Sådan gør du: Brug din Android som et Flash-drev

Har du nogensinde haft desperat brug for et flashdrev, men har du ikke haft en i nærheden? Den enkle løsning, udover at gå ud og købe en, kan være at konfigurere din Android som et flashdrev. Det lyder måske skørt, men det er helt muligt at indstille din Android-enhed og bruge den som en boot-enhed. Alt, hvad der kræves, er en enkelt applikation kaldet Drivedroid.

Denne app fungerer i næsten alle tilfælde, men der er sjældne tilfælde, hvor nogle enheder eller kerner ikke understøttes. Heldigvis tager det ikke for lang tid at konfigurere, så det er værd at prøve det.

I denne vejledning forklarer vi, hvordan du kan bruge din Android som et flashdrev med Drivedroid-værktøjet og installere et operativsystem på en pc med en .iso-fil, der kan startes. Det skal bemærkes, at denne vejledning kræver rootadgang.

Trin 1 - Download af Drivedroid og opsætning

For det første skal du downloade Drivedroid fra Google Play Butik. Der er en betalt version af denne applikation, men den gratis version giver al den funktionalitet, du har brug for for at bruge din Android som et flashdrev.

Når du åbner applikationen første gang, spørger den, om du vil gennemgå den oprindelige installationsproces. Vi vil anbefale at vælge opsætningen - spring det ikke over. På dette tidspunkt beder applikationen om rodadgang. Husk, at du skal bruge din enhed til at være rodfæstet for at bruge Drivedroid.

Det første trin i Drivedroid-installationsprocessen vil teste, om din smartphone er i stand til at bruge applikationen eller ej. I de fleste tilfælde understøttes din smartphone, men hvis den ikke understøttes, kan du ikke fortsætte med denne vejledning.

Derefter beder applikationen dig om at slutte din smartphone til din pc via USB. Når du har tilsluttet din smartphone, skal du trykke på knappen 'Jeg tilsluttede USB-kablet'.

Derefter beder appen dig om at vælge et USB-system. Applikationen kan forudsige, hvilket system der fungerer bedst til din bestemte enhed. Tryk på Fortsæt, og tryk derefter på den mulighed, der er angivet øverst. I dette eksempel har indstillingen 'Standard Android-kerne' vist sig øverst - det kan være anderledes for din enhed!

Din pc skal nu genkende smartphonen som et USB-drev. Her er et eksempel på, hvad vi har set på vores Windows 7-pc.

        

Tryk derefter på 'Jeg ser et USB-drev, fortsæt' i applikationen. Du skal nu genstarte din pc og kontrollere, om du kan vælge din Android-enhed i startmenuen. Startknapper er typisk F2, F8 eller Delete-nøgle. Du finder de specifikke instruktioner på skærmen til din computer, når den starter op, lige før OS-indlæsningsskærmen vises.

Tryk nu på appen for at fortælle den, at den med succes er blevet anerkendt som en boot-enhed. Tryk nu på knappen 'luk guiden'.

Når du har downloadet og konfigureret appen, skal du derefter finde og downloade en bootbar .iso-fil, som du kan bruge sammen med Drivedroid. Hvis du har fundet denne vejledning, er chancerne for, at du måske allerede har de filer, du har brug for til installation af et nyt operativsystem. Men hvis du ikke gør det, kan du faktisk finde mange forskellige Linux-distroer fra selve applikationen.

Hvis du allerede har en .iso-fil, du gerne vil bruge, skal du springe trin 2 over og gå direkte til trin 3. Hvis du allerede har en bootbar .iso, skal du trykke på '+' knappen i bunden af ​​app-brugergrænsefladen, og derefter trykke på 'Tilføj billede fra fil.'

Giv derefter billedet ethvert navn, du kan lide - dette er simpelthen til din egen reference. Klik på søgeikonet under stiindstillingen, og søg derefter efter din .iso-fil. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du først flytte det til din smartphones interne hukommelse.

Trin 2 - Download af din Bootable .iso

Hvis du ikke allerede har en bootbar .iso, skal du trykke på knappen '+' i bunden af ​​app-brugergrænsefladen og derefter trykke på downloadbillede. Der er en række muligheder at vælge imellem, herunder Debian, Fedora og Ubuntu. Tryk på den mulighed, du vil have, og download en af ​​de tilgængelige filer.

Trin 3 - Afslutning af processen

Dernæst vises din oprettede eller downloadede .iso-fil på Drivedroid-startsiden. Herfra skal du blot trykke på din .iso-fil og vente på, at pop op-vinduet 'værtbillede' indlæses. Tryk derefter på ikonet under USB-indstillingen 'skrivebeskyttet'.

Du kan nu afbryde din smartphone fra din pc og slutte den til den pc, du gerne vil starte .iso på. Sørg for, at din pc er slukket, og gå derefter gennem din egen pcs startmenu for at vælge Android-enheden som dit flashdrev.

Det skulle være det - efter dette skal processen være afsluttet, og din .iso installeres på din pc.