Fix: Surface Pen Driver-fejl

Surface Pro er en af ​​Microsofts flagskibscomputere, der har funktionaliteten af ​​både en traditionel bærbar computer og en tablet, der kører Windows-operativsystemet. Den leveres også med en pen (Surface Pen), der fungerer ligesom enhver anden stylus og giver dig mulighed for at styre din computer med et tryk på en pen.

Du kan endda starte OneNote ved at klikke på dens øverste knap og bruge den som en mus. Det giver brugerne mulighed for at få en virkelig tilpasselig fornemmelse, når de bruger deres Surface Pro. Men for nylig har der været mange scenarier, hvor brugerne ikke er i stand til at betjene deres Surface Pen. Det reagerer enten ikke, eller nogle af knapperne fungerer ikke.

Hvad forårsager Surface Pen Driver-fejlen?

Dette problem har været der med Surface Pens i nogen tid. Microsoft har endda officielt anerkendt problemet og lanceret en række indlæg og YouTube-videoer, der forklarer, hvordan man løser det. Nogle af grundene til, at din Surface Pen måske fungerer, inkluderer:

 • Det batteri på din Surface Pen er svag og er ikke i stand til at give strøm til pennen til at fungere.
 • Der er et problem med forbindelse mellem Surface Pen og tabletten. Dette er et meget almindeligt problem og løses ret let.
 • Surface Pro er i en fejltilstand med modulet, der er ansvarlig for at forbinde og reagere med Surface Pen. Det skal nulstilles.

Inden vi starter med løsningerne, skal du sørge for at have administratorrettigheder på din konto og have en aktiv internetforbindelse.

Løsning 1:  Tilslutning af Surface Pen igen via Bluetooth

Surface Pen forbinder primært med Surface Pro via Bluetooth. For at Surface Pen skal fungere korrekt, skal den parres og tilsluttes hele tiden. Vi kan prøve at frakoble pennen fra din computer og derefter forbinde den igen ved hjælp af Bluetooth. Sørg for, at dine Bluetooth-drivere er opdateret til den nyeste version.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “Bluetooth”I dialogboksen, og åbn applikationen Indstillinger.
 2. Når du er i Bluetooth-indstillinger, ophæve parring Surface Pen. Du kan gøre det ved at klikke på Fjern enhed.
 1. Når enheden er fjernet, skal du genstarte din Bluetooth ved at slukke og tænde den. Når Bluetooth på din computer er aktiv og søger efter enheder, tryk på Surface Pen-knappen i ca. 7-10 sekunder indtil du ser en hvidt blinkende lys. Dette betyder, at Bluetooth er i parretilstand.
 1. Find nu Surface Pen på din Bluetooth-skærm, og prøv at parre den. Bemærk, at du muligvis støder på flere mislykkede forsøg. Denne adfærd blev rapporteret af flere brugere. Fortsæt med at gentage parringsprocessen, og selvom du står over for fejl, vil den sandsynligvis oprette forbindelse på 5. eller 6.

Løsning 2: Udskiftning af Surface Pen-batteriet

Surface Pen kører på AAA-batterier, der styrer dens funktioner og evnen til at oprette forbindelse til computeren ved hjælp af Bluetooth. Brug af 'normale' batterier får din Surface Pen til at fungere, men den fungerer ikke i længere perioder. Derfor anbefales tunge batterier såsom Duracell osv. Du kan prøve at skifte batterier og se om dette løser problemet.

 1. Frakobl din Surface-pen med din Surface-computer og skru af
 2. Når pennen er åben, skal du fjerne det eksisterende batteri og indsætte et nyt. Sørg for at tage dig af (+) og (-) siderne på batteriet, som du skal indsætte i henhold til designet. Du kan nemt finde ud af, hvordan du indsætter, ved at se på markeringerne.
 1. Når batteriet er udskiftet, skal du tænde pennen igen og prøve at oprette forbindelse som i metode 1. Kontroller, om dette løser problemet.

Løsning 3: Power Cycling Surface Pro

Strømcykling er en handling til fuldstændig nulstilling af din elektroniske komponent, så alle konfigurationer og midlertidige data bliver nulstillet og genstartet, når du tænder den. Ifølge vores undersøgelse var der flere tilfælde, hvor computeren var i fejltilstand og havde brug for en komplet strømcyklus. Gem alt dit arbejde, inden du fortsætter.

 1. Luk din Surface Pro korrekt ved hjælp af strømindstillingerne ved at klikke på startikonet.
 2. Når den er lukket ned, tryk og hold tænd / sluk og lydstyrke op knap i mindst 15 sekunder. Slip begge knapper efter den forløbne tid.
 1. Nu, vent 10-15 sekunder. Efter tiden skal du trykke på og slippe afbryderknappen for at tænde din Surface pro normalt. Når Surface Pro tændes, skal du prøve at bruge / tilslutte din Surface Pen igen. Forhåbentlig vil problemet blive løst.

Løsning 4: Geninstallation af Surface Pen-parringsdriver

Surface Pen Pairing er den vigtigste driver, der er ansvarlig for parringsmekanismen mellem Surface Pen og Surface Pro. Hvis det er forældet, korrupt eller er i konflikt, kan du ikke forbinde din Surface Pen med din computer. Vi kan prøve at afinstallere driveren manuelt og derefter prøve at installere den igen.

Driverne installeres automatisk igen, når du tilslutter din Surface Pen igen til din computer.

 1. Koble fra din Surface Pen med din computer som vist i løsning 1. Tag også batteriet på din Surface Pen ud, inden du fortsætter.
 2. Når den er afbrudt, skal du trykke på Windows + R, skrive “devmgmt.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 3. Når du er i enhedsadministratoren, skal du navigere til Systemenhed> Overfladepareparring.
 1. Højreklik på den, og vælg Afinstaller. Når det er afinstalleret, skal du isætte batteriet igen og prøve at oprette forbindelse som gjort i løsning 1.

Hvis alle disse metoder ikke fungerer, så glem det ikke Opdater din Windows til den seneste tilgængelige version. Microsoft frigiver flere opdateringer overarbejde for at rette fejl og problemer.

Hvis du ikke kan fremstille din Surface-pen på trods af at du prøver alt, kan du prøve at nulstille din Surface Pro til fabriksindstillinger. Mange brugere rapporterede, at dette løste problemet med det samme, fordi systemfiler blev påvirket.