Hvad er ECC RAM? Kan du spille med det?

Hjem/Udtalelser/ Hvad er ECC RAM? Kan du spille med det?

Hvad er ECC RAM? Kan du spille med det?

Af Bill Wilson 10. september 2019 3 minutter læst

Hver erfaren eller endda en nybegynder pc-bygherre skal være fortrolig med RAM. Det er selvfølgelig en nøglekomponent for enhver computer til at fungere korrekt. Når folk overvejer at købe ny hukommelse til deres rig, kan de være bekymrede over kapacitet, hastighed og ventetid. Det er omtrent lige så meget information, som gennemsnitsforbrugeren skal være bekymret for. Imidlertid er meget få mennesker fortrolige med ECC-hukommelse eller specifikt Fejlkorrektion af kodehukommelse.

Som navnet selv antyder, er ECC-hukommelse meget bedre til at korrigere data end dit gennemsnitlige RAM-forbrugerklasse. Så i denne artikel vil vi kort dække, hvordan ECC RAM fungerer, hvis det er vigtigt for dit eget system, og endelig hvor meget forskelligt det er fra dine gennemsnitlige hukommelsesmoduler.

Hvordan fungerer ECC RAM?

Medmindre du nogensinde har arbejdet for et firma, hvor hver eneste bit information er vigtig, har du sandsynligvis aldrig hørt om ECC RAM. Forbrugerkvalitetssystemer bruger sjældent “Error Correcting Code Memory” eller simpelthen ECC RAM. Mest sandsynligt er de eneste steder, du muligvis ser denne type RAM, hovedsagelig i serversystemer. For en bestemt organisation eller virksomhed kan de have en masse vigtige oplysninger ope på deres servere. Det ville være katastrofalt for det firma, hvis følsomme oplysninger ændres eller ødelægges. Det er her ECC RAM kommer ind.

Computere gemmer information i hukommelsen i form af bytes. Disse bytes består alle af en gruppe på 8 bits. Afhængig af kapacitet og hastighed kan visse RAM-moduler gemme eller behandle flere af disse data på én gang. Spørgsmålet er, nogle gange kan en enkelt bit i hele denne gruppe vendes til en 1 eller 0 (bits er dybest set disse to tal, hvor computeren læser dataene). Denne enkle ændring kan faktisk ændre et bogstav eller et helt ord, som kan ende med at ødelægge dataene. Derfor ser servernedbrud så ofte i online videospil. Elektrisk interferens er ofte årsagen til, at disse "flips" sker.

ECC-hukommelse genkender hurtigt disse ændringer og arbejder på at rette dem. Denne type RAM bruger en speciel algoritme, der kører en kontrol af hver enkelt gruppe af bits. Dette RAM analyserer gruppen af ​​bits og kører en "paritetskontrol", som simpelthen betyder, at den tager summen af ​​alle 1'erne og 0'erne i den gruppe. Når der er adgang til disse data igen, bruger den paritetskontrollen til at opdage fejl eller til at detektere en "vendt" bit. Dette er grunden til, at ECC-hukommelse er så vigtig og nyttig i servere, hvor en enkelt fejl kan forårsage et nedbrud.

Har jeg brug for ECC-hukommelse til spil?

Efter at have læst igennem arbejdsprocessen kan du sandsynligvis forestille dig, hvorfor ECC RAM er en så stor ting for lagring af følsomme data. Nu tænker du måske, at hukommelse, der korrigerer sig selv, også kan være nyttig for din pc. Det er tilfældigvis en stor misforståelse. Sandt nok lyder tanken om, at alle dine data er korrekte og aldrig lider af nedbrud, fantastisk. Men hvis der sker et nedbrud, er det ikke verdens ende. Du starter bare din computer op igen, og du er klar til at gå. Cloudbesparelse gør et fantastisk arbejde i disse dage for at sikre, at dine data forbliver sikre, hvis dit system går ned.

Okay, så du ikke gør detbrug for denne specielle specialbyggede hukommelse. Men du er muligvis stadig lidt nysgerrig. Undskyld at regne på din parade, men ECC-hukommelse er desværre ikke engang kompatibel med de fleste store forbrugs bundkort. Selv da, hvis du har et kompatibelt bundkort, er ECC-hukommelse meget dyrere end standard RAM og kan til tider være langsommere. ECC-hukommelse skal være effektiv til datakorrektion, det behøver ikke at være den hurtigste hukommelse.

For forbrugere er ECC-hukommelse muligvis ikke så tiltalende. Men hvis du leder efter et godt RAM-kit til din egen spilmaskine, gennemgik vi de bedste væddere til spil


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found