AudioTechnica ATH M50x vs Sennheiser HD 598

Hjem/Anmeldelser/Periferiudstyr/ AudioTechnica ATH M50x vs Sennheiser HD 598

AudioTechnica ATH M50x vs Sennheiser HD 598

Af Bill Wilson 10. september 2019 5 minutter læst

Der kan ikke benægtes, at to af de navne, der normalt kommer op, tilfældigvis er Audio-Technica og Sennheiser, når det kommer til de øverste hovedtelefoner på markedet. Begge disse virksomheder har produceret nogle fantastiske hovedtelefoner i lang, lang tid, og de har også ført branchestandarderne.

I dag vil vi se på to af de mest ikoniske hovedtelefoner fra begge virksomheder; ATH-M50x fra AudioTechnica og HD598 af Sennheiser. Førstnævnte er en åben ryg, mens sidstnævnte er en lukket-tilbage referencehovedtelefon.

Jeg kan stadig huske at have gennemgået de bedste studiehovedtelefoner, og det overbeviste mig på en eller anden måde om, at denne sammenligning skal ske. Så her er vi med sammenligningen, og vi vil se, hvilken der vinder.

Design og opbyg

Årsagen til, at design og build er så vigtig, er at den, der vil investere i disse hovedtelefoner, vil bruge dem i lang tid. De kræver ordentlig loyalitet for at give dig den bedst mulige oplevelse, og det er noget, vi alle har brug for at vide om.

Begyndende med M50x er både design og byggekvalitet toppen af ​​linjen. Det bruger tung plast og aluminium til konstruktionen. Blandingen af ​​disse to giver hovedtelefonerne en stærk og holdbar. Indrømmet at brugen af ​​plastik nogle steder er en ulempe, men hovedtelefonernes overordnede fornemmelse er alt andet end billig. Ørekopperne er plys nok til at give dig en lettere og behagelig lytteoplevelse, og de skaber også en fænomenal forsegling omkring dine ører. Men hvis du ønsker at ændre dem i fremtiden, er der mange tredjepartsmuligheder tilgængelige på markedet, som du kan bruge. Hovedbøjlen er også behagelig, og du vil aldrig føle, at hovedtelefonen lægger for meget pres på dit hoved. Hovedtelefonerne er faktisk tilgængelige i en række forskellige farver, så du er ikke rigtig efterladt med hensyn til designelementet.

Flytter til Sennheiser HD598, designet er tilfældigvis ret luksuriøst, det bruger dristige farver som elfenben og rødbrun, hvilket giver hovedtelefonerne et eksotisk look. De ser godt ud, og du kan endda få dem i sort, men efter min mening fungerer denne kombination af rødbrun og elfenben virkelig, rigtig godt. Komforten på disse hovedtelefoner er stor, og det samme er byggekvaliteten. Du behøver virkelig ikke bekymre dig om at bære dem i længere perioder med at lytte, fordi de giver dig en fantastisk lydoplevelse, som du vil elske.

Helt ærligt er designet af begge hovedtelefoner så langt fra hinanden, at det måske er næsten umuligt at vælge vinderen. Hvis du leder efter noget subtilt og noget, der kan være under radaren, skal du gå til AudioTechnica ATH-M50x, men hvis flamboyance ikke generer dig meget, er Sennheiser HD598 vinderne her.

Vinder: Begge.

Funktioner

Dette er lidt af et hårdt salg for de fleste mennesker, men når du ser på hovedtelefonerne, der hovedsagelig bruges til studieovervågning, har du ikke rigtig brug for mange funktioner. Men af ​​hensyn til det besluttede vi alligevel at se på denne faktor.

Den gode nyhed er, at begge hovedtelefoner leveres med aftagelige kabler, men M50x leveres med tre aftagelige kabler. Den ene er et langt, lige kabel, du får også et langt oprullet kabel, og på det sidste får du et kort lige kabel til når du er ude og omkring. Du får også en bæretaske, men det er en blød pose, og vi er ikke sikre på, om alle vil have det.

