Hvad betyder SOZ, og hvordan bruges det?

Hjem/Lære/ Hvad betyder SOZ, og hvordan bruges det?

Hvad betyder SOZ, og hvordan bruges det?

Af Habiba Rehman 22. november 2018 3 minutter læst

SOZ er et internetslang for 'undskyld'. Alle mennesker, der bruger internettet og er glade for at sende sms'er, bruger normalt dette akronym, når de taler med nogen, når behovet for ordet 'undskyld' vises. Det er simpelthen et erstatningsord for undskyld i sms-verdenen.

Hvornår skal du bruge SOZ?

Lige hvordan du bruger ordet 'undskyld' i din tale, kan du bruge SOZ som erstatning, når du sender sms'er. Folk bruger undertiden også ordet 'SOZ' også mundtligt, når de taler med nogen. Dette sker normalt, når en person bruger internet-slangs meget, som et resultat bruger de det også i deres verbale samtaler.

SOZ har en mere sarkastisk tone knyttet til sig. Det er ikke et akronym, der skal bruges, når du seriøst skal undskylde nogen. SOZ bruges hovedsagelig på den lettere tone, hvor du og dine venner, for eksempel siger, vi taler, og en af ​​vennerne jokede om den anden og sagde så SOZ på en meget afslappet måde.

Soz eller SOZ, hvilken skal man bruge?

Hvordan du skriver en internetslang, betyder ikke noget. Du kan skrive det i alle store bogstaver, du kan også skrive det hele med små bogstaver, og hvis du vil, kan du også tilføje perioder efter hvert alfabet for at tilføje mere vægt. På engelsk betyder perioder mellem alfabeter grundlæggende, at hvert alfabet står for et ord. Men for internetslang indebærer denne regel ikke. Du kan lege med de ord, som du vil. Bare sørg for, at det akronym, du bruger, er relevant for den samtale, du og din ven har.

Lad os se på et par forskellige scenarier, hvor du kan bruge akronymet SOZ.

Eksempler på SOZ

Eksempel 1

G: Der er denne fantastiske fest i weekenden. Min ven fra college er inviteret. Vil du komme?

H: Soz! Jeg går ikke på college-fester uden en invitation.

G: Dram ikke! Kom med mig!

H: Soz igen, jeg hænger ikke sammen med universitetsfolk = s

I dette eksempel siger personen H ikke kun ked af at fortælle G, at de ikke kan komme til festen, men laver også en sarkastisk kommentar for at gøre samtalen sjovere.

Eksempel 2

Ven 1: Tror du, du kan hjælpe mig med middagen i aften?

Ven 2: Soz! Jeg kan ikke lave mad, og jeg vil ikke lave mad, fordi madlavning er hård. Åh, og jeg ved ikke, hvordan jeg skal lave mad.

Ven 1: Mange tak for hjælpeven * PERIODE *

Også her har ven 2 brugt slangordet 'soz' til at tilføje noget sarkasme til samtalen mellem de to venner. Mens hun også undskylder for ikke at hjælpe hende med at tilberede middagen, men veninden tilføjer også en sjov tone, så samtalen ikke bliver for seriøs.

Eksempel 3

Du og dine venner havde planlagt en flugtweekend til forårspausen. Det viser sig, at du har en meget vigtig familiebegivenhed at deltage i samme forårspause og ikke kan være med dine venner til flugtweekend. Så for at undskylde, mens du holder alt og alle kølige, sender du en besked til dem og siger:

‘Soz piger! Kan ikke komme i næste uge. Jeg har et bryllup at deltage i, og jeg kan ikke gå glip af det, da det er i PARIS! '

Du kan mærke sarkasmen i eksemplet. Du siger ikke kun soz, men tilføjer også en grund til, hvorfor du er ked af, men ikke ked, fordi du skal til Paris. Hvem vil gå glip af at rejse til Paris, især når en anden betaler for turen?

Eksempel 4

Mor: Kan nogen komme ned og hjælpe mig i køkkenet?

Søn: Soz! Jeg har vigtigere ting at gøre.

Mor: Jeg ville meget gerne se, hvilke 'vigtige' ting du skal gøre.

(Mor kommer ind i lokalet og ser dig ligge hyggeligt på sengen med din telefon i hånden og en bærbar computer på sengen)

Eksemplet viser en sarkastisk sammenligning mellem de to job, som sønnen skal vælge mellem, og ifølge ham er det sidstnævnte. Brug af ordet Soz her gør det bare mere sarkastisk for en læser, fordi vi tydeligt kan se, hvad der er vigtigere.

Tegnsætning og grammatiketiketter til internetjargoner

Der er INGEN etiketter til internetjargoner, hvad så nogensinde. Det er ikke som de sædvanlige engelsksprogede ord, som vi bruger, når vi studerer i skolen, hvor vi skal være forsigtige med stavemåden og grammatikken. Ingen vil dømme dig for stavningen af ​​et internetjargon, og om du bruger de rigtige sager til at skrive det. Internetslang er beregnet til at være uformel, hvilket betyder, at vi kan ændre ordene stavemåde, grammatikstil og undertiden endda stavemåde, som vi kan lide det. Der er ingen tommelfingerregel her. Det betyder, at du kan bruge internetjargonet, som du vil skrive det, og ikke som det skal være.