Sådan bruges VST-plug-ins i Foobar

I lyd- og musikverdenen er nogle af de bedste efterbehandlingseffekter faktisk skabt specielt til studieingeniører og mixere og er kendt som DAW (Digital Audio Workstation) plug-ins. Den mest almindelige type DAW-plug-in er VST, og Appuals har dækket adskillige vejledninger vedrørende DAW'er og VST-plug-ins.

Men hvad hvis jeg fortalte dig, at disse fantastiske VST-plugins faktisk kan bruges i Foobar2000, en af ​​de mest populære lydafspillere til pc? Professionelle parametriske equalizere som Fabfilter Pro-Q 2 eller impulsresponsloadere som Pulse, anvendt på din musik som DSP-effekter? Og stol på os, mens Foobar er fantastisk, blæser en professionel parametrisk equalizer som Fabfilter Pro-Q 2 Foobars oprindelige EQ ud af vandet.

I denne vejledning viser vi dig, hvordan du installerer VST-indpakningskomponenten til Foobar og konfigurerer den korrekt til at acceptere VST'er for i høj grad at forbedre din lydoplevelse.

Krav:

  • Foobar2000
  • Foo_VST_0903.zip
  • x32-bit VST2-plug-ins (VST3 understøttes desværre ikke, men de fleste VST'er kommer i VST2- og VST3-indstillinger)

Først begynder du med at installere Foo_VST-komponenten, som du normalt ville gjort med andre komponenter.

Gå til Foobar, gå til File> Preferences> Components, og træk og slip derefter Foo_VST.dll på listen Components, tryk på Apply, og lad Foobar genstarte sig selv.

Når Foobar er genstartet, skal du gå til File> Preferences> Components> VST plug-ins, og trykke på knappen "Tilføj ...". Tilføj nu de ønskede VST-filer (Sørg for, at de er 32-bit VST2, x64 bit VST3-plug-ins fungerer ikke). Nogle specifikke anbefalinger, vi har til en fantastisk lydoplevelse:

  • FabFilter Pro-Q 2 (Fantastisk parametrisk equalizer brugt af professionelle studieingeniører, gratis 30-dages prøveperiode)
  • Lancaster Audio Pulse (Loader med gratis impulsrespons - se også denne Appuals guide, afsnittet "Brug af impulsresponser i Foobar2000" - spring til delen om konvertering af Viper4Android IR'er til .WAV)
  • Tal Reverb 4 (Gratis og fantastisk VST til tilføjelse af rumklangseffekt

For andre seje VST-plug-ins, se Appual's guide “Ultimate Guide to Free DAW Plug-Ins for Guitarists” - der er nogle ædelstene derinde, der også kan anvendes på din musik samt en liste over websteder, der tilbyder masser af gratis VST-downloads.

I hvert fald tilbage til guiden. Når du har tilføjet dine VST-plug-ins og tilladt Foobar at genstarte, kan du nu gå til File> Preferences> DSP Manager og tilføje dine VST-plug-ins som individuelle DSP-effekter.

Når du har tilføjet de VST-plugins, du vil have til listen over aktive DSP'er, kan du klikke på knappen "..." ud for hvert plugin for at starte det i et flydende vindue.

Bemærk, at nogle VST'er eller at indlæse mange af dem sammen kan tage en masse af CPU-ressourcer. Hvis du hører knitrende eller forvrænget i din lydafspilning, skal du prøve at reducere mængden af ​​plug-ins, du bruger, eller konfigurere din pc til optimal lydafspilningsydelse. Se Vejledning til brugsanvisning “Sådan konfigureres Windows 7/8/10 avancerede indstillinger til afspilning uden lyd”.

Tillykke med at lytte! Fortæl os i kommentarerne dine yndlings DSP / VST-plug-ins, eller hvis du støder på tekniske problemer efter at have fulgt trinene i denne vejledning.

Tags lyd