Fix: Windows 10 installationsfejl 0xC1900101 - 0x20004

Fejl 0xC1900101 - 0x20004 er en Windows-installationsfejl, der dukker op, når du prøver at opgradere til Windows 10 fra Windows 8 / 8.1 eller 7. Den detaljerede fejlmeddelelse angiver, at “Installationen mislykkedes i SAFE_OS-fasen med en fejl under INSTALL_RECOVERY_ENVIRONMENT-operationen“. Denne fejl kan også komme op, når du prøver at opgradere ved hjælp af Media Creation Tool.

I de fleste tilfælde; installationen sidder fast på 25%. Årsagen til hvorfor er relateret til “BIOS & SATA” -indstillinger. Før du begynder; tag en sikkerhedskopi af alle dine vigtige data enten til et eksternt USB-drev eller til en disk.

Metode 1: Fjern alle SATA-kabler

Da installationen udføres online og med de oplysninger, der allerede er gemt på systemet; fjern SATA-kablerne, og tag eventuelt eksterne enheder, der er tilsluttet, som f.eks. din (printer, eksterne USB-drev eller USB-HUBS) ud. Når det er gjort gentag installationen. Hvis det stadig ikke fungerer; fortsæt derefter til metode 2 nedenfor.

Hvis du ikke ved, hvordan du frakobler de tilsluttede kabler, vil det være en vanskelig guide for dig. Men hvis du kan få fat i en servicehåndbog, bliver det alt sammen meget let at følge både metode 1 og metode 2.

Hvad jeg normalt gør, når jeg skal kigge efter manual, er en Google-søgning på denne måde "dell 6200 service manual", "dell latitude service manual", som bringer en masse information til at guide mig udføre trin.

Metode 2: Nulstil BIOS

Nulstilling af BIOS er let på desktops sammenlignet med bærbare computere på grund af den måde, hardwaren er lukket på. Uden at specificere, hvordan du åbner sagen, skal du bare slukke for den helt; træk alle netledninger ud, og åbn kabinettet. Hvis du ikke ved, hvordan du åbner det, ville det være bedst at bede om en guide fra producenten eller foretage en hurtig Google-søgning.

Når sagen er åbnet, skal du finde det flade batteri på bundkortet (hvis du har en manual), så vil denne information være derinde. Fjern forsigtigt batteriet, og vent i 5 minutter. Sæt batteriet tilbage i tavlen, og sæt sagen tilbage med alle skruer spændt.

Tænd pc'en og udfør installationen igen.