Sådan får du nemt ordentlige tags og albumkunst til din MP3-samling

Hvis du downloader mange MP3-filer fra internettet (eller rip MP3'er fra Youtube-videoer), din musiksamling kan blive ret rodet. Mangel på ordentlige MP3-tags, ingen albumbilleder og dårligt navngivne filer fører til et usammenhængende rod, der gør det vanskeligt at sortere igennem din musik.

Der er dog flere nemme måder at løse dette på. I denne Appuals-guide vil vi vise dig, hvordan du kan bruge et par gratis værktøjer til hurtigt at indstille korrekte tags og albumbilleder til alle dine musikfiler, uanset om det er individuelle MP3'er eller hele albummer. Som en bonus viser vi dig også, hvordan du får nogle seje plug-ins til Foobar2000, som f.eks. Et rullende tekstdisplay og et bibliotek med albumvisning.

Sådan løses forkerte eller manglende MP3-tags

Værktøjet til dette job er MusicBrainz Picard, som er helt gratis og bruger MusicBrainz-databasen til dine sangtags. MusicBrainz-databasen indeholder over 1,1 millioner kunstnere, så medmindre du lytter til nogle virkelig uklar musik, skal værktøjet være i stand til korrekt at finde tags til alle dine musikfiler.

Efter installation af MusicBrainz Picard, gå videre og start programmet.

Naviger nu til, hvor du gemmer al din musik, og træk / slip dine filer til Picards venstrepanel.

Derefter skal du rulle gennem dine MP3'er i Picard en efter en og se efter dem, der har dårlige tagoplysninger. Som du kan se på skærmbilledet mangler jeg tags til "Candlebox - Far Behind".

Højreklik på MP3'en i Picard, og klik på knappen "Opslag" - dette skal automatisk søge i MusicBrainz-databasen efter kunstner / sangtitel og derefter give dig det rigtige album i højre sidepanel.

Nogle gange vises Picard mange albumresultater - dette sker normalt, hvis den bestemte sang blev vist på mere end et album, såsom filmlydspor, "største hits" -album osv.

Under alle omstændigheder, når du først ser det rigtige album i højre rude i Picard, er det bare et spørgsmål om at højreklikke på albumtitlen og trykke på knappen "Gem". Dette gemmer automatisk de korrekte filtags på MP3.

Og nu, som du kan se, når vi højreklikker på MP3 i Windows Stifinder og ser Egenskaber -> Detaljer, er alle de korrekte oplysninger der!

Sommetider, "Opslag" -knappen i Picard finder ikke de oplysninger, vi har brug for. Det er fint, der er et par andre måder at bruge værktøjet på. Du kan bruge knappen “Scan” i stedet for “Opslag” - Scan søger i MusicBrainz-databasen med “lydfingeraftryk”.

Eller du kan bruge manuel søgning (Søg efter lignende spor), og vi kan bruge søgesyntakser for at få meget bedre resultater. For eksempel vil jeg her søge på “track: 18 and life artist: skid row”, som skal returnere mig kun disse resultater - hvis du kender albumnavnet, skal du også medtage det for at undgå kompilationsalbum, der vises i resultaterne.

Sådan løses manglende albumart

Til dette job kan vi bruge enten Album Art Downloader (downloader kun illustrationer til hele albummapper) eller Creevity Mp3 Cover Downloader.

Til Album Art Downloader, det er virkelig ret simpelt. Bare download og installer softwaren, og accepter at tilføje en genvejsmenuknap (for når du højreklikker på en mappe).

Derefter kan du bare højreklikke på din albummappe og trykke på knappen "Browse for album art" fra Windows Stifinder, som automatisk starter Album Art Downloader.

Det viser dine søgeresultater i vinduet, på hvilket tidspunkt du kan klikke på knappen "Gem" for automatisk at gemme albumgrafikken i albumets mappe.

Til Creevity Mp3 Cover Downloader, du downloader og installerer softwaren, og start den derefter.

Gå til Filer> Vælg en anden mappe, og vælg den mappe, hvor du gemmer al din musik. Det indlæser alle dine MP3'er, og du kan rulle gennem dem en efter en. Den eneste ulempe ved Creevity Mp3 Cover Downloader er, at den indsætter tags i MP3-filen, hvilket er irriterende, hvis du bare har renset alle tags.

Få tekstvisning og bibliotekets albumfremviser i Foobar2000

Vil du have din Foobar2000-afspiller til at se sådan ud?

Selvfølgelig gør du!

Først skal du bruge 2 Foobar2000-komponenter: Lyric Show Panel 3 og Facets.

Efter installation af begge disse komponenter skal du bare tilpasse dit layout, så det inkluderer dem.

Lyrics Show Panel 3 skal automatisk finde din sangs tekster og vise dem (synkroniseret!) baseret på filens tags, så det er en god ide at bruge den tagkorrektionsvejledning, vi har gennemgået tidligere Før ved hjælp af teksten plugin.

Facets Album Art viewer afhænger naturligvis af at have den korrekte albumgrafik til dine filer.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found