Fix: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (mfewfpk.sys)

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (mfewfpk.sys) er en fejl, der sætter din maskine fast i en Blue Screen of Death-fejl. Mfewfpk.sys er føreren til McAffee Total Protection, og i betragtning af McAffy's ry for at skrive frygtelig kode for mange år tilbage, er det blevet diagnosticeret at være årsagen til dette problem.

Den situation, hvor dette problem normalt opstår, er når du prøver at opgradere en Windows 8.1-computer til Windows 10, og du har brugt McAffee-produkter på computeren. Opgraderingen vil gå som forventet, men når du prøver at genstarte, sidder du fast med den berygtede BSOD, og ​​der er ingen måde at starte din enhed på i normal tilstand.

Heldigvis er der en løsning, der har vist sig at fungere for et antal brugere, og på dette tidspunkt er det faktisk det eneste, du kan gøre for at rette det.

Fjern resterne af McAffee med værktøjet til fjernelse af McAffee-produktet

Problemet med McAffee er, som med en række andre lignende softwareapplikationer, at når du fjerner dem via afinstallationsprogrammet, har du faktisk ikke fjernet dem helt. De efterlader stykker, som f.eks mfewfpk.sys fil efterladt af McAffee på din computer, og disse filer kan forårsage mange problemer. Derfor er det bedst at bruge produktfjerningsværktøjerne, når de fjernes, da næsten alle antivirusproducenter tilbyder en. Dette er designet til fjern den helt softwaren og alle dens filer, selv dem, den indbyggede afinstallationsprogrammet ikke har adgang til. Du kan downloade McAffee's værktøj til disse formål på dette websted. For at kunne bruge det (og downloade det, hvis du ikke har en anden tilgængelig enhed til dette), skal du først kunne starte din computer, så følg nedenstående trin for at gøre det.

  1. Når du tænder computeren, inden Windows starter opstart, trykke F8til Windows Vista og 7 og til Windows 10 Start din pc og afbryd processen på Windows-logoskærmen, når du ser logoskærmen, genstart pc'en igen for at afbryde opstartsprocessen. Gentagelse dette 2-3 gange fører dig til Avanceret Menu, derfra vælg Fejlfinding ->Opstartsindstillinger -> og vælg Sikker tilstand. For mere information om opstart af Windows 10 i fejlsikret tilstand (se denne vejledning)
  2. Hvad du skal vælge er Sikker tilstand med netværk. Dette starter Windows i fejlsikret tilstand, men aktiver internetadgang, som du har brug for for at downloade værktøjet Produktfjerning. Sikker tilstand starter Windows med kun de mest vigtige tjenester og drivere og undgår normalt konflikter såsom BSOD, du fik tidligere.
  3. Når du er startet op, skal du gå til ovennævnte websted og downloade værktøjet til fjernelse af produkt, hvis du ikke allerede har gjort det. Løb værktøjet og følg instruktionerne i det til fjern McAffee fuldt ud og alt det, der muligvis har efterladt, hvis du tidligere har afinstalleret det.
  4. Når værktøjet er færdigt, kan du genstart din enhed. Det skal nu starte op uden problemer.
  5. Hvis du ikke kan starte i sikker tilstand, men kan starte normalt, så prøv at downloade værktøjet direkte og køre det.

At have resterende filer fra enhver software, især et antivirusprogram, er aldrig en god ting. Mange sådanne produkter, inklusive McAffee, er kendt for at skrive frygtelig kode i deres produkter, og det kan føre til problemer som denne. Alt du skal gøre er at følge trinene ovenfor, og du vil slippe af med problemet på ingen tid.