Sådan løses Dolby Digital Plus-problemer efter opgradering til Windows 10

Dolby-lydapplikationer - som f.eks. Dolby Digital Plus Home Theater-programmet - er fuldstændig kompatible med Windows 10. Det er dog ikke uhørt for Dolby at stoppe med at arbejde på en computer efter en Windows 10-opgradering. Faktisk løber en hel del Dolby-brugere ind i et problem, hvor hver gang de forsøger at starte en Dolby-lydapplikation, åbner applikationen ikke, og de modtager en fejlmeddelelse, selvom den samme applikation fungerede helt fint inden Windows 10-opgraderingen . Denne specifikke fejlmeddelelse lyder:

Den aktuelle Dolby Digital Plus-lyddriverversion er x.x.x. og softwareapplikationen forventer driverversion x.x.x. Installer venligst en gyldig kombination af driver og software.

Dette problem opstår grundlæggende, fordi opgradering til Windows 10 fik driverne til computerens dedikerede lydenhed (såsom Realtek High Definition Audio-enheden) eller Dolby Digital Plus-lyddrivere (eller begge) til at blive opgraderet, og nu kan de to drivere ' synes ikke at arbejde sammen. Dolby Digital Plus-lyddrivere, der er inkompatible med driverne til computerens dedikerede lydenhed (eller omvendt), får i de fleste tilfælde Dolby-lydapplikationer til at stoppe med at arbejde efter en Windows 10-opgradering.

Heldigvis for enhver og alle, der er berørt af dette problem, kan det helt løses. Følgende er de to mest effektive løsninger, du kan bruge til at prøve og løse dette problem:

Løsning 1: Afinstaller og geninstaller derefter computerens dedikerede lydenhed

 1. Trykke Windows-logo tast + R at åbne en Løb
 2. Type hdwwiz.cplind i Løb dialog og tryk på Gå ind at starte Enhedshåndtering.
 3. I Enhedshåndtering, dobbeltklik på Styring af lyd, video og spil sektion for at udvide det.
 4. Højreklik på computerens dedikerede lydenhed (den Realtek High Definition Audio enhed eller Conexant HD-lyd enhed - for eksempel) og klik på Afinstaller i genvejsmenuen.
 5. Aktivér Slet driversoftwaren til denne enhed ved at markere afkrydsningsfeltet ved siden af ​​det.
 6. Klik på Okay.
 7. Vent til den dedikerede lydenhed og dens drivere er afinstalleret.
 8. Genstart computeren.

Når computeren er startet op, og du logger på den, installeres både den dedikerede lydenhed og dens drivere automatisk. Når den dedikerede lydenhed og dens drivere er geninstalleret, skal du kontrollere, om problemet er løst.

Løsning 2: Rul tilbage til en ældre version af de dedikerede lyddrivere

Da Dolby-applikationer, der ikke fungerer efter Windows 10-opgraderingen, fungerede fint før opgraderingen, kan du være sikker på, at den ældre version af driverne til den berørte computers dedikerede lydenhed var kompatibel med Dolby Digital Plus-lyddrivere. Da det er tilfældet, kan afinstallation af den berørte computers aktuelle dedikerede lyddrivere og derefter installere en ældre version af driverne måske bare være, hvad du skal gøre for at slippe af med dette problem. For at anvende denne løsning skal du:

 1. Trykke Windows-logo tast + R at åbne en Løb
 2. Type hdwwiz.cplind i Løb dialog og tryk på Gå ind at starte Enhedshåndtering.
 3. I Enhedshåndtering, dobbeltklik på Styring af lyd, video og spil sektion for at udvide det.
 4. Højreklik på computerens dedikerede lydenhed ( Realtek High Definition Audio enhed eller Conexant HD-lyd enhed - for eksempel) og klik på Ejendomme i genvejsmenuen.
 5. Naviger til Chauffør

Bemærk: Sørg for at notere Driverversion af lydenhedens drivere, bare hvis du har brug for det senere.

 1. Klik på Rul tilbage driver og gå gennem guiden for at skifte tilbage til den version af lyddrivere, der tidligere var installeret på computeren.

Hvis den Rul tilbage driver indstillingen er nedtonet og ikke tilgængelig, men klik på Afinstaller, Tjek Slet driversoftwaren til denne enhed skal du klikke på Okay, vent på, at enheden og driverne er afinstalleret, og installer derefter en ældre version af driverne. For at gøre det skal du gå til embedsmanden Support webstedet for enten producenten af ​​den berørte computer eller producenten af ​​den berørte computers dedikerede lydenhed, søg efter drivere til den dedikerede lydenhed og Hent og installere en version af driverne, der er ældre end den, du afinstallerede fra den berørte computer.