Sådan gør du din Android unik: Lav din egen boot-animation

I vores tidligere indlæg nævnte vi, hvordan det er muligt at installere brugerdefinerede boot-animationer fra dit web til brug på din Android-enhed. I denne blog forklarer vi, hvordan du kan bruge gratis værktøjer til at oprette din helt egen boot-animation, der kan vises, mens din smartphone starter op.

For at udfylde denne vejledning skal du have følgende:

Notesblok ++

7Zip

Bootanimation Factory-software - kredit til XDA-udviklermedlem despotovski01

En rodfæstet smartphone

Windows XP eller nyere (Windows 7 anbefales)

Tålmodighed, tid og dygtighed til at skabe din egen animation

Billedredigeringssoftware som GIMP eller Photoshop

Hvordan laver jeg min egen boot-animation?

For at oprette din egen boot-animation skal du bruge bootanimation-fabrikssoftwaren, der er angivet ovenfor. Denne software er bygget af XDA-medlem despotovski01 og kan bruges til at oprette en animation, pakke den op og forberede den til installation på din enhed alt sammen i applikationspakken.

Brug af softwaren kan være lidt vanskelig, så vi forklarer, hvordan vi bruger den, og vi leverer skærmbilleder, mens vi går.

Trin 1 - Installer softwaren

Du får brug for disse, så besøg nedenstående links for at downloade dem -

Notepad ++ for at redigere en fil

Bootanimation Factory til at kompilere og blinke bootanimationen

Når installationen er downloadet, skal du følge installationstrinene for hvert program.

Trin 2 - Oprettelse af filerne

Først skal du gå til et sted på din computer, hvor du gerne gemmer filer. Vi har valgt en ny mappeplacering i vores dokumentbibliotek. Du bliver nødt til at oprette en mappe med navnet Part0 og en tom .txt-fil med navnet desc.txt.

Trin 3 - Oprettelse af animationen

Til dette trin skal du oprette hvert animationsbillede separat i det valgte billedredigeringssoftware.

Animationen skal oprettes som separate billeder i dit valgte billedredigeringssoftware. Du har brug for tidligere erfaring med animering eller oprettelse af gifs for at vide, hvordan du opretter en glat flydende animation, ellers skal du muligvis bruge prøve og fejl for at finde ud af, hvad der fungerer bedst. I denne guide opretter vi et simpelt pulserende lys på en mørk baggrund med Photoshop.

Før du kan begynde at oprette billeder, skal du bemærke opløsningen på din Android-skærm. Vi vil anbefale at søge efter din smartphone på GSMarena. Vi bruger LG G4 til bunden af ​​denne vejledning, men du kan bruge din egen smartphone eller tablet. Se på billedet nedenfor for at se et eksempel på, hvor skærmopløsningen vises.

Nu hvor vi kender opløsningen (i vores tilfælde 1440 × 2560) kan vi begynde at oprette billeder til vores animation. Vi skal billedopløsning i vores redigeringssoftware med vores telefonskærm. Se nedenunder.

Hver gang du foretager en justering af dit billede til din opløsning, skal du gemme det. Da vores animation er ret enkel, krævede vi kun ni forskellige billeder. Du skal gemme billederne i numerisk rækkefølge i den part0-mappe, vi oprettede tidligere. Et eksempel ville være X00001.jpg, X00002.jpg, X00003.jpg og så videre.

Den software, der bruges senere, opretter boot-animationen, vi opretter, til at løkke på ubestemt tid, indtil den når startskærmen. Når du er færdig med billederne til din animation, kan du lukke din billedredigeringssoftware.

Trin 4 - Redigering af .txt-filen

Til dette trin skal du redigere den tomme desc.txt-fil, som vi instruerede dig om at oprette tidligere. Højreklik på desc.txt-filen, og klik på Rediger med Notepad ++.

Som det ses på billedet ovenfor, skal du bruge tolv separate linjer i Notepad-filen. Den første linje bruges til at bestemme boot animationens bredde, højde og billedhastighed. Bredden / højden skal være de samme dimensioner som din skærmopløsning, der blev fundet på GSMarena tidligere. I dette tilfælde med LG G4 har vi 1440 x 2560. Billedhastighed kan justeres for at finjustere animationen, men vi vil foreslå et sted mellem 11 og 30.

For de næste elleve linjer skal du kopiere billedet ovenfor. Dette vil sikre, at dit billede løkker ordentligt.

Gem filen som desc.txt, og luk den.

Trin 5 - Brug af Bootanimation Factory

Efter at have fulgt trinnet ovenfor, vil din animation være klar til installation. Du skal bruge Bootanimation Factory til dette sidste trin. Hvis du downloadede det tidligere, kan du søge efter 'Boot Animation Factory' i Windows-søgefeltet og åbne det derfra.

Ovenstående billede viser softwarestænksiden. For en ny animation skal du klikke på nederste venstre boks, der lyder 'Opret en ny boot-animation.' Du kan nu vælge boot-animationskilden. Vælg mappeindstillingen, og find mappen med din part0- og desc.txt-mappe og fil.

Hvis alt fungerer korrekt, skal du se din opløsning og billedhastighed på højre side.

Klik derefter på knappen 'tilføj løkke', og fortsæt med at vælge mappen 'Part0' i rullemenuen. Sørg for at indstille antallet af sløjfer og sløjfeforsinkelse som 0 - dette vil sikre animationssløjferne jævnt.

Dernæst skal du trykke på 'preview-loop-knappen' for at se, at animationen fungerer korrekt, og klik derefter på 'save loop-knappen.' Gem den som 'bootanimation.zip'. Klik derefter på den tykke grønne pil i øverste venstre hjørne. Herfra skal du klikke på Boot Animation> Flash to Phone option.

Sidste installationstrin

Tilslut nu din telefon via USB-kabel.

Klik på Vælg boot-animation

Klik på den gemte bootanimation.zip-fil

Vælg System / Media / i placeringsfeltet.

Vælg bootanimation.zip i feltet nedenunder.

Klik på 'Blitz til telefon'

Til sidst skal du frakoble din telefon, når den er færdig, og genstarte din enhed for at se den nye animation!