Hvad står TTFN præcist for?

Hjem/Lære/ Hvad står TTFN præcist for?

Hvad står TTFN præcist for?

Af Habiba Rehman 23. september 2018 3 minutter læst

'TTFN' er en forkortelse, der betyder 'Ta Ta For Now'. Det bruges ofte som erstatning for ordet 'farvel'. TTFN bruges af unge voksne såvel som teenagere på de sociale medier, og selv når de sms'er til nogen.

Hvad betyder TTFN præcist?

TTFN er ikke bare en enkel måde at sige farvel på. Men det har en meget bedre betydning knyttet til det. Farvel vil betyde 'slutningen' af en samtale eller et møde. Men TTFN betyder, at dette farvel er lige nu, og at du vil møde dem (de mennesker, som du siger farvel til) igen.

Den allerførste gang, jeg hørte om dette akronym, var i den animerede tegneserie 'Winnie the Pooh', jeg er sikker på, at de fleste ved du om det. Og det var i denne film, at karakteren, Tigger sagde 'TTFN'. Og lige siden har TTFN været mit yndlings farvel.

Hvordan kan du bruge TTFN?

At skrive akronymet TTFN, i store eller små bogstaver, gør ikke meget forskel i betydningen eller ændrer ikke det, det står for. Så hvis du ønsker at skrive akronymet som 'TTFN' eller som 'ttfn', er begge former socialt acceptable og vil formidle det rigtige budskab til modtageren.

Du kan bruge TTFN, når du har en samtale via tekstbeskeder eller endda på fora på sociale medier som Facebook og Twitter. Det bruges normalt mod slutningen af ​​en samtale, når begge deltagerne sætter deres samtale fuldt ud.

Brug af TTFN kan i en sådan samtale være en mere venlig måde at fortælle dem, at det er tid for os at gå, og lad os tale en gang senere. De følgende eksempler hjælper dig med at forstå, hvordan du kan bruge TTFN i dine samtaler, og du kan også lære at svare på en person, der har sagt TTFN til dem.

Eksempler på TTFN

Eksempel 1

Da 'Winnie the Pooh' var et af de største eksempler på TTFN, vil jeg gerne dele en dialog mellem karakteren og hvordan akronymet TTFN blev brugt i det.

Tigger: Nå, jeg skal nu. Jeg har en stor bouncin 'at gøre! Hoo-hoo-hoo-hoo! T-T-F-N: ta-ta for nu!

Denne får mig til at føle mig nostalgisk. Blast fra fortiden, som det kan synes.

Eksempel 2

jeg: Jeg tror, ​​mine forældre er hjemme. Hvis de lærer at vide, at jeg ikke har sovet, bliver de så vrede.

G: Okay så.

jeg: TTFN!

G: Farvel.

Eksempel 3

Mor: Hej skat, hvordan har du det?

Datter: Hej mor, jeg er fantastisk, jeg har bare haft travlt med skolen.

Mor: Ja, det kan jeg se. Du har ikke ringet til mig i flere uger.

Datter: Jeg ved, jeg er ked af mor. Lad mig vende tilbage til dig om en time, jeg er i timen. TTFN. Elsker dig.

Mor: Elsker dig mere skat.

Eksempel 4

Situation: Du forbereder dig på det 'store forfremmelsesmøde' med din chef. 10 minutter til dig samtale og analyse, din kone sender dig besked, og det er sådan, du kan bruge ttfn under en samtale, når du er lav til tiden eller er i en situation, hvor du ikke kan tale i øjeblikket.

Kone: Skat, hvordan gik mødet?

Mand: Har stadig ikke kaldt mig ind. Venter. Super nervøs.

Kone: Vær ikke, det går fint.

Mand: Du ved, hvor meget det betyder for mig.

Kone: Det gør jeg, og jeg ved, at du er den bedste, de har. Så chill.

Hubsand: De kaldte mit navn. TTFN.

Kone: Okay, held og lykke. Send mig besked, når du er færdig.

Mand: <3

Du kan bruge TTFN, når du har brug for hurtigt og brat at afslutte en samtale. Og det giver mere mening end at sige farvel, fordi farvel ikke forklarer dit udtryk for det aktuelle øjeblik så godt som TTFN gør.

Eksempel 5

Du tog på ferie til Bali med dine søstre. Og du havde tiden i dit liv. Du vil uploade et billede på din Instagram og Twitter og sige noget fantastisk om placeringen. Efter alle påskønnelsesnoter er det sådan, du kan afslutte din billedtekst:

'Denne tur kunne ikke have været mere fantastisk. Gudskelov, vi kom til Bali i år. #Ferie tid er forbi nej. TTFN #bali. Kommer snart tilbage næste år. Med krydsede fingre'

Andre internetforkortelser som TTFN

Ligesom TTFN kan TTYL også bruges som erstatning. TTYL står for 'Talk to You Later'. Det er som et løfte, du giver, at du 'VIL' tale med dem senere.

Andre akronymer som BRB (Be right Back), BBIAB (Be Back In a Bit) og lignende akronymer synes ikke at være de nøjagtige alternativer til TTFN.

Så hvis du vil fortælle nogen, at du har brug for at afslutte samtalen for nu, og du vil vende tilbage til dem så hurtigt som muligt, skal du sandsynligvis gå til TTFN eller TTYL.