FIX: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b)

En blå skærm af død med fejlkoden SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b) er resultatet af en undtagelse, der skete, når en rutine, der går fra en ikke-privilegeret kode til en privilegeret, udfører. Det er kendt, at denne fejl er knyttet til overdreven brug af den sidepulje.

Denne BSOD-fejl kan være forårsaget af en række ting, men de mest almindeligt forekommende er dårlig RAM, forkert opsat RAM, en dårlig GPU, problemer med antivirusprogrammet eller visse kombinationer af RAM og CPU'er. Uanset hvilken af ​​disse det er, er der en løsning til det, og du vil være i stand til at bruge din computer uden problemer.

Metode 1: Tjek dit RAM

Mulighed 1: RAM fungerer ikke

Denne fejlmeddelelse skyldes oftest dårlig RAM eller forkert opsætning af en. Det første skridt til at kontrollere dette er at kontrollere, om RAM-sticks alle fungerer. De fleste computere i dag, hvad enten det er bærbare computere eller desktops, kommer med flere RAM-sticks. Hvis dette er tilfældet, kan en af ​​dem være gået dårligt, og det kan resultere i den førnævnte BSOD. Hvad du skal gøre er at starte systemet med hver RAM-stick, en efter en. Hvis en af ​​dem er dårlig, vil du bemærke det med det samme, da systemet ikke starter, og du vil vide, at du skal ændre den pind.

Mulighed 2: Timinger eller frekvens er forkert

Dette kræver, at du indtaster BIOS på dit system, som du kan få adgang til, når du tænder din computer lige før Windows starter. Se tæt på bunden, når du tænder computeren for at se, hvilke knapper du har brug for for at få adgang til BIOS - de er normalt ESC, F2, F12 eller Backspace. Når du er inde, skal du finde din RAM-indstillinger. Hver BIOS er forskellig, så du skal følge knapperne i instruktionerne - de fortæller dig normalt at bruge funktions- og piletasterne på dit tastatur til at navigere rundt. At ændre din frekvens til 800MHz eller 1600MHz, afhængigt af dit system, kan hjælpe med at løse dette problem. Det tager også sig af timerne for RAM.

En anden ting at nævne, hvis du har en AMD Phenom II CPU og 1600MHz DDR3 RAM, er dette kendt for at være en kombination, der kan forårsage problemer, især hvis du har G.Skill RAM. Dette skyldes, at Phenom II er designet til at understøtte op til 1333MHz DDR3 RAM, og det kan føre til ustabilitet i systemet, hvis det overlades til automatiske indstillinger. Indstil frekvensen til 1333MHz eller lavere for at løse dette, og hvis det ikke hjælper, skal du muligvis købe nyt RAM.

Metode 2: Tjek dit grafikkort

Grafikkortdrivere er kendt for at forårsage en række problemer, og BSOD'er er kun begyndelsen. Se hvornår er du begyndt at få denne fejl. Lavede du en videodriveropdatering forud for det? Kan det være årsagen? Hvis du har opdateret driverne, kan du prøve at rulle tilbage til de foregående. Dette kan muligvis løse dine problemer. For at gøre dette skal du trykke på Start på dit tastatur og skriv Enhedshåndtering. Åbn resultatet, og find dit grafikkort ved at udvide Displayadaptere på listen over chauffører, du har foran dig. Højreklik og vælg Ejendomme. Under Chauffør fanen, skal du se en mulighed for at Rul tilbage føreren. Hvis dette er nedtonet, betyder det, at du ikke har opdateret det, og dette gælder ikke for dig. Hvis det ikke er det, skal du vælge det og lade dit system gå tilbage til dets tidligere drivere. Genstart dit system, og se om fejlen fortsætter. Hvis det ikke gør det, er du god at gå. Hvis det sker, skal du gå til næste trin.

Hvis den tidligere løsning ikke hjalp, kan du afinstallere driverne fuldstændigt og lade Windows bruge de generiske. Dette gøres fra Enhedshåndtering igen, kun denne gang, når du Højreklik skærmkortet skal du vælge Afinstaller i stedet for Egenskaber. Følg guiden og genstart dit system, dette får Windows til at begynde at bruge de generiske drivere. Hvis du af en eller anden grund ikke kan gøre dette, kan du prøve de samme trin fra Sikker tilstand. At starte op i Sikker tilstand, trykke F8 eller Skift + F8 inden Windows starter, og vælg Sikker tilstand fra startmenuen. Fortsæt med at afinstallere driverne som tidligere nævnt. Hvis du får en fejlmeddelelse, og du stadig ikke kan afinstallere driverne, kan det desværre betyde, at dit grafikkort er beskadiget eller fuldstændig ødelagt.

Metode 3: Afinstaller dit antivirusprogram

Antivirus, selvom de ikke må, har en tendens til at opføre sig meget som grafikkortdrivere med hensyn til at forårsage problemer. Nogle af de mest berygtede er Avast og McAffee. Hvis du bruger nogen af ​​dem, især Avast, kan dette være årsagen til problemet. Afinstallation er let, følg blot disse instruktioner:

Fra Start menu, skriv Skift eller fjern programmer og åbn resultatet. Du vil blive mødt med en liste over software, der aktuelt er installeret på dit system. Find dit antivirus, vælg det, og vælg Afinstaller. Følg guiden for at afinstallere den, og genstart dit system for at fjerne alle resterende filer fuldstændigt. Efter dette skal din enhed fungere uden problemer eller BSOD'er.

Alt i alt synes dette spørgsmål normalt at være mere problematisk, end det faktisk er. Det er ret let at løse det, så længe det er et softwareproblem, og du kan tage sig af det på ingen tid ved blot at følge trinnene beskrevet ovenfor.

Metode 4: Analyser DMP-filer

Hvis ovenstående metoder ikke løser problemet for dig, skal du se WinDBGguide, så du selv kan analysere BSOD Dump Files.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found