Hvad er: Fejl 405-metoden ikke tilladt

Det 405 Metode ikke tilladt fejl er en HTTP-svar statuskode signalerer, at serveren har afvist en metode til den anmodede ressource trods modtagelse og genkendelse af den. Selv om det teknisk set er en klientfejlmeddelelse (4xx HTTP-statuskode), skyldes fejlen et problem på serversiden.

I modsætning til de fleste af de andre HTTP-svarkoder i kategorien 4xx (klientsiden), er405 Metode ikke tilladt fejl anses for at være et server-side problem. Nedenfor har du detaljerede oplysninger om, hvorfor du ser denne fejl, og hvorfor det sandsynligvis er webstedets operatørs ansvar.

Afhængigt af den server, der håndterer anmodningen, kan 405 HTTP-meddelelsen, du ser, muligvis være anderledes. Her er nogle af de mere almindelige sætninger:

 • 405 Metode ikke tilladt
 • HTTP Status 405 - HTTP-metode GET understøttes ikke af denne URL
 • 405 - HTTP-verb, der bruges til at få adgang til denne side, er ikke tilladt
 • 405 Ikke tilladt
 • metode ikke tilladt
 • Fejl: 405-metode ikke tilladt
 • HTTP 405-fejl
 • HTTP 405-metode ikke tilladt
 • HTTP-fejl 405 - Metoden er ikke tilladt

Bemærk: Husk, at webadministratorer muligvis tilpasser fejl på serversiden og klientsiden. Afhængigt af det websted, du besøger, kan du muligvis se yderligere grafiske elementer oven på statuskodesvaret.

Problem med serversiden

De mest almindelige fejl HTTP-koder deles mellem 4xx klientfejl og 5xx serverfejl. Fejlen405 Metode ikke tilladter speciel i den forstand, at selv om det formodes at være et klientsidesproblem, skyldes fejlen udelukkende af et serversides problem på den ene eller anden måde.

Det meste af tiden er serveren forkert konfigureret og håndterer forespørgsler forkert - dette vil resultere i405 Metode ikke tilladtfejl og andre problemer med trafikrute. Men selvom webserveren er netværksobjektet, der returnerer fejlen som en HTTP-svarskode til klienten, kan vi ikke helt udelukke, at klientanmodningen ikke på en eller anden måde forårsager problemet.

Svarende til de fleste af de andre statusresponsfejlkoder, er 405 Metode ikke tilladtfejl er vanskelig at identificere og rette. I betragtning af det komplekse forhold mellem klienten, en webserver, en webapplikation og yderligere webtjenester kan det være en udfordring for selv de bedste webingeniører at bestemme årsagen til denne særlige fejl.

Hvad udløser 405 HTTP-fejlen?

Dybest set er05 Metode ikke tilladtfejl bekræfter, at den klient, der anmodes om, er gyldig og eksisterer, men klienten har brugt en uacceptabel HTTP-metode. At sætte disse oplysninger i perspektiv - The Hypertext Transfer Protocol (HTTP)har et sæt metoder, der angiver mulige handlinger, der kan udføres på den webserver, der bliver kontaktet. Her er en liste med alle mulige handlinger:

 • - Hent de oplysninger, der er knyttet til en bestemt URL-ressource.
 • HOVED - Hent de headeroplysninger, der er knyttet til en URL-ressource.
 • STOLPE - Send data til denne webserver.
 • SÆTTE - Erstat eksisterende data for en bestemt URL med de nye data, der i øjeblikket transmitteres af klienten.
 • SLET - Slet dataene fra den angivne URL.
 • OPRET FORBINDELSE - Etableret en tunnel til serveren som identificeret af målressourcen.
 • MULIGHEDER - Beskriver kommunikationsmulighederne for den angivne målressource.
 • SPOR:Denne metode udløser en loop-back-test på stien til målressourcen.
 • LAPPE:Anvender delvise ændringer på en ressource.

Bemærk: Ud af alle de 9 metoder, FÅ, HOVED, POST, SÆT og SLET er langt mere udbredt end de andre.

Afhængigt af formålet med webserveren konfigurerer administratoren den til at tillade bestemte metoder og afvise andre. For f.eks. - hvis det pågældende websted ikke indeholder noget interaktivt indhold, giver det ingen mening at tillade STOLPE metode på webserveren. Hvis denne metode ikke er tilladt, og en klient kontakter serveren med en POST-anmodning,405 Metode ikke tilladtfejl vises, der informerer browseren om, at metoden ikke er tilladt.

Diagnosticering af 405-metoden ikke tilladt-fejl

Som vi har fastslået ovenfor,405 Metode ikke tilladt fejl angiver, at brugeren har anmodet (fra serveren) om en gyldig ressource med en ugyldig HTTP-metode. Dette er netop grunden til, at fejlen teknisk set ligger på klientsiden - set fra serverens synspunkt fremsatte klienten simpelthen en forkert anmodning. Her er nogle af de mest almindelige scenarier, der vil udløse405 Metode ikke tilladt fejl:

 • Fejlen vises på grund af en forkert konfiguration af webserveren eller de softwarekomponenter, der har til opgave at udføre handlingen på den respektive URL-ressource.
 • Webstedsadministratoren indførte et forbud mod HTTP-metoden, der bruges af brugeragenten - dette gøres ofte af sikkerhedsmæssige årsager.
 • Fejlen stammer fra URL-ressourcen - Den kræver en metode, der ikke er tilladt af webserveren.
 • HTTP-metoden er ikke tilladt af den hostingudbyder, der bruges af webstedsadministratoren. Dette er en almindelig begivenhed med STOLPE metode - Metoden er blokeret af nogle hostingudbydere, når de får adgang til HTML-dokumenter af sikkerhedsmæssige årsager.

Sådan løses 405-metoden ikke tilladt-fejl

Hvis du støder på405 Metode ikke tilladt fejl på et bestemt websted, er der næppe noget væsentligt, du kan gøre ved det. Men da den mest almindelige årsag til fejlen er en forkert URL, kan du dobbelttjekke den eller besøge rodprofilen til webprojektet og navigere manuelt til den pågældende ressource.

I dag er de fleste webservere tæt sikret for at modvirke adgang fra forkerte webadresser. Problemet kan muligvis opstå, fordi du prøver at få adgang til en privat side, der var beregnet til brugere med udvidet autorisation. Lad være med at prøve almindelige rettelser til 4xx-fejl som at opdatere siden, genstarte dit netværk eller deaktivere proxy - de fungerer ikke med405 Metode ikke tilladt fejl.

Hvis du kæmper med problemet, og du har sørget for, at webadressen er korrekt, er alt, hvad du kan gøre, at vente på, at problemet løses af webstedsadministratorerne. Hvis du har et presserende behov for den pågældende webressource, skal du kontakte webadministratoren og bede ham om at undersøge problemet.