Fix: Real Time Clock Error

Nogle gange, når du tænder computeren, kan du muligvis høre et bip (eller flere bip efter et interval) og se en fejlmeddelelse, der siger noget i retning af "Fejl i realtid-ur - Kontroller indstilling af dato og tid". Denne fejl kommer med et par variationer, for eksempel kan du muligvis se en fejlkode "0271" eller en besked, der siger at trykke på F1 for at åbne BIOS-opsætning osv. Denne fejl forhindrer dig også i at få adgang til Windows og viser sig kun, når du tænder computer. Selvom du følger instruktionerne, går ind i BIOS og ændrer tidsindstillingerne, vil det stadig ændre tiden tilbage til noget andet, enten når du går ind i Windows, eller når du tænder din computer igen. Hver gang du logger ind på Windows, vil du bemærke, at din tid er forkert, og den vil tilfældigt ændre sig ved hver login. Det forkerte tidspunkt forhindrer dig også i at bruge internettet og forskellige websteder som Gmail osv. Du får normalt en fejl besked, der siger "din tid er bagud" eller noget relateret til tid, når du får adgang til internet eller nogle specifikke websteder.

Denne fejl skyldes næsten altid et problematisk CMOS-batteri. Denne fejl betyder normalt, at dit CMOS-batteri er dødt og ikke har noget gebyr tilbage. Da dette CMOS-batteri bruges til at holde dit systemur kørende, når dit system er slukket, får du denne fejl ved hver opstart af din computer. CMOS-batteriet er et lille batteri, som du nemt kan genkende på bundkortet. Batteriet kan dø på grund af alderdom, hvis din computer er rigtig gammel eller på grund af en strømstød.

Kontroller og udskift CMOS-batteri

Da vi ved, at problemet for det meste skyldes CMOS-batteriet, bør din første løsning være at kontrollere batteriet eller udskifte det med et nyt. Men inden du køber et nyt batteri til udskiftning af det gamle, er det værd at ordne din tid fra BIOS.

Nogle gange løses problemet, hvis du retter tiden fra BIOS og vælger de indstillinger, der siger "Gendan BIOS til standard". Dette er trinene til at rette din tid fra BIOS

  1. Tænd for din computer
  2. Når fejlen er vist, skal du trykke på F1 eller Del eller F10. Du vil også se knappen nævnt på skærmen også. Knappen, du trykker på for at åbne BIOS, afhænger af din producent, så den varierer fra producent til producent.
  3. Når du er i BIOS, skal du finde Indstillinger for tid og dato. Igen, afhængigt af din producent, kan disse indstillinger være hvor som helst. Så brug piletasterne til at navigere gennem menuerne og se efter tidsindstillingerne.
  4. Når du er færdig, Gemme indstillingerne og find en indstilling med navnet “Indstil BIOS til standard”Eller en eller anden variation af det. Denne mulighed vil normalt være på hovedfanen / skærmen i din BIOS. Vælg denne indstilling, og gem indstillingerne.

Genstart nu din computer og kontroller, om fejlen stadig er der eller ej. Hvis problemet stadig er der, er det tid til at udskifte dit CMOS-batteri.

  1. Du kan få en CMOS-batteri fra enhver computerbutik (de er ikke så dyre).
  2. Åbn kabinet på din computer og du vil være i stand til at se en lille CMOS-batteri på bundkortet. Det skal se ud som en rund armbåndsurcelle monteret i en runde vægge omkring den.
  3. Tag ud det gamle CMOS-batteri ud og Erstatte det med den nye og tænd derefter din computer. Problemet skal løses nu.

Hvis du ikke er selvsikker nok til at gøre dette alene, kan du blot tage din computer til en tekniker, og han / hun kan udskifte CMOS-batteriet.

Bemærk: Hvis du ikke ved, hvor CMO-batterierne er, skal du se manualen til din model. Du kan finde en manual til din specifikke model fra producentens websted.