FIX: Trin til løsning af Epson-printerfejl 0x10

Epson er en af ​​de største producenter af computerhardware som printere rundt om i verden. Det er et almindeligt brand med meget fokus på hjemmetrykning. Uanset om det er Epson Stylus, Expression eller Workforce-modellen, kan ingen elektronisk enhed, især en printer, holde sig væk fra en fejl for længe.

Mange brugere har rapporteret at få en "fejlkode: 0x10", mens de betjener deres nye Epson-printer. Nogle af dem har endda rapporteret at få denne fejl på deres gamle Epson-printer også. De kan også følge denne vejledning. Denne fejlkode angiver generelt en fejl i scannerområdet på printeren, når scanningsmekanismen sidder fast eller en anden intern hardwarefejl. Overspænding og endda slitage ved normal brug kan forårsage dette til en gammel printer. Hvis du allerede har forsøgt at genstarte printeren, skal du følge denne vejledning for at se, om problemet løses her, ellers skal du kontakte Epson supportcenter og hævde, at det er garanti, hvis det stadig er i garantien.

Løsning 1: Fysisk inspektion

En forhindring i scannerområdet kan forårsage denne fejl.

Løft låget over glasset, og søg efter fremmedlegemer som stykker papir med et blitzlys.

Hvis du ser nogen, skal du fjerne den forsigtigt uden at beskadige den omgivende hardware.

Løsning 2: Nulstil printeren

Træk stikket ud af printeren.

Vent et par minutter. Tryk og hold på tænd / sluk-knappen på printeren i mindst 60 sekunder, og hold den nede. Tilslut nu strømmen til printeren, mens du holder tænd / sluk-knappen nede i ca. 60 sekunder mere, og kontroller derefter, om dit problem stadig vedvarer, og det viser den samme fejl.

Hvis ja, skal du kræve garantien. Og hvis det ikke er i garanti, kan du stadig kontakte Epson support ved at gå til dette link. Indtast din printermodel, og vælg den nøjagtige model fra resultaterne.

På supportsiden for din model skal du klikke på Kontakt support i bunden. Kontakt dem på de givne numre.