Sådan åbnes firewallporte i Windows 10?

Windows 'Firewall er designet til at beskytte computeren mod potentielle cyberrisici og malware. Det gør det ved at blokere visse applikationer fra at bruge internettet, der kan være en trussel mod computerens integritet. Alle applikationer bruger specifikke “porte”For at kommunikere med deres servere og internettet skal disse porte åbnes for applikationerne.

I nogle tilfælde åbnes portene automatisk af applikationen, og den har øjeblikkelig adgang til internettet. I nogle tilfælde skal portene imidlertid åbnes manuelt, og applikationen blokeres fra at bruge internettet, indtil portene åbnes. I denne artikel vil vi diskutere den komplette metode til at åbne specifikke Firewall-porte i Windows 10.

Typer af porte

Der er to hovedtyper af kommunikation, der bruges af havne, og det er vigtigt at kende forskellen mellem dem, inden vi går videre mod åbning af havne. Porte klassificeres i to typer, afhængigt af hvilken protokol de bruger. Der er to typer protokoller, og de er blevet forklaret som følger.

TCP-protokol:Transmission Control Protocol (TCP) er en af ​​de mest anvendte protokolformer, og den giver en pålidelig og ordnet levering af data. Denne type kommunikation bruges af applikationer, der har brug for en sikker leveringsform, og den er ofte langsommere end andre protokoller.

UDP-protokol:User Datagram Protocol (UDP) bruges til at sende meddelelser i form af Datagrams til andre værter på et IP-netværk. Denne form for kommunikation giver meget mindre ventetid, men den er også meget mindre sikker, og den sendte besked kan let opfanges.

Nu hvor du har en grundlæggende forståelse af de to hovedtyper af protokoller, der bruges af porte, går vi videre mod metoden for at åbne en bestemt port.

Sådan åbnes en firewallport i Windows 10?

Metoden til at åbne en Firewall-port er meget let og kan implementeres af alle, men det er vigtigt, at du kender det nøjagtige udvalg af porte, som du vil åbne, og også er opmærksom på den protokol, der bruges af applikationen, til hvilken du vil åbne porten.

 1. Tryk på “Windows” + “jeg”For at åbne indstillinger og klik på“Opdatering& Sikkerhed ”.
 2. Vælg “WindowsSikkerhedFanen fra venstre rude og klik på “Firewallog netværkBeskyttelse" mulighed.
 3. Vælg “FremskredenIndstillinger”-Knappen fra listen.
 4. Et nyt vindue åbnes. Klik på “IndgåendeRegler”Valgmulighed og vælg“NyHerske“.
 5. Vælg "Havn”Og klik på "Næste".
 6. Tjek "TCP”Eller“UDP”Valgmulighed afhængigt af applikationen og vælg“Specificeret LokalPorte" mulighed.
 7. Indtast de porte, du vil åbne, hvis du indtaster flere porte, skal du indtaste dem med et ”," ind i mellem. Hvis du åbner en række porte, skal du også indtaste dem med et ”" ind i mellem.
 8. Klik på "Næste”Og vælg“Give lov tildetForbindelse“.
 9. Vælg "Næste”Og sørg for, at alle tre indstillinger er markeret.
 10. Klik igen på “Næste”Og skriv en”Navn”For den nye regel.
 11. Vælg "Næste”Efter at have skrevet et navn og klik på“Afslut“.
 12. Klik nu på “UdgåendeHerske”Og gentag ovenstående proces på samme måde.
 13. Efter opsætning af udgående regel har portene været åbnet op til både afsendelse og modtagelse af datapakker.