Sådan sikrer du, at dit bundkort understøtter en Ryzen 4000 (4. generation) CPU

Opdatering: Zen 3 5000-serien er netop blevet bekræftet. Der blev spekuleret i, om 5000-serien ville inkorporere Zen 3- eller Zen 4-arkitekturen. For bare et par dage siden meddelte AMD officielt, at Ryzen 5000-serien kører på Zen 3-arkitekturen, deres hidtil mest succesrige arkitektur. Zen 4 er nu spekuleret i at komme ud engang i 2021 eller 2022.

Den næste generation af Ryzen-processorer, AMD Ryzen 4000 (4. generation) -serien forventes at komme ud i år. Selvom der endnu ikke er angivet nogen officiel udgivelsesdato, baseret på tidligere udgivelsestendenser, forventer vi, at den vil blive lanceret engang omkring tredje kvartal 2020 og officielt ramt markederne til salg den følgende måned sammen med den RDNA 2-baserede Radeon RX Navi 2x-grafik kort. Tidligere i oktober bekræftede virksomheden lanceringen af ​​den officielle linje

Med de nyeste okta-core Ryzen-processorer, der kommer ind, er du nødt til at spekulere på, om du kan bytte processorens computer til den næste generation af AMDs Ryzen-mikroprocessorer. Den nye serie vil bestå af nye generation af arkitektur-desktopchips designet til at give et kraftigt løft i værktøjet, mens de passer ind i den trendy slanke enhedstruktur, der er blevet integreret i dag. Ydelsesdyrene: Ryzen 9 4900H og Ryzen 9 4900HS-chips er, hvad den stærkere linje af pc-enheder vil absorbere i kommende modeller. Sidstnævnte er en 16-tråds, 35W TDP-processor med 3 GHz basisurhastigheder, der kan overclocks til 4,3 GHz kapacitet. Den førstnævnte er tungere på strømforbruget og bruger 45 watt TDP, men starter ved en base på 3,3 GHz og kan overclocks til en kapacitet på 4,4 GHz.

Lenovos Yoga Slim 7 og ASUS Zephyrus G14 har allerede forpligtet sig til at være vært for de octa-core Ryzen 7 4700 U-processorer i deres 2,2 pund ultrabook. Andre indgående modeller i de næste par måneder, der kommer til at udøve Ryzen 4000-serien, inkluderer Dell Inspiron 14 7200 2-i-1 og ThinkPad-notebooks, som vil indføre mobilprocessoren i 4. generation Ryzen-familien. Stationære computere, der understøtter Ryzen 4000 CPU'er med Zen 3-arkitekturen, vil sandsynligvis også blive forberedt senere på året.

Oprindeligt havde AMD ikke annonceret understøttelse af X470- og B450-bundkort, idet det hedder, at kun de nyere X570- og B550-bundkort ville rumme Ryzen 4. generations arkitektur på grund af de tidligere bundkortes manglende evne til at klemme i rummet tunge mikrokodeopdateringer, der var nødvendige for at rumme 4. generation processorer. 400-seriens bundkort er dog kun et par år gamle, og hvis du har et af dem, har du held og lykke, fordi AMD har skiftet mening. De har besluttet at stoppe understøttelsen af ​​nogle tidligere processorversioner for at skabe flashplads, der giver mulighed for opdateringer af mikrokoder for at lette vedtagelsen og driften af ​​Ryzen 4. generations processorer.

Forvent at der kommer en BIOS-opdatering, der udfører disse mikrokodeopdateringer på din enhed, så de nyere Ryzen-mikroprocessorer understøttes, men husk at mange ældre mikroprocessorer ikke længere understøttes, hvis du anvender denne opdatering. Den måde, hvorpå denne BIOS-opdatering rulles ud på en reguleret måde, er, at kunder, der køber de nye Zen 3 Ryzen-processorer til bundkort i 400-serien, får denne irreversible opdatering, der giver dem mulighed for at bruge de nyere mikroprocessorer. Årsagen til denne regulering og verifikation er, at hvis support til tidligere processorer fjernes i den nye opdatering, og du ikke har den nye Ryzen-processor installeret i dit system, vil din enhed ikke starte op. For at sikre, at opdateringen bruges som beregnet blandt brugere, der rent faktisk har til hensigt at opgradere til 4000-serien af ​​Ryzen-processorer, vil AMD bede om et bevis på køb af de nye 4. generations processorer, inden de giver dig opdateringen.

