Sådan optimeres og opretholdes positiv luftstrøm i din spil-pc

Gaming-pc'er er specielt designet til at skubbe ydeevne for at lette dine tunge grafikopgaver. GPU'en på en gaming-pc arbejder på at øge urhastighederne og øge din ydelse efter behov med det spil, du kører, men det ydelsesforøgelse kommer med visse termiske og spændingsmæssige begrænsninger, der begrænser, hvor langt det kan gå. Da din GPU opvarmes ud over det angivne ideelle temperaturområde, hvis dit system ikke holder det køligt nok (med en ordentlig afkølingsmekanisme og en god luftvej), reducerer GPU din urhastighed og følgelig kvaliteten af ​​din enheds ydelse, indtil den opretholder sin aktivitet i det angivne termiske område. Nyere GPU-enheder leveres med GPU-reguleringsteknologier og programmer, der griber ind i kølemekanismerne og hardware på enheden for at regulere temperaturer. Når det er sagt, kan man dog vide, hvordan man optimerer og opretholder en positiv luftstrøm i din spil-pc med nogle grundlæggende forståelsesmæssige tip, til at opretholde et sundt og forbedret spilmiljø set fra et hardware-synspunkt. Softwarekontrollerne kan kun gå så langt, indtil den fysiske krop og teknologier samarbejder effektivt.

Når vi taler om positiv luftstrøm, mener vi at sige, at ventilatorerne inde i dit system bringer mere kølig luft ind, end de udsender brugt luft ud af systemet. Dette giver en positiv afkølingscyklus, og det er det, du vil sigte mod. Negativt lufttryk er, når der skylles mere luft ud, end der suges ind, hvilket skaber et potentielt vakuum, der kan begynde at suge den udstrålede varme luft ind igen eller få ventilatorerne til at arbejde utrolig hårdt for at suge luft indefra systemet, hvilket kan forstyrre de indvendige komponenter. Lige lufttryk har en afbalanceret indtagnings- og uddrivelsescyklus.

Mens det i teorien er meningen med negativ luftstrøm at være den mest effektive kølemekanisme, der skyller ud mere varme, end den suger ind i noget andet, som tidligere forklaret, kan vakuumet være besværligt, og en negativ luftstrøm er vanskelig at opretholde, når et sådant vakuum er oprettet . Til praktisk optimeret køling er positiv luftstrøm, hvad du vil opnå for at sikre, at mere kølig luft suges ind og cirkuleres omkring varmekomponenterne.

1. Placeringen af ​​din pc betyder meget

Fra et fysisk synspunkt skal luften inde i din pc-opsætning cirkuleres på en måde, så den varme luft skylles ud i det omgivende miljø og køligere luft suges ind i systemet. Nogle ventilatorer i din opsætning (normalt dem foran) er kølige luftindsugningsventilatorer, der leder kold luft indad. Ventilatorer bag på din opsætning opfører sig typisk som udstødning for at skylle den opvarmede luft indefra i systemet udad.

Mens denne mekanisme faktisk er til at afkøle dit system, er det vigtigt at forstå, at hvis det sted, hvor din spilopsætning er placeret, er et varmt eller varmt område (såsom en forkert ventileret kælder), er den kølige luft, som dine forreste fans har til hensigt at suge ind for at afkøle systemet giver ikke meget udbytte på grund af dets temperatur. Dit system cirkulerer grundlæggende varm luft omkring komponenterne, hvilket vil resultere i dårlig køling generelt. Det er vigtigt at opbevare dine intensive computerenheder i køligere rum og forhøjet fra isolerende forhindringsinducerende materialer såsom tæpper. Træ- eller klinkegulve, hvor dit setup kan stå med en lille smule højde, er ideelle. En bordplade eller et skrivebord kan også bruges.

