Hvad er 'rpcsvchost', og hvorfor kører den på min Mac?

Hver dag bruger du din MacBook og overvåger denne ene proces rpcsvhost i din aktivitetsovervågning. Så hvad er denne proces nøjagtigt? Og er det skadeligt for din mac? Svaret er ingen, det er ikke på nogen måde skadeligt for din MacBook, men det er en kernekomponent i macOS.

rpcsvchost er en type Remote process host, der hjælper din mac med at oprette forbindelse sikkert til et netværk. Det forbinder især med Microsoft-netværk.

rpcsvchost er et miljø til hosting af DCE / RPC-tjenester. Det indlæser DCE / RPC-tjenester fra en liste over plugins givet som argumenter, binder til et passende sæt slutpunkter og lytter til protokolanmodninger. Hvor DCE / RPC-tjenester står for Distribueret computermiljø / Remote Procedure Calls. Alle slags netværk bruger DCE / RPC. Apple tilføjede support til DCE / RPC tilbage i 2010 som en del af Mac OS X Lion 10.7.

Du ville sandsynligvis ikke have læst om rpcsvchost hvis det ikke generede dig. Selvom dette er en helt harmløs komponent i macOS, har der været adskillige klager over, hvordan netop denne proces spiser næsten 100% af CPU-strømmen og bremser din MacBook. Hovedproblemet med dette problem er, at der ikke er nogen særlig grund til, at dette sker. Mange brugere hævder, at de havde problemet på grund af forskellige årsager, og løsningerne var også underligt underlige. Lad os se nogle af de trin, der har fungeret for brugerne.

Nogle kendte årsager og løsninger

  • Besøger bestemte websteder. Nogle brugere har rapporteret, at når de besøgte bestemte websteder, udløste det rpcsvchost til at påtage sig mere end 90% af CPU-effekten. Årsagen kan være, at din MacBook har problemer med at oprette forbindelse til Microsoft Exchange-servere.
  1. Nulstilling af din SMC og PRAM. Når du observerer ulige adfærd fra denne proces, er det første, du kan gøre, at tage disse fejlfindingstrin. For at nulstille din SMC, luk din MacBook og sæt strømadapteren i. Tryk nu CTRL + VALG + SKIFT + STRØM knapper. Slip dem efter et par sekunder, og du vil se en kort ændring i MagSafe-lyset, der indikerer, at SMC er nulstillet.
  2. Nulstilling af PRAM. Dernæst kan vi prøve at nulstille vores PRAM. Luk din MacBook. Trykke POWER + COMMAND + OPTION + P + R inden du ser den grå skærm. Din MacBook genstarter igen, hvilket indikerer, at den har nulstillet PRAM og hold tasterne nede, indtil du kan høre opstartsklokke. Efter at du har nulstillet PRAM, skal du muligvis justere din tidszone og musens hastighed osv. Ellers er du klar til at gå.

Programmer, der kræver en netværksforbindelse

  • Teamviewer. En af brugerne hævdede, at i hans tilfælde forårsagede TeamViewer rpcsvchost at forbruge masser af processorkraft. Afinstallation fik det løst.
  • IBM's Trusteer Rapport til netbank. Nogle banker kræver en ”kurator”Anvendelse af en slags og Trusteer Rapport er en af ​​dem. Nogle brugere har skrevet, at brug af denne applikation forårsagede rpcsvchost at forbruge op til 99% CPU. Du skal muligvis kontakte din bank for at finde en løsning.

Andre årsager og løsninger

  • Malware. Malware kan være en sandsynlig årsag til CPU-begrænsning. Du bør rydde din bærbare computer for enhver potentielt uønskede programmer (PUP'er), især dem, der kræver en vis internetforbindelse. Sammen med dette skal du køre en hel systemscanning efter malware og vira.
  • Dårlig hardware. Du har muligvis dårlig hardware eller stablet støv op der muligvis hindrer din bærbare computers køleeffekt. Rengøring af din bærbare computer kan hjælpe. Det kunne også være en harddisk problem.
  • Tømning Skraldespand. Det lyder måske underligt, det er set, at rydning af den stablede papirkurv har gjort rpcsvchost CPU-forbrug går tilbage til det normale.
  • Genstart i sikker tilstand. Sikker opstart medfører, at noget cache, der opretholdes i systemet, genopbygges, og nogle gange er det alt, hvad der kræves for at løse et så mærkeligt problem.