Sådan løses fejlen 'Dangerous download blocked' i Chrome

Hvis du bruger en Chromebook, er du helt låst i Google-miljøet. Dette betyder, at Google kan og ofte træffer sikkerhedsbeslutninger for dig, såsom at blokere websider og downloads fra websteder, som Google identificerer som farlige. Når du prøver at åbne en sådan side eller downloade en fil, blokerer Chrome automatisk (uanset om du er på en Chromebook eller et andet operativsystem) denne download.

Selvom dette bestemt er en meget værdsat funktion med hensyn til sikkerhed, kan det være lidt frustrerende, når du prøver at downloade en fil, som du ved er sikker, og Chrome vil bare ikke lade dig gøre det. Dette kan være særligt frustrerende for Chromebook-brugere, fordi de ikke har mulighed for bare at bruge en anden browser (eller gennemgå den hårde proces med at få Ubuntu på din Chromebook).

I denne vejledning vil vi se, hvordan du downloader filer og besøger websider i Chrome, som Google synes er farlige. Til dette bliver vi nødt til at deaktivere Googles forudinstallerede sikkerhedsfunktioner, så du vil muligvis være forsigtig, når du gør dette.

Deaktiver sikkerhedsfunktioner

  1. Gå til chrome: // indstillinger eller bare klik på indstillingsikonet på instrumentbrættet.
  2. Rul ned til bunden af ​​indstillingssiden og klik på ‘Vis avancerede indstillinger
  3. Under avancerede indstillinger finder du et underafsnit kaldet 'Privatliv og sikkerhed'. Under dette afsnit skal du kigge efter en mulighed, der siger 'Beskyt dig og din enhed mod farlige steder'. Du skal bare slå denne funktion fra

Når du har slået dette fra, kan du downloade den fil, du vil have, eller hvilket websted du vil besøge.

Bare vær forsigtig med at besøge disse websteder, fordi Google markerer dem som sikkerhedstrusler af en grund. Download kun filer fra kilder, som du stoler på, ellers kan du blive bytte for alle slags vira og malware, der findes på internettet.

Jeg anbefaler også, at du tænder for denne funktion, når dit særlige behov for at få adgang til visse 'farlige' filer er forbi. Dette holder dig generelt beskyttet og sikker, samtidig med at du får valget om at tilsidesætte Googles sikkerhedsbeslutninger, når du vil.