Sådan gendannes manglende strømplanindstillinger på Windows 10

På Windows 10 giver Power Options dig mulighed for at tilpasse dit strømforbrug - i henhold til kravene. Teknisk set er en strømplan et sæt hardware- og systemindstillinger, der definerer, hvordan strøm bruges og bevares af din computer. Der er tre indbyggede strømplaner: Balanced, Power Saver og High Performance. De kan tilpasses til dit system, eller du kan oprette nye planer baseret på dem.

Hvad får strømforsyningerne til at gå glip af?

Mange brugere har rapporteret variationer af manglende strømplaner, som f.eks. At der kun er balancebalanceplan til rådighed, og den højtydende strømplan mangler. Dette kan skyldes en systemkorruption eller en Windows Update, der for nylig er installeret, og som muligvis har ændret registreringsdatabasen eller justeret strømindstillingerne.

Vi har samlet nogle arbejdsløsninger, så sørg for at prøve dem. Held og lykke!

Løsning 1: Gendan dem manuelt

Hvis en Windows Update eller noget andet du har fjernet strømplanerne fra din computer, kan du komme til dem ved at køre kommandoer, der genskaber dem og har dem tilgængelige på din computer på samme måde som de var før. Der er to måder, du kan gøre dette på, og det afhænger af, hvad du foretrækker.

Kommandoprompt:

Du kan gendanne de manglende strømplanindstillinger ved blot at køre flere kommandoer i kommandoprompt.

 1. Søg efter "Kommandoprompt" enten lige i Start-menuen eller ved at trykke på søgeknappen lige ved siden af ​​den. Højreklik på det første resultat, der vises øverst, og vælg "Kør som administrator".

 

 1. Indtast følgende sæt kommandoer efter hinanden, og sørg for at klikke på Enter efter at have skrevet hver enkelt og vent på, at processen er færdig og viser en meddelelse om "proces vellykket":

Bemærk: Den sidste kommando kan kun fungere på Windows 10-versioner efter 17101-buildet, da det er relateret til gendannelse af den Ultimate Performance Power Plan, der er tilgængelig til de nyeste Windows 10-builds til arbejdsstationer.

powercfg -duplicatescheme a1841308-3541-4fab-bc81-f71556f20b4a powercfg -duplicatescheme 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e powercfg -duplicatescheme 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61
 1. Genstart computeren, og kontroller, om strømplanerne er tilbage, hvor de hører hjemme.

Download filerne selv:

Du kan nemt downloade de nødvendige filer fra en guide lavet af TenForums, og den indeholder “.pow” -filerne, der bruges til at repræsentere en strømplan.

 1. Klik på dette link for at downloade ".zip" -filen, der indeholder strømplanerne. Find filen i mappen Downloads, højreklik på den, og vælg indstillingen Uddrag til. Uddrag filerne til enhver placering, men det er bedst at holde det enkelt på grund af følgende trin.

 1. Søg efter "Kommandoprompt" enten lige i Start-menuen eller ved at trykke på søgeknappen lige ved siden af ​​den. Højreklik på det første resultat, der vises øverst, og vælg "Kør som administrator".
 2. Brug følgende kommando for at installere den krævede strømplan:
powercfg -import "C: \ Brugere \ 2570p \ Downloads \ Standard_Power_Plans \ Strømsparer.pow" (eller en anden sti afhængigt af installationsplaceringen)
 1. I dette scenarie skal du i stedet for “Fuld sti til .pow-fil” indsætte den korrekte sti til filen i den mappe, du har udpakket filerne til. Lad os sige, at du vil installere planen "Strømbesparelse", som også hedder den måde i mappen.
 2. Naviger til den mappe, hvor filerne er placeret, klik på adressens navigationslinje øverst, og kopier adressen, efter at den er valgt. Gå tilbage til kommandoprompt og indsæt adressen. Hvis filerne var, lad os sige, i mappen Downloads i deres egen mappe kaldet Default_Power_Plans, skulle kommandoen se ud:

powercfg -import "C: \ Brugere \ 2570p \ Downloads \ Standard_Power_Plans \ Strømsparer.pow"
 1. Sørg for at gentage den samme proces for alle strømplaner, du vil installere, og kontroller, om de er vendt tilbage i Kontrolpanel.