2. Hus & forhindringer

Først og fremmest, før vi går ind i det nitty-gritty af den type teknologi, der bruges til at afkøle systemet, skal vi kigge på selve systemets struktur. Det kræver grundlæggende forståelse at vide, at et mere fordelt system opretholder en køligere temperatur på grund af pladsen til varmeafledning væk fra selve komponenterne. At have en klar sti, hvor luft kan strømme gennem enheden uden nogen hindring, letter det også ved at lade varme flygte ud i det omgivende miljø i stedet for at blive fanget i enhedens struktur og få komponenterne indeni til at varme op.

Når det er sagt, er visse GPU'er bygget til at være effektive i visse strukturer. Nvidia og AMD bruger enkelt radiale blæsere, som sender den varme luft uden for systemet via kortets kølelegemer og GPU IO. Andre GPU'er med flere blæsere cirkulerer den varme luft væk fra selve GPU'en, men uddriver den ikke helt fra systemet, idet de forventer, at ventilatorerne i din CPU's struktur i stedet håndterer bortskaffelse af varmluft.

At vælge SSD'er i modsætning til de større HDD-drevbåse rydder også plads. Dette vil igen give mulighed for bedre luftcirkulation i hele sagen med det ekstra løfte om SSD-hastigheder. Hvis du er en person, der er i stand til og villig til at komme ind i strukturen på din CPU og bytte nogle gamle HDD'er til SSD'er eller bare vælger en mere adskilt sag generelt, er det noget, du måske vil overveje og udføre for at sikre at den fysiske luftcirkulation i din spilopsætning er optimal.

Bortset fra de store handel ups og omstrukturering, arbejde for at rydde op eventuelle vildfarne ledninger, der er spredt løst inde i systemet. Saml kabler, og hold dem gemt væk for at give plads til, at luft strømmer uforstyrret. Vær forsigtig med varmelommer, der også fanger varm luft. Dette er områder inde i CPU-strukturen, som har blokeret luftstrømmen og kan fange varm luft inde og få de omgivende komponenter til at varme op. Ventilationsblokkere er en anden ting at være opmærksom på, som ofte overses i håb om at lade mere varm luft slippe ud. Hvad mange mennesker ikke er klar over, er at omdirigering af luften konkret mod udstødningen faktisk vil forbedre varmeudslipsmekanismen i stedet for bare at håbe på, at åbne ventilationskanaler køler ned systemet.

3. Placering af AIO / radiator

Radiatorer er ansvarlige for at overføre varme ud af enhedens struktur. Større radiatorer har større køleeffekter, og generelt fungerer radiatorer som udstødning for at skylle varm luft ud og lette funktionen af ​​de installerede blæsere. Dobbeltmonterede radiatorer fungerer godt til spilintensive opsætninger, men hvis du har overclocked din processor og hukommelsesmodul og har brug for lidt ekstra køling, vil en fordobling af din ventilatorkonfiguration i et justeret push-pull-layout give dig den køleeffekt, du har brug for.

Et råd med montering af en radiator- og blæseropsætning er at placere den i en position, så den fungerer som en udstødning bag eller nær toppen af ​​kroppen. Radiatoren kan medføre, at den kølige luft bliver varm, når den rammer komponenterne, hvis den holdes i en indsugningsposition.

4. Fans: Den altomfattende valgguide

Når det kommer til at vælge fans, er der et par faktorer, der skal overvejes: størrelse, hastighed og luftstrøm versus statisk tryk. Når vi husker de grundlæggende begreber roterende og lineær bevægelse, ved vi, at større luftventilatorer giver større lineær forskydning for samme omdrejningstal eller vinkelbevægelse. Større ventilatorer er også mere støjsvage og er derfor den foretrukne mulighed, forudsat at de er i stand til at passe ind i dit hus.

Når det kommer til hastighed, er der en støj vs varme kompromis. Hurtigere fans er i stand til at cirkulere luften hurtigere rundt og giver dermed bedre køling og varmeskylning til din opsætning. I mellemtiden er langsommere fans mere støjsvage og sparer dig hovedpine ved konstant støj, men er måske ikke så effektive til at afkøle din opsætning.

