Sådan rettes Google Chrome opdateringsfejl 0x80040902

Nogle Windows-brugere ser Fejlkode 0x80040902 når de prøver at opdatere Google Chrome til den nyeste version. I de fleste tilfælde opstår problemet med 64-bit versionen af ​​Chrome.

I nogle tilfælde vil dette problem opstå på grund af en række fastgjorte Chrome-processer, der ikke er i stand til at oprette forbindelser til Google-downloadserveren. I dette tilfælde skal en genstart eller en række kommandoer, der dræber enhver involveret proces, løse problemet.

Hvis din A / V-løsning for nylig har løst en trussel om browserkaprer (eller en lignende malware rodfæstet i din browser), er det muligt, at det også ender med at karantæne nogle filer, der blev brugt under opdateringsprocessen. Hvis dette scenarie er relevant, skal du bruge en kraftig afinstallationsprogram til at fjerne alle resterende filer og derefter installere den nyeste version af Chrome manuelt.

Kaspersky AV og et par andre tredjeparts A / V ender muligvis med at blokere kommunikation med Google-opdateringsserveren på grund af en falsk positiv. I dette tilfælde skal hvidliste Chrome-processerne eller afinstallere den overbeskyttende suite løse problemet.

Metode 1: Taskkill hver fast Chrome-proces

Som det viser sig, er et af de mest almindelige tilfælde, der vil udløse denne proces, et udvalg af fastgjorte Chrome-processer, der hæmmer browserens evne til at opdatere sig selv. Dette vises typisk for brugere, der bruger dvale eller søvn i stedet for den almindelige nedlukningsindstilling.

I dette tilfælde kan du starte med en simpel genstart og prøve at opdatere, når den næste opstart er afsluttet.

Hvis det ikke er en mulighed, eller hvis problemet stadig vedvarer, skal du fortsætte med at bruge 'Taskkill' kommando i et forhøjet CMD-vindue for at tvinge lukning af enhver Chrome-proces, der måtte blive hængt.

Her er en hurtig guide til brug af 'Taskkill' kommando til at lukke hver Chrome-proces:

 1. Sørg for, at Google Chrome og tilknyttede forekomster er helt lukkede.
 2. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter 'Cmd' inde i tekstboksen, og tryk på Ctrl + Skift + Enterfor at åbne et forhøjet kommandopromptvindue.

  Bemærk: Når du ser UAC (brugerkontokontrol), klik Ja at give administrative rettigheder.

 3. Når du er inde i den forhøjede CMD, skal du køre følgende kommandoer i rækkefølge og trykke på Enter efter hver enkelt for at dræbe enhver involveret Chrome-proces:
  taskkill / im chrome.exe / f taskkill / im googleupdate.exe / f taskkill / im google * .exe / fi “STATUS eQ RUNNING” / f taskkill / im google * .exe / fi “STATUS eQ Ukendt” / f taskkill / im google * .exe / fi “STATUS eQ IKKE SVARER” / f
 4. Når hver kommando er behandlet med succes, skal du lukke den forhøjede CMD-prompt, åbne Google Chrome og forsøge at opdatere igen for at se, om problemet er løst.

Hvis du stadig ser Fejlkode 0x80040902når du prøver at opdatere din Google Chrome-browser, skal du gå ned til den næste mulige løsning nedenfor.

Metode 2: Brug af afinstallationssoftware

Som det viser sig, kan dette særlige problem også opstå på grund af nogle beskadigede Chrome-data, der forstyrrer opdateringsfunktionen. Dette sker typisk, når en A / V-software med succes registrerer og fjerner dele fra din Chrome-browser for at indeholde en infektion forårsaget af en browserkaprer.

I dette tilfælde er den anbefalede løsning at bruge kraftig afinstallationssoftware til at fjerne Google Chrome sammen med hvert stykke restdata og derefter foretage en ren installation af den nyeste version af Chrome. Når det kommer til at gøre det, er der et par tredjepartsværktøjer, som du kan bruge. IObit Uninstaller, CCleaner og Revo Uninstaller.

