Fix: Deaktiver skærmskalering på høje DPI-enheder i Windows 10

Windows 10 er ikke uden sit eget unikke sæt kinks og quirks, og et af disse kinks og quirks er "skærmskalering på høje DPI-enheder" "-funktion", som den nyeste og bedste version af Windows leveres med. Denne funktion, også kaldet "kompatibilitetsskaleringstilstand", erstatter "XP-skaleringsskalering", der var tilgængelig i Windows 7, og forårsager, at alle programmer og applikationer, der ikke angiver deres kompatibilitet siden starten, virker ekstremt slørede . Tekst i sådanne programmer kan være meget svær at læse, hvilket gør dette emne så relevant.

Desværre er denne "skaleringstilstand for kompatibilitet" slået til for alle programmer og applikationer som standard. Den eneste måde, som Microsoft har givet brugerne til at slå denne funktion fra, er at deaktivere den ved at højreklikke på genvejen til et af de pågældende programmer, vælge Kompatibilitet og slå skærmskalering på høje DPI-enheder fra, et program ad gangen tid. Dette kan være en kedelig opgave, og der er absolut ingen måde, en person kan deaktivere denne funktion på alle programmer på en Windows 10-computer, i det mindste ikke en Microsoft-leveret måde.

Det betyder dog ikke, at det er umuligt at deaktivere DPI-bevidsthed for alle dine programmer - alt hvad du skal gøre er at instruere Windows om at foretrække eksterne manifestfiler til programmer, når de startes, og derefter oprette og placere eksterne manifestfiler til hvert program, du er står over for dette problem den. Følgende er de trin, du skal udføre for at deaktivere skærmskalering på høj DPI i Windows 10 for alle programmer, der bruger denne løsning:

Trykke Windows-logo tast + R at åbne en Løb.Indtaste regedit og tryk på Gå ind.

I venstre rude af Registreringseditor, naviger til følgende bibliotek:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion

Klik på Side om side i venstre rude for at udvide dens indhold i højre rude. Højreklik på et tomt rum i højre rude, hold markøren over Ny og klik på DWORD (32-bit) værdi.

Navngiv filen PreferExternalManifest og tryk på Gå ind. Højreklik på den nye DWORD-værdi, og klik på Modificere. Type 1 ind i Værdidata.Skift værdien Grundlag til Decimal. Klik på Okay. Luk Registreringseditor.

Kopier indholdet af den typiske manifestfil fra ved at klikke på her og kopiering af hele teksten på siden.

Åbn en Notesblok.Indsæt den tekst, du kopierede fra linket over denne linjeind i Notesblok

Gem Notesblok dokument som det fulde navn på den eksekverbare fil for det program, du forsøger at deaktivere visningsskalering på høje DPI-enheder efterfulgt af .manifest-udvidelsen. F.eks. Ville navnet på en manifestfil til Photoshop være Photoshop.exe. manifest.

Flyt manifestfilen til rodmappen på det program, du forsøger at slå skærmskalering på høje DPI-enheder fra til - dette er den mappe, hvor programmets filer, inklusive dens eksekverbare fil (såsom photoshop.exe til Photoshop) er placeret. Et eksempel på en sådan rodkatalog er:

C: \ Programfiler \ Adobe

Opret manifestfiler til alle de programmer, du vil deaktivere skærmskalering på høje DPI-enheder til, og flyt dem til deres respektive installationsmapper. Det er ikke nødvendigt genstart din computer - det program, du opretter og placerer en manifestfil til, skal vises, som det skal, så snart du lukker det, og åbn det derefter igen.

Nogle mennesker har måske ikke lyst til at rode med deres computers registreringsdatabase, og hvis du er en af ​​disse mennesker, kan du bruge et program kendt som DPI Awareness Enabler der er skabt af en barmhjertig samaritan, som engang blev ramt af netop dette spørgsmål. Selvom det ser ud til at være en meget enklere og mindre risikabel løsning på problemet, har nogle brugere rapporteret, at det ikke giver resultater, der er så gode som dem, der er opnået ved løsningen beskrevet ovenfor. Da det er tilfældet, tilrådes det, at du bruger følgende løsning på egen risiko. Sådan deaktiveres skærmskalering på høje DPI-enheder for alle programmer på en Windows 10-computer ved hjælp af DPI Awareness Enabler, du skal:

her.

Hent DPI Awareness Enabler ved at klikke på DpiAwarenessEnabler 1.0.3.zip i Licenser og download sektion af hjemmesiden.

Installere DPI Awareness Enabler.

Løb DPI Awareness Enabler.

Træk hvert enkelt program, der viser slørede tekster og billeder fra Alle registrerer programmer liste til Windows-kompatibilitetsliste. Hvis du gør det, bliver hvert af de programmer, du trækker og slipper DPI opmærksom på, slukket for skærmens skalering for høje DPI-enheder for hver eneste af dem og i sidste ende slippe af med dit problem.