Hvad er Microsoft.Photos.exe, og er det en sikkerhedsrisiko?

I ganske lang tid har Windows 10-brugere klaget over tilfælde, hvor tredjeparts computersikkerhedsprodukter som dem, der er udviklet af AVG og Norton, registrerer et program ved navn microsoft.photos.exe, der prøver at bruge internettet og markere det som skadeligt. Tredjeparts computersikkerhedsprogrammer opdager microsoft.photos.exe, der prøver at sende og modtage kommunikation via brugerens internetforbindelse, hvorfor de rapporterer kommunikationsforsøget til brugeren og i de fleste tilfælde spørger brugeren, om de vil blokere applikationens kommunikationsanmodning. Nu er enhver sådan markering og advarsel fra den gennemsnitlige Windows 10-brugers sikkerhedsprodukt, der vælges, bundet til at ryste dem lidt op, og det faktum, at den markerede proces, i det mindste i kraft af sit navn, synes at være relateret til Microsoft er ikke mindre bekymrende.

Når der advares om kommunikationsforsøget fra microsoft.photos.exe af deres valgte sikkerhedsprogrammer, ender Windows 10-brugere, der er berørt af dette problem, næsten altid med at undre sig over ting som hvad microsoft.photos.exe er, hvorfor applikationen er blevet markeret i den første sted, og om det virkelig er en sikkerhedsrisiko. Nå, microsoft.photos.exe er en proces / applikation, der er knyttet til Photos-appen - et billedvisningsapplikation, der kommer forudinstalleret på alle iterationer i Windows 10-operativsystemet. Af grunde, der endnu ikke er afsløret af nogen, der faktisk kommer fra Microsoft, har applikationen microsoft.photos.exe ikke Microsofts digitale signatur i sin kode.

For sikkerhedsprogrammer (og overalt ellers for den sags skyld) har microsoft.photos.exe en ukendt digital signatur, hvorfor alarmprogrammer advarer brugeren, når microsoft.photos.exe forsøger at etablere kommunikation via internettet. Ethvert sikkerhedsprogram, der er designet og / eller konfigureret til at advare brugeren, når applikationer med ukendte digitale signaturer forsøger at bruge internettet til at sende og modtage kommunikation, vil også markere ethvert af microsoft.photos.exe-programmets forsøg på at gøre det.

Det, vi ved med sikkerhed, er, at applikationen microsoft.photos.exe virkelig er noget, Microsoft oprettede og inkluderede i Windows 10. Faktum er imidlertid, at applikationen microsoft.photos.exe er et program, der ikke har en kendt digital signatur og ønsker at sende og modtage data til (i de fleste tilfælde) ukendte placeringer via brugernes internetforbindelser. Det er tilfældet, uanset om microsoft.photos.exe er en sikkerhedsrisiko, er rent subjektivt. Hvis du har det godt med et program, som du ved, er fra Microsoft, men som af en eller anden grund er blevet efterladt usigneret ved hjælp af din internetforbindelse og afsendelse og modtagelse af data, kan du gå videre og lade microsoft.photos.exe oprette en forbindelse. Men hvis en digitalt usigneret applikation, der sender og modtager data ved hjælp af din internetforbindelse, ikke sidder rigtigt med dig, skal du bruge sikkerhedsprogrammet efter eget valg til at blokere applikationen microsoft.photos.exe til at etablere kommunikation.

Derudover er kirsebæret oven på sundae, der er hele microsoft.photos.exe debacle, det faktum, at der stadig ikke er noget officielt ord fra Microsoft om, hvorfor microsoft.photos.exe blev efterladt usigneret af tech-giganten eller nøjagtigt hvilke data applikationen indsamler og forsøger derefter at sende / modtage via brugernes internetforbindelser. Sørg for at tage denne kendsgerning i betragtning, mens du prøver at afgøre, om microsoft.photos.exe fortjener at blive mærket som en sikkerhedsrisiko for din computer.