Sådan aktiveres Intel XMP for at få mest muligt ud af din RAM

Uanset hvilke hastigheder dit RAM-modul lover i reklame, kører det på nogle standard specificerede hastigheder som dikteret af Joint Electron Device Engineering Council (JEDEC). Hvis du har et RAM-modul, der er i stand til stærk ydeevne ved dets annoncerede kapacitet, kan du vælge at overklokke det for at frigøre sit fulde potentiale og skubbe det til de annoncerede indstillinger. Dette maksimerer din CPUs ydeevne, fordi mens processoroverclocking kan øge din enheds beregningshastigheder, er din ydelse lammet, hvis du har et begrænsende hukommelsesmodul ved siden af. De to går hånd i hånd for at fremskynde dit system, og i betragtning af at dit hukommelsesmodul har en bedre indbygget annonceret kapacitet, er det kun fornuftigt at betjene det på de niveauer, du betaler for.

Tech-entusiaster springer ofte ind i manuelle justeringer af hardcore til deres hukommelsesbasisur, multiplikator, timingparametre og spændingsindstillinger, når det kommer til hukommelsesoverclocking. For at komme til de annoncerede kapaciteter giver Intel dig dog nogle foruddefinerede profiler, der allerede er gemt på dine RAM-moduler, som din BIOS kan indlæse og anvende med blot nogle få klik. Disse en eller to ekstreme hukommelsesprofiler (XMP), der er gemt på dit RAM, konfigurerer modulet via din computers BIOS til at køre med de parametre, der giver optimal ydelse som annonceret for den RAM-enhed, du kører.

Inden du går ind i RAM-overclocking og anvender ekstreme hukommelsesprofiler, som med enhver form for overclocking, er det altid en god ide at få et glimt af de aktuelt indstillede parametre, før du udfører ændringer eller manipulationer af standarddriftsværdierne. CPU-Z er et praktisk freeware til download, der giver dig mulighed for at se dine RAM-timings gennem uret, hastigheden, spændingen og frekvensværdierne på din CPU, hukommelsesmodul, grafik, bundkort og mere. Hvis du ser under hukommelsesfanen, vises disse værdier for dit hukommelsesmodul specifikt. Du bør sammenligne disse værdier med de RAM-annoncerede værdier for at se, om du allerede arbejder på dem (hvis dine XMP-profiler allerede er aktiveret). Nogle gange, især for mere hardcore-computerenheder, der er specielt designet til tung behandling eller spil, er disse XMP-profiler allerede aktiveret. Hvis du bekræfter værdierne og finder ud af, at du ikke kører med maksimal kapacitet, kan du fortsætte med at anvende din Intel XMP-profil gennem enhedens BIOS-startnavigation.

Intel XMP-profiler er designet til at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din DDR3- eller DDR4 RAM-hukommelsesmodulenhed, især for dem der søger et ekstra boost i ydeevne til CPU-ressourcetunge applikationer eller spil. Profilerne er færdige til netop dit hukommelsesmodul og kræver ingen manuel parameterjustering i BIOS for at opveje din ydeevne.

Nu hvor du har foretaget din foreløbige systemanalyse for at se, hvor du står, skal du indtaste din computers BIOS ved at genstarte din enhed og trykke på den angivne tast under opstart. Denne nøgle er normalt F2 / Delete-knappen på de fleste enheder, men den vil blive specificeret på skærmen under opstartsprocessen uanset.

Der vil være en XMP-mulighed i din BIOS-opstart. Det kan være synligt direkte eller måske indlejret under en overclocking-sektion afhængigt af det kort, du har installeret. Naviger for at finde XMP-profilen og aktivere den. Hvis der er konfigureret flere XMP-profiler, kan du anvende hver for at se, hvilket giver dig bedre ydeevne. Start op og brug CPU-Z freeware, der er angivet tidligere for at kontrollere dine hukommelsesparametre efter anvendelse af hver profil for at afgøre, hvilken der giver et bedre boost. Du bliver nødt til at genindtaste BIOS-grænsefladen efter anvendelse af hver profil for at anvende den næste.

Dette er ikke en vanskelig procedure at gennemføre. Det kræver ingen manuelle justeringer af hukommelsescateringparametrene. Ofte ved de, der ikke har hørt om Intels XMP-profiler, ikke om dette og går glip af potentialet, som deres hukommelsesmoduler kan levere. For tech-entusiaster, der ved, hvordan de skal overarbejde deres hukommelsesmoduler manuelt, sparer dette dem meget tid og skubber deres moduler til annonceret kapacitet. For dem, der ikke ved, hvordan man fortsætter med en sådan form for hardwaremanipulation, gør Intel det let ved at reducere det til blot et par klik. Alt i alt, uanset hvem du er, og hvilket niveau af baggrundsoplevelse du besidder, kunne det ikke være lettere at overklokke dit hukommelsesmodul på grund af de forudkonfigurerede Intel Extreme Memory-profiler. Endelig, hvis du er på markedet for et nyt par DDR3 RAM, skal du tjekke denne artikel.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found