FIX: Fejl 0x800736B3 ved installation af .NET Framework 3.5 på Windows 10

En rimelig andel af alle pc-spil derude, der er kompatible med Windows 10, kræver, at brugerne har .NET Framework 3.5 installeret på deres computere for at spilene endda kan starte. Installation af .NET Framework 3.5 på en computer, der kører på Windows 10, er ret simpelt - alt hvad du skal gøre er at downloade installationsprogrammet til .NET Framework 3.5 fra her og installer det faktisk på din computer.

Der er dog mange ting, der kan gå galt, når du prøver at installere .NET Framework 3.5 på en Windows 10-computer, hvor en af ​​disse ting er fejl 0x800736B3. Denne fejl ledsages af følgende fejlmeddelelse:

Den refererede samling er ikke installeret på dit system.

Heldigvis er dette problem helt løst, og der er et par måder, du kan løse dette problem og med succes installere .NET Framework 3.5 på en Windows 10-computer. Først og fremmest, inden du griber til drastiske foranstaltninger, kan du reparere din computers komponentbutik og derefter prøve at installere .NET Framework 3.5 igen. For at reparere din computers komponentbutik skal du:

Højreklik på Start-menu knappen for at åbne WinX-menu

Klik på Kommandoprompt (administrator) i WinX-menu.

Skriv følgende i forhøjet Kommandoprompt og tryk på Gå ind:

Dism / Online / Cleanup-Image / StartComponentCleanup

Når den tidligere kommando er udført med succes, skal du skrive følgende i forhøjet Kommandoprompt og tryk derefter på Gå ind:

Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

Så snart begge kommandoer er udført, skal du lukke det forhøjede Kommandoprompt.

Prøv at installere .NET Framework igen og se om problemet stadig vedvarer.

Hvis reparation af din computers komponentbutik ikke gør tricket, skal du ikke bekymre dig, da du stadig kan løse dette problem - du kan gøre det ved at installere .NET Framework 3.5 på din computer via et Windows 10-installationsmedie. For at gøre det bliver du nødt til at:

Indsæt et Windows 10-installationsmedie i din computer, eller monter en Windows 10 ISO på et virtuelt drev på din computer. Sørg for, at det Windows 10-installationsmedie eller ISO, du bruger, matcher den version af Windows 10, du har på din computer, hvilket betyder, at hvis din computer kører på en 32-bit version af Windows 10, skal du sørge for at bruge et installationsmedie eller ISO af samme art.

Start en forhøjet Kommandoprompt ved at højreklikke på Start-menu at åbne WinX-menu og derefter klikke på Kommandoprompt (administrator).

Skriv følgende kommando i forhøjet Kommandoprompt, erstatter x på kommandolinjen med det drevbogstav, der er tildelt drevet på din computer, der indeholder Windows 10-installationsmediet eller ISO, som du vil bruge til at løse dette problem:

dism / online / aktiver-funktion / funktionsnavn: NetFx3 / Kilde: X: \ sources \ sxs / all / LimitAccess

Trykke Gå ind.

Vent på, at kommandolinjen udføres fuldt ud, og når den er gjort, vil .NET Framework 3.5 være installeret med succes på din computer.