Fix: Eudora afviser SSL-certifikat

Eudora støttes ikke længere, og det er nu slutningen på livet. Problemerne; fortsætter, selvom vi løser denne, og årsagen er enkel. Da det ikke understøttes, ingen opdateringer og intet; det er vanskeligt for Eudora nu at klare de ændringer, industrien foretager. Såsom SSL-problemet, som kræves af servere til kryptering. Hvis du beder om min rådgivning, vil jeg foreslå, at du skifter til Thunderbird; det er let at gøre, og du vil kunne importere alt fra Eudora til Thunderbird.

Hvis du har besluttet at skifte, skal du følge trinene for at føje din konto til Thunderbird.

Hvis du nu vil løse problemet med Eudora, skal du følge disse trin:

1. Find den personlighed, du har problemer med. Når du har identificeret den personlighed, du har problemer med, skal du åbne den i vinduet Personligheder.

2. Højreklik på personligheden, og vælg "Egenskaber"

3. Gå til “indgående mail”Fanen og klik påSidste SSL-info.

4. Vælg Certifikatinformationschef herfra vil du se en liste over certifikater.

5. Øverst under titelservercertifikaterne vil der være et antal certifikater til problemserveren (pop / imap). Se på + ud for certifikaterne, og klik på

6. Fortsæt med at klikke på + -tegnet, indtil alle er åbne. Se nu omhyggeligt efter de smiley ansigter og dem med kranierne, dem med smiley ansigter er dem, Eudora stoler på, og den ene med kranierne er dem, den ikke stoler på, hvorfor vi får den afviste fejl.

7. Vælg nu hver af dem, og vælgtilføj til betroet,og afslut derefter det ved at klikke på de relevante knapper.

8. Test og se om du nu kan modtage og sende mail.