Sådan afspilles VOB-filer

VOB (Video Object) er containerformatet, der bruges i DVD-Video-medier. En VOB-fil kan indeholde digital lyd, digital video, undertekster, DVD-menuer og endda navigationsindhold. I VOB-filer multipliseres alt indholdet sammen til en streamform. Mens VOB-videoformatet er baseret på MPEG-filformatet, er et andet filformat designet specielt til video- og lydfiler, det adskiller sig fra sin forgænger på en lang række forskellige måder. Da VOB-filer ikke er dine gennemsnitlige videofiler, spekulerer brugerne ofte nøjagtigt på, hvordan de kan afspille VOB-filer. Den enkleste måde at afspille en VOB-fil på ville være at brænde den tilbage på en DVD og derefter afspille DVD'en i en almindelig DVD-afspiller, men de fleste foretrækker at spille de VOB-filer, de vil spille på en computer.

Heldigvis er det fuldt ud muligt at afspille VOB-filer på Windows-computere, og der er en række forskellige måder, man kan gå om at gøre det. Det skal dog bemærkes, at VOB-filer kan krypteres, og du kan ikke afspille en VOB-fil, der er blevet krypteret. Følgende er de to mest effektive metoder, der kan bruges til at afspille VOB-filer på Windows-computere:

Metode 1: Afspil VOB-filer ved hjælp af VLC Media Player

VLC Media Player er en gratis open source tredjeparts medieafspiller til Windows-operativsystemet, der er i stand til med succes at afspille mediefiler i næsten ethvert format, der kan tænkes, og dette inkluderer tilfældigvis VOB-filer. For at afspille VOB-filer på en computer ved hjælp af VLC Media Player skal du:

 1. Gå til en internetbrowser efter eget valgvideolan.org.
 2. Klik påDownload VLC.
 3. Vent på, at installationsprogrammet downloader applikationen.
 4. Når installationsprogrammet er downloadet, skal du navigere til det sted, hvor det blev downloadet, og dobbeltklikke på det for at køre det.
 5. Følg instruktionerne på skærmen for at gå gennem installationsprogrammet og installere VLC Media Player på din computer.
 6. Når VLC Media Player er blevet installeret,lanceringdet. Du kan gøre det fra din computersStart-menu.
 7. Klik påMedieri værktøjslinjen øverst i vinduet.
 8. Klik påÅbn mappe… i den resulterende kontekstmenu.
 9. Naviger til og åbn den mappe, der indeholder den / de VOB-filer, du vil afspille.
 10. Når du har åbnet den pågældende mappe, skal du klikke påVælg Mappe.

Så snart du gør det, vil VLC Media Player begynde at afspille VOB-fil (erne) inde i den valgte mappe, og du kan få adgang til alle DVD-menuer, specialfunktioner, kapitler og andre bonusser, der er programmeret i VOB-fil (er).

Metode 2: Afspil VOB-filer ved hjælp af MPC-HC

MPC-HC er en anden helt gratis og open source tredjeparts medieafspiller designet til Windows-operativsystemet. MPC-HC er i stand til at afspille næsten hvert eneste mediefilformat derude, og det inkluderer filer, der er i VOB-filformat. Hvis du gerne vil afspille VOB-filer på en Windows-computer ved hjælp af MPC-HC, er det her, hvad du skal gøre:

 1. Naviger til//mpc-hc.org/downloads/ i en internetbrowser, du vælger.
 2. UnderBinærfilersektion, klik påinstallatørunderTil 32-bit (x86) Windows (hvis du bruger en 32-bit version af Windows) ellerTil 64-bit (x64) Windows(hvis du bruger en 64-bit version af Windows) for at begynde at downloade et installationsprogram til MPC-HC designet specielt til den iteration af Windows, du har.
 3. Vent på, at installationsprogrammet er downloadet.
 4. Når installationsprogrammet til MPC-HC er downloadet, skal du navigere til det sted, hvor installationsprogrammet blev downloadet, finde installationsprogrammet og dobbeltklikke på det for at køre det.
 5. Følg instruktionerne på skærmen for at gå gennem installationsprogrammet og installere MPC-HC på din computer.
 6. Så snart MPC-HC er installeret på din computer,løbansøgningen.
 7. Klik påFilHurtig åbn fil ....
 8. Naviger til og åbn mappen på din computer, der indeholder den VOB-fil, du vil afspille.
 9. Klik på den VOB-fil, du vil afspille for at vælge den, og klik påÅben. Så snart du gør det, begynder MPC-HC at afspille den valgte VOB-fil komplet med alle de menuer, ekstraudstyr og specielle funktioner, der blev programmeret til DVD'en, den valgte VOB-fil blev flået fra.