Når denne opdatering kommer ud for det bestemte bundkort, du ejer, afhænger af din producent. Der kan endda være en vis forsinkelse, indtil BIOS-opdateringen kommer, efter at de nye Ryzen-processorer rent faktisk kom på markedet. Support i X570- og B550-bundkortene er allerede annonceret, og det er hvad AMD anbefaler at have til at rumme de nye Ryzen-processorer, men det er ikke noget, de tvinger dig ned i halsen for at opgradere til den nye generation af Ryzen. Hvis du er en bundkortbruger i 400-serien med X470 eller B450, kan du vente på BIOS-opdateringen til dit bundkort som lovet. Denne BIOS-opdatering vil dog være den sidste processoropdatering for dig, og du kan ikke rumme ud over 4. generation af processorer ifølge AMD. Dette skridt blev taget for at øge levetiden på AM4-sokkel 400-serien af ​​bundkort, som endnu ikke er gamle nok til at miste officiel støtte. Hvis du ejer et bundkort i 500-serien, er du klar til udgivelsesdatoen og har det første sæt BIOS-opdateringer til at rumme de nye Ryzen 4000-processorer.

Når vi taler om teknologier, der er forældede, vil Ryzen 4000-serien af ​​mikroprocessorer være den sidste generation, der skal bygges til AM4-stikket, der blev brugt i bundkortene i 300, 400 og 500-serien. 5000-serien af ​​processorer vil indarbejde Zen 3-arkitekturen og have et andet chipsæt og stik end tidligere generationer. I betragtning af at den kommende 4. generations frigivelse stadig konfigurerer sig omkring funktionaliteten i AM4-stikkene, mens selektiv support er blevet annonceret til 400-seriens bundkort, er 300-seriens bundkort ikke blevet lovet noget og vil ikke være i stand til at høste fordelene ved det seneste inden Ryzen processor-teknologi.

På desktop-siden af ​​tingene forventes Ryzen 4000 chipsæt at komme ud i en Zen 2 Renoir-arkitektur, herunder Ryzen 3 4200G, Ryzen 5 4400G og Ryzen 7 4700G og en Zen 3 Vermeer-baseret arkitektur, der er målrettet mod IPC-gevinster (estimeret med 17%), forbedrede klokkehastigheder og bedre samlet ydelse til magt. I det store og hele peger svaret på supportspørgsmålet på, at AMD Socket AM4 400- og 500-seriens bundkort understøttes.

Dom

Fra et teknologisk synspunkt er der ikke rigtig nogen manuel hardwarekonfiguration, som du kan udføre for at manipulere strukturen på dine bundkort til at rumme den nye generation af Ryzen. Den nye teknologi er kun kompatibel med en bestemt AM4-sokkelarkitektur, der har nok flashhukommelse på bundkortet til at muliggøre opdateringer af BIOS-mikrokoder. Hvis du er bundkortbruger i 400- eller 500-serien, er det spændende tider for dig, og en opgradering kan være bestemt i din nærmeste fremtid, hvis du vælger at investere i det. Ældre bundkortbrugere bliver nødt til at udskifte deres bundkort eller investere i et af de nyere bundkort, der skal frigives, der allerede har forpligtet sig til at være vært for Ryzen 4. generations mikroprocessorer. Til sidst, hvis du ejer et middelmådigt bundkort, og du allerede har planlagt at holde fast i den eksisterende 3. generation af Ryzen-processorer, anbefaler vi kraftigt, at du tjekker disse X570 bundkort.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found