Vi brugte Revo Uninstaller i guiden nedenfor, men du er velkommen til at bruge den afinstallationssoftware, du føler dig mest komfortabel med

Her er en hurtig trin-for-trin guide til at udføre en kraftig afinstallation på Google Chrome og derefter installere den nyeste version:

 1. Besøg dette link (her) og download den seneste gratis version af Revo Uninstaller ved at klikke på Hent knap.

  Bemærk: Undgå den bærbare version, da den ikke er så effektiv som den almindelige version.

 2. Når installationens eksekverbare fil er downloadet, skal du dobbeltklikke på den og følge vejledningen på skærmen for at fuldføre installationen.

  Bemærk: Klik på Ja ved Brugerkontokontrol vindue for at give administrator adgang til installationsprogrammet.

 3. Når du er inde i Revo Uninstaller-appen, skal du vælge Afinstallationsprogram fanen, og rul ned gennem listen over installerede applikationer, indtil du finder Google Chrome-posten.
 4. Når du har fundet den rigtige post, skal du vælge Google Chrome og klikke på Afinstaller knappen øverst i applikationen.
 5. I det næste vindue skal du vente, indtil gendannelsespunktet er oprettet, og derefter vælge Fremskreden fra Scanningstilstande og klik på Scanning for at fjerne alle resterende filer.
 6. Følg resten af ​​vejledningen for at afslutte installationen, og genstart computeren manuelt.
 7. Når den næste opstartssekvens er færdig, skal du besøge dette link (her) med Edge eller IE, og klik på Download Chrome for at få den nyeste version.
 8. Når installationsprogrammet er downloadet, skal du åbne det og følge vejledningen på skærmen for at installere den senest tilgængelige version af Google Chrome.

I tilfælde af det samme Fejlkode 0x80040902fortsætter, skal du gå ned til næste løsning nedenfor.

Metode 3: Deaktiver eller afinstaller 3. parts suite (hvis relevant)

Ifølge nogle berørte brugere mislykkedes opdateringen Fejlkode 0x80040902på Chrome kan også skyldes en overbeskyttende AV-pakke. Mest almindeligt rapporteres Kaspersky Antivirus for at blokere opdateringsfunktionen i Chrome, men der kan være andre AV-løsninger, der udviser den samme adfærd.

Hvis dette scenarie gælder for din nuværende situation, har du to muligheder:

 1. Hvidliste hver Chrome-proces fra din tredjeparts Antivirus eller Firewall for at forhindre, at den forstyrrer opdateringsfunktionen.
 2. Afinstaller 3. parts antivirus helt og gå til en mere tilladelig sikkerhedspakke (Windows Defender eller en anden 3r-part-AV)

Mulighed 1 er specifikt afhængigt af det AV-værktøj, du bruger. Du kan enten søge online efter trin, der giver dig mulighed for at gøre det eller deaktivere realtidsbeskyttelsen, mens du opdaterer Google Chrome.

De fleste AV-suiter fra tredjeparter giver dig mulighed for at deaktivere realtidsbeskyttelse direkte fra proceslinjemenuen. Højreklik blot på dit AV-ikon, og se efter en mulighed, der forhindrer AV i aktivt at opretholde din netværkskommunikation. Navnet på denne mulighed vil være forskelligt fra værktøj til værktøj.

Hvis valgmulighed 1 er ude af bordet, er der nogle trinvise instruktioner, der giver dig mulighed for at afinstallere 3. parts AV eller firewall fra din computer:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter 'Appwiz.cpl' og tryk på Gå ind at åbne op for Programmer og funktioner menu.
 2. I menuen Programmer og filer skal du rulle ned gennem listen over installerede applikationer og finde den AV-pakke fra 3. part, du bruger, og du vil afinstallere. Når du ser det, skal du højreklikke på det og klikke på Afinstaller fra den nyligt viste kontekstmenu.
 3. Inde i afinstallationsskærmen skal du følge vejledningen på skærmen for at fuldføre afinstallationen, og genstart derefter din computer.

  Bemærk: Derudover kan du følge denne artikel (her) for at sikre, at du ikke efterlader nogen resterende data, der stadig kan blokere din forbindelse (anbefales til tredjeparts firewalls)

 4. Ved næste opstart skal du prøve at opdatere Google Chrome igen og se, om problemet er løst.
Mærker Chrome Windows