Hvordan løser man 'No such File or Directory' -fejl i SCP?

SCP står for Secure Copy Protocol, og det er baseret på "Secure Shell" -protokollen. Det giver en metode til overførsel af filer mellem computere. I denne overførsel kan enten begge computere være fjernværter eller den ene computer kan være en lokal vært og den anden en fjernvært. For nylig har mange brugere fået “Ingen sådan fil eller katalog”Fejl under forsøg på at kopiere filer med SCP.

I denne artikel vil vi diskutere nogle af årsagerne til, at dette problem udløses, og vi leverer også bæredygtige løsninger til at løse det helt. Vi vil også undersøge nogle af årsagerne til, at det udløses. Sørg for at følge vejledningen nøje og nøjagtigt for at undgå konflikter.

Hvad forårsager fejlen "Ingen sådan fil eller mappe" i SCP?

Efter at have modtaget adskillige rapporter fra flere brugere, besluttede vi at undersøge problemet og udtænkte et sæt løsninger til at løse det fuldstændigt. Vi kiggede også på årsagerne til, at den blev udløst, og opførte dem som følger.

  • Forkert kommando:I nogle tilfælde er kommandoen, som brugeren bruger til at kopiere filen, muligvis ikke korrekt. Du skal ændre kopikommandoen, så den passer til den aktuelle situation, hvor du kopierer. Kommandoerne til kopiering af filer og en hel mappe er forskellige. Kommandoen til at kopiere mellem to computere med forskellige konfigurationer ændres også efter kravene.
  • Portnummer:Det er også muligt, at portnummeret til kopiering af filer mellem computere ikke er specificeret. Den korrekte port skal videresendes, før du prøver at kopiere filer mellem to værter.
  • Forkert login: Hvis du i øjeblikket er logget ind på serveren og prøver at kopiere filerne til et skrivebord, kan du opleve denne fejl, fordi serveren forsøger at finde den lokale sti på serveren. Dette kan forhindres ved at logge af serverstien.
  • Filtilladelser:I nogle tilfælde kan tilladelserne til de filer, der skal kopieres, være begrænset til "skrivebeskyttet". Dette kan forhindre serveren i at få adgang til filerne og i at være i stand til at kopiere dem. Det er vigtigt, at læse- og skrivetilladelserne gives til filerne.

Nu hvor du har en grundlæggende forståelse af problemets art, vil vi gå videre mod løsningerne. Sørg for at implementere disse i den specifikke rækkefølge, som de præsenteres for at undgå konflikt.

Løsning 1: Brug af korrekte kommandoer

Du skal bruge den korrekte kommando afhængigt af konfigurationen af ​​værter, som du vil overføre filerne til. Til dette vil vi liste nogle af de kommandoer, der kan bruges til at overføre filer mellem forskellige værtskonfigurationer.

Sådan kopieres fra lokal vært til ekstern vært

Localhost er den faktiske computer, som du har fysisk adgang til. Fjernværten er den, som brugeren ikke har fysisk adgang til, og den er placeret på en fjern server. For at overføre filer fra en Localhost til en ekstern vært skal du bruge følgende kommandokonfigurationer.

$ scp "the_file" dit_brugernavn @ the_remote_host: / stien / til / mappen /

Et eksempel på at kopiere en tekstfil med navnet “Alexa.txt”Vil være som følger.

$ scp Alexa.txt [email protected]: / some / remote / directory

På samme måde kan du kopiere en helvejviser på følgende måde

$ scp -r "the_directory_to_copy" dit_brugernavn @ the_remote_host: / stien / til / kataloget / til / kopier / til

Et eksempel på at kopiere en mappe med navnet “Alexa”Ville være som følger.

$ scp -r foo [email protected]: / some / remote / directory / bar

Sådan kopieres fra ekstern vært til lokal vært

Hvis du ønsker at kopiere en fil fra den eksterne vært til en lokal vært, adskiller kommandokonfigurationerne sig fra de originale. Nedenfor er angivet de relevante kommandoer til at kopiere filer mellem en ekstern vært og en lokal vært.

Til kopi en fil, brug følgende kommando

$ scp dit_brugernavn @ the_remote_host: fil_filen / din / lokal / mappe

Sådan kopieres en fil med navnet “Alexa.txt“, Brug følgende kommandoer

$ scp dit_brugernavn @ the_remote_host: Alexa.txt / din / lokal / bibliotek

Løsning 2: Identificering af portnummer

Portnummeret på den eksterne vært skal identificeres, før filen kopieres til computeren. Til det tilføjer vi portnummeret, mens kopieringsprocessen påbegyndes.

Du kan bruge følgende kommando til at kopiere mellem computere, mens du angiver Havn nummer.

$ scp -P port_nummer dit_brugernavn @ the_remote_host :_filen / din / lokal / katalog

Den samme kommando kan bruges til at angive portnummeret, mens du kopierer til eller fra en ekstern vært. Du skal bare tilføje “-P (Portnummer)" efter "$ scp ”Del af kommandoen.

Løsning 3: Ændring af tilladelser

De relevante tilladelser skal gives til filen, mens de kopieres mellem computere. Derfor vil vi i dette trin angive processen for at ændre en fils tilladelser. For det:

  1. Retklik på den fil, du prøver at kopiere.
  2. Klik på "Ejendomme”Og vælg“Sikkerhed”-Fanen.
  3. Sørg for, at alle tilladelser leveres til “System" og "Administrator“.

Bemærk:Sørg også for, at du ikke logger ind på serverstien, mens du kopierer filerne.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found