Fix: Kan ikke oprette en låsefil i Library / Application Support / Skype / Skype.pid

Skype er en IP-telefonitjeneste, der primært bruges til lyd- og videoopkald, men leverer også andre tjenester såsom videokonferencer, sms'er, filoverførsler osv. I dette århundrede bruger næsten alle Skype. For at kunne bruge Skype skal brugerne installere Skypes applikation på deres systemer. Der er til tider fejl med de fleste software, men det meste af tiden opstår de på grund af brugerkonfigurationen og systemrelaterede problemer. Skype.pid-filen kan låse sig ud på grund af en af ​​følgende årsager nedenfor, generelt ses denne fejl normalt, når brugeren er løbet tør for plads.

Løsning 1: Ryd din lagerdisk op

Inden du går videre med nogen af ​​de andre løsninger, skal du klikke her for at sikre dig, at du har tilstrækkelig plads, mindst 10% af den samlede diskplads skal være ledig. Systemet kan ikke skrive tilskype.pidfil, hvis disken er fuld, og der ikke er plads tilbage. Når du har kontrolleret og identificeret pladsen, skal du slette filer, som du ikke har brug for at frigøre plads. Prøv at rydde mappen for downloads og billeder, hvor du kan fjerne dem, du ikke ønsker. Når dette er gjort, skal du genstarte dit system og teste for at se, om Skype nu fungerer.

Løsning 2: Reparer Skype

Skype-installationsmappe, hvor det har alle konfigurationsfiler, kan være beskadiget og udløse den låste pid-filfejl. I dette tilfælde reparerer viSkypeved at skubbeSkypefor at oprette en ny mappe.

At gøre dette,Åbn Finderfra dock-ikonerne, og vælgApplikationer -> Hjælpeprogrammer og åbn Terminal app.

Typepwdog tryk påGÅ IND.Dette skal vise dig din eksisterende mappe, som skal være / Brugere / Dit brugernavn.

Type cd / Bibliotek / Application \ Support / og tryk på Enter. Skriv derefter,mkdir skype_oldog skriv derefter mv Skype skype_old

Åbn nu Skype, og se om det fungerer, hvis det gør det, hvis du ønsker at kopiere din brugernavnemappe,

typecd Skype_old \ Skypefor at åbne din brugernavnemappe. Når du er inde,skype_old \ Skypeog du ser din brugernavnemappe, skrivpwdog tryk påENTER for at få den aktuelle sti wsom skulle være

/ Brugere / Dit brugernavn / Bibliotek / Application Support / skype_old / Skype,

typemv dit_brugernavn_mappe/ Brugere / Dit brugernavn / Bibliotek / Application Support / Skype

Løsning 3: Geninstaller Skype

Hvis ovenstående løsninger ikke fungerede, skal du prøve at geninstallere Skype.AfslutSkype hvis den kører.

Træk det Skypeikontil papirkurven eller højreklik og vælgAffald.

At tømme papirkurven Trykke og Holde det Kommando + Flytte+ Slet nøgler samtidigt.

Trykke Okay når bekræftelsesmeddelelsen vises.

Genstart din Mac.

Nu Hent en ny kopi af Skype frawww.skype.com Når du er færdig, skal du starte Skype og teste.