Statisk trykventilator er designet til at blive brugt i mere begrænsede luftstrømsområder, hvor de effektivt kan skubbe eller trække luft inde i enhedens struktur. I mellemtiden er luftstrømsventilatorer mere effektive i udkanten for at give stærkere bortskaffelse af luft i kanterne af din opsætning. Statiske trykventilatorer er klassificeret ud fra det statiske tryk og kan købes i henhold til den kraft, du har brug for i disse områder for at cirkulere luften omkring systemet. Luftstrømsventilatorer er mere støjsvage blæsere, der sikrer, at den samlede varme undgår din opsætning til det udvendige miljø.

Når du har kigget på ventilatorernes funktionelle tekniske egenskaber (hvor godt de afkøler din opsætning), kan du også vælge at overveje deres æstetik, såsom LED-indikatorer, der fortæller dig, når motoren på en ventilator er i brug eller ej. Lysfarvede fans i flere farver er også et æstetisk valg, der bruges af mange pc-spillere, simpelthen fordi de ser smukke ud.

Ud over dette er det vigtigt at forstå retningen af ​​luftstrømmen, der skal finde sted i systemet for at holde det køligt. Luften skal strømme fra fronten af ​​strukturen til bagsiden og fra bunden til toppen. Baseret på dette skal ventilatorerne inde i systemet justeres, så luften cirkuleres efter dette grundlæggende princip. Dette betyder, at udstødningsventilatorer ideelt set skal placeres øverst på huset eller bagpå, så luften kan strømme ud i disse retninger. Endelig har vi for din lethed også samlet en liste over vores 5 favorit case fans her.

5. Støv: Din pc's Heat Trapping Enemy

Uanset hvor effektiv din luftstrømningsmekanisme er, hvor stærk dine fans er, eller hvor tydeligt du har gjort dine luftveje inde i huset, hvis der er støv fanget langs luftstrømmen eller i nogen af ​​kanalerne, er du nødt til at møde forhindring i din cirkulation. Støvpartiklerne opfører sig som varmeisolatorer på de elektriske komponenter inde i kroppen. For at løse dette skal du tage en trykluftdåse og sprænge den over komponenterne, der er installeret i dit hus (du kan vælge at åbne den for at gøre dette). Dette vil fjerne eventuelle støvpartikler, der har klæbet til komponenterne. Som en forebyggende foranstaltning efter at have udført denne dybe rengøring skal du fastgøre støvfiltre til indsugningsventilatorerne for at forhindre støvpartikler i at komme ind i kroppen. Disse filtre kan enten købes online i deres smarte varianter eller fremstilles af tynde let porøse materialer selv derhjemme for at fungere som sedimentfiltre over dine indsugningsventilatorer.

Hvis vi vender tilbage til tanken om positivt vs negativt lufttryk, kan sidstnævnte tilskynde støvpartikler til at blive suget ind fra åbninger på siderne af dit systems krop. Positiv luftstrøm forhindrer dette i at ske.

Afsluttende tanker

Når du har foretaget de fysiske justeringer, der er skitseret ovenfor, skal du bruge et softwareprogram til at overvåge enhedens CPU- og GPU-temperaturer. Disse skulle have forbedret sig betydeligt efter implementeringen af ​​de ændringer, der blev diskuteret tidligere. At holde opsætningen i et køligere miljø giver mulighed for, at køligere luft suges ind for at sænke temperaturen på din CPU og GPU. Rydning af luftveje inde i huset eller valg af et manuelt konstrueret større hus, vil i det hele taget give mulighed for bedre luftcirkulation, så mere varme er i stand til at slippe ud og mere kølig luft er i stand til at komme ind. Hvis radiatorer placeres korrekt, kan de opføre sig som effektive udstødninger, og ventilatorer, som er de grundlæggende operatører i hele denne cykliske opsætning, kan være de ultimative spilskiftere, når de effektivt cirkulerer luften afhængigt af deres størrelse, hastighed, justering og type. Hvis du rengør dit system regelmæssigt og træffer forebyggende foranstaltninger for at holde støv og hindring af partikler ude af din opsætning, vil det også sikre, at dit system afkøles effektivt, og at dets cirkulation ikke forstyrres af uønskede fremmedlegemer.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found