det er ikke egnet til noget spil med middelmådig grafik og vil forårsage en masse forsinkelser og stammen, selvom opløsningen og indstillingerne kan justeres, så brugeren kan nyde gamle spil til anstændige billedhastigheder.

En opløsning på 720p anbefales at bruge med dette grafikkort, og alt ovenfor vil være besværligt. Ældre spil, dvs. spil før 2010, kan stadig nydes i en rig 1080p-opløsning med passende rammer pr. Sekund. Gigabytes lavprofildesign har en grundlæggende kølelegeme og en lille blæser, da TDP'en til GPU'en ikke er særlig høj. Den er udstyret med en 64-bit hukommelsesbusbredde og en 2 GB rammebuffer sammen med 384 shader-behandlingsenheder. Det fungerer ved en 1506MHz urhastighed, der er lidt højere end lagerhastigheden på en GT 1030.

Grafikkortets design er for forældet med en lille sort kølelegeme og en grim blæser. Dette sparer mange produktionsomkostninger, men det er derfor, dette grafikkort er meget billigt og et attraktivt produkt for folk, der lægger mindre vægt på æstetikken og mere om de faktiske funktioner. Der er kun 1 x HDMI-port og 1 x DVI-port til output, og dette grafikkort kan forbruge ca. 20 watt ved maks., Hvilket viser, at det er meget strømeffektivt.

En anden fordel ved dette grafikkort er, at det kommer med et enkelt slotdesign, hvilket er meget praktisk for nogle mennesker, der kun har et enkelt pladsplads i deres tilfælde. Da dette er et grafikkort fra en ny generation, giver dets arkitektur visse fordele, som muligvis appellerer til en forbruger, såsom hardwareacceleration til nyeste videokodecs.

Gaming-benchmarks på dette grafikkort var lidt skuffende, da der var meget stammen i de nyeste titler, selv ved nedsatte opløsninger, selvom det viste sig at være fremragende under UHD-videoafspilninger.

Dette grafikkort skal kun overvejes, hvis du er vild med at gennemse og se videoer end spil. For enhver, der ønsker at nyde det spændende grafik i et spil, bør undgå dette grafikkort.