Fix: Vi kan ikke finde din kamerafejl på Windows 10

Windows Camera er stock-kameraapplikationen på alle Windows 10-computere, der er i stand til at få adgang til en Windows 10-computer (hvad enten den er integreret eller ekstern) og bruger den til at optage både billeder og video og meget mere. Desværre har mange Windows 10-brugere rapporteret, at de ikke kunne starte kameraapplikationen og se en fejlmeddelelse indeholdende fejlkode 0XA00F4244 (0X80070005) om, at deres kamera enten ikke kunne startes eller ikke kunne findes hver gang de prøver at gør det.

Dette problem er i de fleste tilfælde blevet rapporteret af Windows 10-brugere efter en Windows-opdatering - enten en lille (såsom en simpel sikkerhedsopdatering) eller en stor (såsom Jubilæumsopdatering eller en faktisk opdatering til Windows 10 fra en ældre version af operativsystemet). Det mest ejendommelige aspekt af dette problem er, at de fleste brugere, der er berørt af det, er i stand til med succes at bruge deres computers kameraer med tredjepartsapplikationer som Skype, men ikke er i stand til at bruge dem med Windows 10-apps som Windows Camera. Denne underlighed bekræfter, at dette ikke er et hardwareproblem med kameraet (for hvis det var tilfældet, ville kameraet ikke fungere med Skype), men et softwareproblem.

På softwaresiden af ​​tingene er der en hel del mulige årsager til dette problem, hvorfor der også er et stort antal mulige løsninger på det. Følgende er nogle af de mest effektive løsninger, du kan bruge til at prøve at slippe af med dette problem og genvinde din evne til at bruge din computers kamera-app:

Løsning 1: Deaktiver eller afinstaller alle tredjeparts sikkerhedsprogrammer

Tredjeparts antivirus-, antimalware- og firewallapplikationer kan ofte interferere med en computers lagerfunktionalitet, og det inkluderer dens evne til at få adgang til og bruge kameraet. Hvis et tredjeparts sikkerhedsprogram får dig til at se fejlkode 0XA00F4244 (0X80070005) hver gang du prøver at starte Camera-appen, skal du blot deaktivere eller bedre endnu, afinstallere alle tredjeparts sikkerhedsprogrammer, du har på din computer. Når det er gjort, kan du prøve at starte Camera-appen og se, om rettelsen fungerede eller ej.

Løsning 2: Sørg for, at apps har tilladelse til at bruge din computers kamera

Windows 10 giver dig mulighed for at begrænse applikationsadgang til din computers kamera, og at have apps adgang til dit kamera begrænset kan føre til, at du ser fejlkode 0XA00F4244 (0X80070005), hver gang du prøver at starte Camera-appen. For at sikre, at apps har adgang til og bruger din computers kamera, skal du:

 1. Åbn Start-menu.
 2. Klik på Indstillinger.
 3. Skriv “webcam" ind i Søg i øverste højre hjørne af vinduet.
 4. Find og klik på Webcam privatlivsindstillinger i søgeresultaterne.
 5. Find Lad apps bruge mit kamera valgmulighed og sørg for, at den er aktiveret, hvilket betyder, at apps på din computer har adgang til og bruger kameraet.

Når du er færdig, skal du prøve at starte Camera-appen og kontrollere, om problemet er løst eller ej.

Løsning 3: Afinstaller dit kameras drivere

Mange brugere, der er ramt af dette problem, har været i stand til at løse det ved blot at afinstallere deres kameradrivere. Bare rolig - hvis du gør det, geninstallerer Windows automatisk de nyeste drivere til din computers kamera. For at afinstallere dit kameras drivere (og derefter få dem automatisk geninstalleret) skal du:

 1. Tryk på Windows-logo tast + R at åbne en Løb
 2. Type devmgmt.msc ind i Løb dialog og tryk på Gå ind for at starte Enhedshåndtering.
 3. Udvid Billedbehandlingsenheder sektion, og find din computers kamera. Hvis du ikke kan se din computers kamera under Billedbehandlingsenheder sektion, eller hvis du ikke kan se Billedbehandlingsenheder sektion helt, se efter dit kamera under Styring af lyd, video og spil
 4. Højreklik på din computers kamera, og klik på Ejendomme
 5. Naviger til Chauffør fanen, og klik på Afinstaller.
 6. Sørg for, at Slet driversoftwaren til denne enhed indstilling er markeret (og derfor aktiveret), og klik på Okay.
 7. Når kameraet og dets drivere er afinstalleret, skal du klikke på Handling >Scan efter hardwareændringerog Enhedshåndtering installerer automatisk din computers kamera og dets drivere igen.
 8. Når kameraet og dets drivere er geninstalleret, genstart din computer. Når computeren starter op, skal du starte Camera-appen for at se, om den starter korrekt eller ej.

Løsning 4: Nulstil kameraappen

 1. Tryk på Windows-logo tast + R at åbne en Løb
 2. Skriv følgende i Løb dialog
  % appdata% \ .. \ Local \ Packages \ Microsoft.WindowsCamera_8wekyb3d8bbwe \ LocalState
 3. Trykke Ctrl + EN for at vælge alt indholdet i den mappe, der åbnes.
 4. Trykke Slet.
 5. Bekræft handlingen i den resulterende popup til slet alt indholdet af mappen, hvilket effektivt nulstiller Camera-appen.
 6. Genstart din computer, og kontroller, om problemet er løst, når det starter op.

Hvis ingen af ​​de løsninger, der er anført og beskrevet ovenfor, virkede for dig, oplever du muligvis dette problem på grund af din computers kamera, eller rettere, det er software og drivere, der er inkompatible med Windows 10 og lager Windows 10-applikationer. Dette kan især være tilfældet, hvis du begyndte at opleve dette problem efter opgradering til Windows 10 fra en ældre version af Windows-operativsystemet.

Ser du, ganske mange ældre computerkameraer bruger til stream.sys-drivere - dette gør det muligt for dem at arbejde med tredjeparts desktop-applikationer som Skype, selv på Windows 10, mens moderne og mere indviklede kameraprogrammer som Windows Camera ikke er i stand til at registrere eller få adgang til dem. Hvis dette er tilfældet, kan det bedste for dig måske bare være at bide kuglen og springe efter et nyt kamera til din computer, der er helt kompatibel med Windows 10. Det eneste alternativ ville være at nedgradere til en ældre version af Windows. - den version, som du opgraderede til Windows 10 fra, og den version, som du kender din computers kamera fungerer fejlfrit på.