Fix: Systemgendannelsesfejl 0xc0000022

Systemgendannelse er en ganske nyttig Windows-funktion, som giver dig mulighed for at vende din pc tilbage til ethvert gendannelsespunkt, der er oprettet tidligere, hvilket også vil ændre alt på din computer for at imødekomme tilstanden på din pc på det tidspunkt.

Systemgendannelse er en levedygtig løsning til mange problemer på din pc, men hvad sker der, når helten skal gemmes, og der opstår fejl med systemgendannelsesprocessen. Fejlkoden 0xc0000022 er en underlig fejl, som også kan påvirke andre Windows-funktioner udover systemgendannelse. Der er en hel del arbejdsløsninger, der præsenteres af brugere online, så sørg for at følge resten af ​​artiklen for at lære alt om dem.

Løsning 1: Diagnosticering af flere årsager

Sikker tilstand er en himmel på jorden, når der begynder at opstå fejl på din pc, fordi fejlsikret tilstand starter din computer med kun de grundlæggende drivere og programmer, der er nødvendige for at køre computeren uden brugerinstallerede programmer. Derefter skal du følge visse trin for at fastslå, hvad det er præcis, der forårsager disse problemer.

 1. Først og fremmest skal du starte i sikker tilstand ved at følge disse trin. Brug Windows-tasten + I-tastekombinationen for at åbne Indstillinger eller klik på Start-menuen og klik på geartasten nederst til venstre.

 1. Klik på Opdatering og sikkerhed >> Gendannelse, og klik på indstillingen Genstart nu under sektionen Avanceret opstart. Din pc fortsætter med at genstarte, og du bliver bedt om at vælge skærmen Vælg en indstilling.
 2. Klik på tast 4 eller F4 for at starte din pc i fejlsikret tilstand.

 3. Søg efter "Kommandoprompt", højreklik på den, og vælg "Kør som administrator". Kopier og indsæt følgende kommando, og sørg for at klikke på Enter bagefter:

rstrui.exe

 1. Systemgendannelse starter, så prøv at udføre gendannelsesprocessen nu. Hvis det lykkes, kan du afslutte artiklen og fortsætte med at bruge din computer normalt, da det sandsynligvis var dit antivirus, der forhindrede processen. Hvis den samme fejl vises igen, skal du fortsætte med at følge artiklen og denne metode nedenfor.
 2. Kør flere sikkerhedsscanninger, såsom CHKDSK, SFC og Windows Memory Diagnostic. Her er vores artikler om Sådan køres CHKDSK, Sådan køres SFC Scan. For at køre Windows Memory Diagnostic skal du blot søge i dette udtryk i menuen Start, klikke på det første resultat, følge instruktionerne på skærmen og vente på, at processen er færdig.

 1. Når du er færdig med ovenstående, skal du starte i fejlsikret tilstand igen og prøve at køre Systemgendannelse. Det skal lykkes nu.

Løsning 2: Afinstaller Shared C Run-time for x64 af McAfee

Selvom denne metode lyder underlig, fungerede den for nogle brugere, der har McAfee installeret på deres computere. Den virkelige forklaring på, hvorfor denne specifikke app forårsagede denne systemfejl, er ukendt, men du bør bestemt prøve dette, hvis du modtager denne fejl, og hvis du har installeret McAfee.

 1. Klik på Start-menuen og åbn Kontrolpanel ved at søge efter det. Alternativt kan du klikke på tandhjulsikonet for at åbne indstillingerne, hvis du bruger Windows 10.
 2. I Kontrolpanel skal du vælge at se som: Kategori øverst til højre og klikke på Afinstaller et program under afsnittet Programmer.

 1. Hvis du bruger appen Indstillinger, skal du klikke på Apps straks åbne en liste over alle installerede programmer på din pc.
 2. Find Shared C Run-time for x64 by McAfee i Kontrolpanel eller Indstillinger, og klik på Afinstaller.
 3. Dens afinstallationsguide skal åbnes med to muligheder: Reparer og fjern. Vælg Fjern, og klik på Næste for at afinstallere programmet.
 4. Der vises en meddelelse, der spørger "Vil du fjerne Shared C Run-time for x64 af McAfee til Windows fuldstændigt?" Vælg Ja.
 5. Klik på Udfør, når den afinstallerede afslutter processen, og genstart computeren for at se, om der stadig vises fejl.

Løsning 3: Hvis fejlen blev forårsaget af malware

Nogle gange bliver brugerne inficeret af forskellige ondsindede applikationer, og de prøver at bruge Systemgendannelse til at vende tilbage til det punkt, hvor der ikke var nogen infektion. Visse ondsindede værktøjer forhindrer dog aktivering af Systemgendannelse, og denne fejl smides i stedet. I disse tilfælde er den eneste måde at slippe af med problemet på at fjerne de ondsindede programmer fra din computer.

Det bedste valg er at slippe af med malware ved hjælp af Malwarebytes Anti-Malware, som er en god scanner med en gratis prøveversion. Heldigvis behøver du ikke programmet, når du har løst dette problem, så sørg for at downloade den gratis version herfra.

 1. Find den fil, du lige har downloadet, og dobbeltklik på den.
 2. Vælg hvor du vil installere MBAM, og følg instruktionerne på skærmen for at fuldføre processen.

 1. Åbn MBAM, og vælg den tilgængelige scanningsindstilling på startskærmen.
 2. Værktøjet vil starte sin opdateringstjeneste for at opdatere sin viradatabase og derefter fortsætte med scanningen. Vær tålmodig, indtil den er færdig.

 1. Genstart computeren, når processen er slut.

Bemærk: Du bør også bruge andre værktøjer, hvis du helt sikkert kan fortælle, hvilken type malware du har på din pc (ransomware, junkware osv.)

Løsning 4: Deaktiver Norton-produktsikring

Nogle sikkerhedsprogrammer forhindrer simpelthen dig i at køre Systemgendannelse, da de ikke tillader processen at ændre dine personlige filer. Dette kan være svært at regne for brugerne. Imidlertid er det ganske enkelt stadig ikke nok at deaktivere antivirusprogrammet, og det kan være nødvendigt at foretage ekstra trin.

Når det kommer til Norton-brugere, er deaktivering af Norton Product Tamper Protection sikker på at løse problemet, så sørg for at prøve dette:

 1. Åbn Norton-brugergrænsefladen ved at dobbeltklikke på ikonet i proceslinjen (nederst til højre på skærmen) eller ved at finde det i Start-menuen.
 2. Klik på Indstillinger, og find indstillingen Administrative indstillinger, som du også skal klikke på.

 1. Under afsnittet Produktsikkerhed og i rækken Norton Product Sabotage skal du skifte skyderen til Fra og klikke på Anvend. Vælg den længste varighed, du ønsker, da du altid kan genaktivere den manuelt.
 2. Kontroller, om problemet er løst.