Sennheiser har også et aftageligt kabel, men det er frygteligt langt og kun beregnet til hjemmebrug. Du kan købe et tredjepartskabel, men på grund af det faktum, at begge hovedtelefoner har proprietære stik i enderne, der går ind i hovedtelefonerne, kan det være en vanskelig situation at finde kabler af god kvalitet, der giver dig den samme lagerytelse.

Helt ærligt. Hvis du sammenligner funktionerne på begge hovedtelefoner; de er meget identiske med hinanden. Hvilket ikke rigtig er en dårlig ting. Hvis du vil tage dine hovedtelefoner oftere med dig, er ATH M50x bedre. Sennheiserne giver dig mulighed for at lytte i dit studie og rum hovedsageligt på grund af det længere kabel.

Vinder: Begge.

Lydkvalitet

Dette er noget, som alle har ventet på. Lydkvaliteten er det eneste aspekt, der definerer hovedtelefonerne. Det kan enten fremstille hovedtelefonerne eller ødelægge dem. Så ved at have en god lydkvalitet er noget, der tilfældigvis er meget, meget vigtigt og noget, som vi aldrig bør ignorere.

Med det i tankerne er ATH-M50x blandt de fineste studiehenvisningshovedtelefoner, jeg har testet. Indrømmet, de har en lydkvalitet, der er lidt på den varmere side, hvilket betyder, at de ikke er helt flade, men uanset om du lytter til musik, ser film, spiller spil, vil disse hovedtelefoner producere blandt de fineste lyde, du kunne forestille mig. De bliver også ret høje, så det er en anden fordel for dem, der ønsker det. Hver eneste detalje kan høres i disse hovedtelefoner.

På den anden side er Sennheiser HD 598 i deres egen liga. De er let en af ​​de mest imponerende hovedtelefoner, du får at se. Lyden ligner meget lyden på M50x, og den største forskel er lydbilledet. Disse hovedtelefoner er åbne tilbage og lyder brede og åbne, hvilket virkelig kan give dig en fordybende oplevelse. Det kommer dog med nogle ulemper. Til at begynde med kommer den udvendige støj let ind, det, du lytter til, kan også nemt slukke. Der er næsten ingen støjisolering til stede på disse hovedtelefoner.

I betragtning af hvordan jeg foretrækker, at jeg let kan lukke mig selv fra verden, når jeg lytter til musik eller ser en film, har jeg generelt et par lukkede hovedtelefoner med god støjisolering. Så for mig skal vinderen være AudioTechnica ATH M50x;

Vinder: AudioTechnica ATH M50x.

Pris

Pris er den sidste faktor, som vi skal tale om her i dag. I betragtning af hvordan begge er referencehovedtelefoner på indgangsniveau, er de også prissat i overensstemmelse hermed.

Sennheiser HD 598 kører dig omkring $ 180 for den åbne rygversion og $ 150 for den lukkede rygversion. På den anden side er AudioTechnica ATH M50x tilgængelig for $ 140, men på grund af den popularitet, de har, kan du altid finde dem til salg for omkring $ 100 med nogle ekstra godbidder også. På det givne prispunkt tror jeg ikke, hvorfor nogen ikke ville vælge ATH M50x.

Vinder: Audio-Technica M50x.

Konklusion

At være en erfaren lydfil var dette måske en af ​​de sværeste sammenligninger, jeg har lavet i lang tid. Begge disse hovedtelefoner er blandt mine bedste yndlingsstudiohovedtelefoner, men der skulle træffes en beslutning.

Jeg siger ikke, at Sennheiser HD 598 ikke er så god, men når den kommer mod M50x, er M50x bare lidt bedre til det punkt, at det hele koger ned til brugssagen, og hvilken type lyd du kigger efter til.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found