Fix: npctrl.dll relaterede problemer i Internet Explorer

Når du gennemsøger nogle websteder som SkyDrive i Internet Explorer, får du muligvis løbende en meddelelse, der beder om tilladelse til at køre npctrl.dll. Prompten kan se ud som "Denne webside ønsker at køre følgende tilføjelse: 'npctrl.dll' fra 'Microsoft Corporation'".

Npctrl.dll er en Microsoft Silverlight-tilføjelse, der muliggør interaktive medieoplevelser, rige forretningsapplikationer og fordybende mobilapps. Visse websteder (for det meste Microsoft-websteder) kræver Silverlight-tilføjelsesprogrammer og plugins for at køre. Hvis disse afhængigheder i øjeblikket ikke er tilgængelige, kan du få meddelelser om at aktivere eller installere dem.

Websider kører også i Silverlight-tilstand, når de registrerer bestemte browsere som Internet Explorer, Microsoft Edge eller Firefox, men kan i nogle tilfælde skifte til normal HTML5-tilstand.

I denne artikel ser vi på, hvad npctrl.dll er, og hvordan man stopper pop op-vinduer fra denne applikation.

Metode 1: Nulstilling af zoner

  1. Trykke Windows-nøgle + R-nøgle, type inetcpl.cpl og tryk på Enter.
  2. Klik på Fanen Sikkerhed. Fjern markeringen af ​​"aktiver beskyttet tilstand"
  3. Klik på Nulstil alle zoner til standardniveau.
  4. Klik på ansøge og Okay.

Metode 2: Brug af HTML5-baserede webbrowsere

De fleste websteder, inklusive Microsoft-websteder, skifter til HTML5 eller har både HTML5- og Silverlight-versioner. Når webstedet automatisk registrerer din browser, og den er opdateret, giver den browseren det rigtige indhold. Da de fleste browsere understøtter HTML5 nu, er det bedst at få den nyeste opdatering til din webbrowser. Vi anbefaler Google Chrome, og her skal du installere det.

  1. Download Google Chrome fra her.
  2. Start installationsprogrammet, og giv UAC-prompten, når den vises.
  3. Vent mens Chrome downloades og installeres på din pc. Et browservindue vises, når installationen er afsluttet.