Sådan gør du: Kontroller, om din harddisk er mislykket eller ikke

En harddisk (HDD) er en af ​​de vigtigste dele af en computer. Hvis en computers bundkort er den del af hjernen, der vurderer situationer og håndterer operationer, er dens harddisk den del, der husker alt - fra computerens operativsystem (er) til de brugerdata, der er gemt på den. Selvom harddiske har en lang levetid, kommer der et tidspunkt, hvor de endelig kommer tæt på deres udløbsdato og enten fejler eller begynder at fejle. I de fleste tilfælde identificeres dette ved, at computeren, som en defekt harddisk er tilsluttet, mislykkes ved opstart til operativsystemet, uanset hvor mange gange den er genstartet.

En mislykket eller svigtende harddisk er dog ikke den eneste ting, der kan forhindre en computer i at starte i sit operativsystem, som det skal. At få en erstatning for en mislykket eller svigtende HDD kan også koste en betydelig mængde penge. Dette er grunden til, at du skal være sikker på, at din harddisk mislykkes eller fejler, før du forsøger at reparere problemet eller udskifte harddisken. Følgende er de to mest effektive metoder, du kan bruge til at kontrollere, om din harddisk har svigtet eller fejler:

Metode 1: Kontroller, om drevet er synligt i BIOS-indstillinger

Den enkleste metode, du kan bruge til at bestemme, om din harddisk har svigtet eller ikke, er at se, om drevet vises i din computers BIO-indstillinger. Selvom denne test kan være enkel og ligetil, skal du advares, da den ikke er helt afgørende, og at du sandsynligvis også bliver nødt til at bruge Metode 2 for at være sikker på din harddisks status.

Genstart computeren.

Indtast din computers BIOS (eller UEFI) indstillinger, så snart den starter op. Den nøgle, du skal trykke på for at åbne disse indstillinger, afhænger af producenten af ​​din computers bundkort og kan være alt fra Esc, Slet eller F2 til F8, F10 eller F12. Nøglen vises næsten altid på det første skærmbillede, du ser, når du starter din computer op, og er også angivet i den vejledning, der blev leveret med dit system. Derudover fortæller en hurtig Google-søgning, der spørger "hvordan man indtaster bios på" efterfulgt af modelnummeret eller producenten af ​​computerens bundkort, også hvilken tast du skal trykke på.

Find en indstilling med navnet Boot rækkefølge eller noget lignende. Denne mulighed er for det meste placeret under Støvle fanen, men du skal muligvis gennemgå de forskellige faner i dine BIOS-indstillinger for at finde den.

Kontroller, om din harddisk er angivet i din computers opstartsrækkefølge.

Hvis harddisken er angivet i din computers opstartsrækkefølge, men din computer stadig ikke starter i sit operativsystem, ville det være bedst, hvis du går videre til Metode 2 for at bestemme den nøjagtige status på din harddisk.

Hvis din harddisk ikke findes i computerens opstartsrækkefølge, skal du prøve at ændre bootrækkefølgen og se om harddisken er angivet i de tilgængelige indstillinger. Hvis harddisken ikke engang er angivet som en tilgængelig mulighed, når du vælger at ændre din computers opstartsrækkefølge, er der en ret anstændig chance for, at den allerede er mislykket eller fejler. Selvom det er tilfældet, anbefales det, at du går videre Metode 2 og kør diagnostik på din harddisk bare for at være sikker på, at den faktisk er defekt.

Metode 2: Kør diagnostik på harddisken

Hvis din harddisk ikke er synlig i din computers BIOS-indstillinger, eller hvis den er synlig, men ikke starter i operativsystemet, er der en ret god chance for, at den allerede har fejlet eller fejler. Men hvis du vil være sikker på din harddisks status, skal du køre diagnostik på den. Kørsel af harddiskdiagnostik indebærer dybest set at køre en horde af forskellige tests på en harddisk for at afgøre, om den er egnet til tjeneste eller ej, og om den har fejlet eller ikke.

Der er hundredvis af HDD-diagnostikværktøjer derude, men da du ikke kan starte i dit operativsystem, reduceres dine muligheder med omkring 80%. Det er her Hirens BootCD kommer i. Hirens BootCD er et startbart værktøj, der har masser af freeware-værktøjer og værktøjer pakket i en ISO-fil. De værktøjer, vi er interesseret i, er den lange liste over HDD-diagnostik og testværktøjer, der Hirens BootCD har inden for sit mere end imponerende arsenal. Hvis du vil køre diagnostik på din harddisk, mens din computer ikke starter i operativsystemet, vil du helt sikkert være i stand til at gøre det ved hjælp af Hirens BootCD.

Før du faktisk kan starte i Hirens BootCD interface og begynde at køre diagnostik på din computers harddisk, skal du faktisk brænde en ISO-fil af Hirens BootCD til et startbart medie. For at gøre det skal du få fat i en fungerende Windows-computer, downloade en ISO-fil til Hirens BootCD fra her og derefter brænde den til et CD, DVD eller USB-drev ved hjælp af denne vejledning.

Når du har oprettet et startbart medium, der indeholder Hirens BootCD interface, skal du indsætte det i den computer, der har den harddisk, du vil køre diagnostik på, genstart computeren og støvle det fra Hirens BootCD CD, DVD eller USB, som du oprettede. For at være i stand til at gøre det skal du muligvis gå ind på din computers BIOS-indstillinger igen, men denne gang i stedet for blot at kontrollere computerens opstartsrækkefølge, bliver du nødt til at ændre den til at starte fra dit DVD / CD-drev (hvis du oprettede en Hirens BootCD CD eller DVD) eller en bestemt USB-port (hvis du oprettede en Hirens BootCD USB-drev). Efter at have gjort det, Gemme dine indstillinger, afslut BIOS-indstillingerne, og hvis du bliver bedt om det, skal du trykke på en vilkårlig tast for at støvle din computer fra Hirens BootCD startbart medie.

Når din computer er kommet ind i Hirens BootCD interface, alle de værktøjer og hjælpeprogrammer, der er inkluderet i Hirens BootCD pakken står til din rådighed, og du kan bruge dem til at køre tests og diagnosticering på din harddisk. Du kan bruge de test og diagnostik, du kører på din harddisk til at afgøre, om den har mislykkes eller ikke fungerer.

Nogle af de bedste HDD-test- og diagnostikværktøjer, der er inkluderet i Hirens BootCD pakke og er også i stand til at køre diagnostik på HDD'er af alle mærker inkluderer HDDScan, ExcelStor's ESTest, MHDD, Victoria og ViVard. Men hvis du vil finde ud af, om din harddisk har svigtet eller ikke bruger et værktøj, der er designet specielt til at teste harddiske af samme mærke som din, Hirens BootCD Pakken indeholder også de nyeste versioner af HDD-test- og diagnosticeringsværktøjer designet af Western Digital, Fujitsu, Samsung, Maxtor, Kvantum, SeaGate og IBM til deres harddiske.

Vælg for at køre denne testDos-værktøjer og derefter harddiskværktøjerhvilket er den valgmulighed 6.

Herfra anbefaler vi at køre MHDD 4.6, som også kan foretage en mekanisk kontrol eller SmartUDM 2.00. Hvis dine drev understøtter SMART, skal du være i stand til at læse deres tilstand fra et af disse programmer.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found