Løsning 2: Brug følgende registerhack

Hvis en Windows Update faktisk har skjult disse muligheder, er det muligt, at Windows prøver at erstatte denne funktion eller skubbe den ind i historikken ved at erstatte den med andre funktioner. Hvis du stadig vil bruge denne nøjagtige mulighed, kan du tænde den ved hjælp af følgende registreringsdatabasehack.

Da du bliver nødt til at redigere en registreringsdatabasenøgle, anbefaler vi, at du tjekker denne artikel, som vi har lavet, så du sikkert kan sikkerhedskopiere din registreringsdatabase for at forhindre uønskede bivirkninger, som ikke skulle opstå, hvis du bare følger trinene nøje.

 1. Åbn vinduet Registreringseditor ved at skrive “regedit” i enten søgefeltet, Start-menuen eller dialogboksen Kør, som du kan få adgang til med Windows Key + R-tastekombinationen. Naviger til følgende nøgle i din registreringsdatabase ved at navigere i venstre rude:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Power

 1. Klik på denne tast og prøv at finde en post kaldet CsEnabled i højre side af vinduet. Hvis en sådan mulighed findes, skal du højreklikke på den og vælge indstillingen Rediger i genvejsmenuen.

 1. I vinduet Rediger skal du ændre værdien fra 1 til 0 under sektionen Værdidata og anvende de ændringer, du har foretaget. Bekræft eventuelle sikkerhedsdialoger, der kan vises under denne proces.
 2. Du kan nu genstarte din computer manuelt ved at klikke på Start-menu >> Tænd / sluk-knap >> Genstart og kontrollere, om problemet er væk.

Bemærk: Hvis dette ikke gik for dig, kan du prøve at tilføje en mulighed for at vise disse strømplaner individuelt for hver strømplan, din computer kender til.

 1. Naviger til følgende nøgle i din registreringsdatabase ved at navigere i venstre rude:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Power\PowerSettings

 1. Du vil være i stand til at se masser af underligt navngivne nøgler inde i PowerSettings-tasten. Naviger til hver af disse taster, højreklik på den højre tomme side af skærmbilledet, og vælg Ny >> DWORD (32bit) værdi.
 2. Navngiv hver af disse værdier som "Attributter" ved at højreklikke og vælge Omdøb. Derefter skal du højreklikke på den nyoprettede tildelte værdi og vælge indstillingen Rediger.

 1. Indstil værdien til 2 under værdidata, hold basen i hexadecimal, og klik på OK. Gentag den samme proces for hver tast i PowerSettings.
 2. Kontroller, om problemet er væk nu.

Løsning 3: En nyttig løsning

Denne løsning kan bruges ret let, hvis du vil tilføje den strømindstilling, der mangler ganske let. Da en ny version af Windows normalt kun efterlader den balancerede strømplan intakt, kan du nemt tilføje den (eller en hvilken som helst anden standardplan) ved at oprette en ny plan, der er nøjagtig den samme som denne.

 1. Højreklik på batteriikonet i systembakken eller nederst til højre på skærmen ud for tid og dato, og klik på Strømstyring.
 2. Hvis du har fjernet dette fra systembakken, skal du klikke på Start-menuen og søge efter Kontrolpanel. Skift indstillingen Vis efter til Store ikoner, og klik på knappen Strømindstillinger.

 1. I venstre side af vinduet skal du se flere indstillinger, der vises under den anden, så klik på Opret en strømplanindstilling. Du skal se vinduet Opret et strømplan og en liste over valg. Indstil radioknappen til den strømplan, du vil bringe tilbage.
 2. Under plannavnet kan du endda navngive det på samme måde, som det oprindeligt blev navngivet, før du klikker på knappen Næste nederst til højre i vinduet.

 1. Du får nogle yderligere indstillinger, såsom Sluk for skærmen, Sæt computeren i dvale og Juster planlysstyrke. Du kan konfigurere dem nu eller senere, før du klikker på Opret.
 2. Du har nu adgang til denne strømplan, så sørg for at vælge den, når det er nødvendigt.

Løsning 4: Kontroller, om den nye batteriskyder er tilgængelig

Fra den nyeste version af Windows ser det ud til, at strømindstillingerne nu er begyndt at ændre sig for brugere, der ikke udførte ovenstående trin, og alle vil se den nye skyder, du kan bruge til enten at indstille alt til høj ydeevne eller gemme batteri liv.

Disse indstillinger styres nu også via indstillingsværktøjet og ikke via kontrolpanelet.