Sådan løses Windows 10 Crashing tilfældigt eller ved opstart

Hvis du har hyppige nedbrud, genstart, skærmfrysning på Windows, skal du ikke bekymre dig. Der er masser af ting, du kan gøre for at løse disse problemer.

Nedbruddet kan forekomme på grund af flere årsager. Det kan skyldes defekt strømforsyning, overophedning, RAM- eller harddiskproblemer og problemer med bundkort eller processor. Så det er vigtigt, at du grundigt tjekker din pc, før du dumper den eller sælger den.

I denne vejledning gennemgår vi en række metoder til fejlfinding og løsning af problemet. Start fra metode 1, og gå til den næste metode, hvis den ikke løser dit problem.

Fejlfinding

 1. Scan din computer med en antivirus- eller malware-detektor. Udfør en grundig scanning ikke en hurtig scanning
 2. Hvis du for nylig har installeret en ny hardware som RAM eller strømforsyning, skal du udskifte den med en ny eller en gammel (der vides at fungere korrekt) og kontrollere din pc

Metode 1: Rengøring af støv

 1. Holde Windowsnøgle og tryk på x (Slip Windows-nøglen), og klik derefter på Lukke nedeller log ud og vælg lukke ned.
 2. Tag dit strømkabel ud. Se øverst på bagsiden af ​​din pc, og du vil se et sort kabel komme fra stikket til din pc. Kablet tilsluttes et eller andet sted omkring en ventilator. Tag det ud.
 3. Koble fra tastatur, mus, webcam og alle de andre enheder fra din pc ved at tage deres kabler ud. Kabler kan være forbundet til forsiden eller bagsiden af ​​pc'en.
 4. Fjern de yderste skruer på sidepanelet med en skruetrækker. Hvis du ikke kan finde skruer, skal du kigge efter en låse- eller oplåsningsknap på sidepanelet på din pc. Tag sidepanelet ud
 5. Læg din pc vandret, hvis den ikke allerede er. Rengør støvet inde i din pc, og sørg for, at alle fans er rene uden støv på vingerne. Glem ikke strømforsyningsventilatoren på bagsiden af ​​dit kabinet. Du kan bruge en blæser til at blæse støvet ud
 6. Når du er færdig med rengøringen, skal du sætte sidepanelet tilbage, slutte alle enhederne og tilslut din pc.

Tænd nu din pc, og kontroller, om den går ned. Hvis det ikke gør det, betyder det, at problemet var på grund af overophedning og støv.

Metode 2: Kontrol og udskiftning af strømforsyning

 1. Holde Windowsnøgle og tryk på x (Slip Windows-nøglen), og klik derefter på Lukke nedeller log ud og vælg lukke ned.
 2. Tag dit strømkabel ud. Se øverst på bagsiden af ​​din pc, og du vil se et sort kabel komme fra stikket til din pc. Kablet tilsluttes et eller andet sted omkring en ventilator. Tag det ud.
 3. Koble fra tastatur, mus, webcam og alle de andre enheder fra din pc ved at tage deres kabler ud. Kabler kan være forbundet til forsiden eller bagsiden af ​​pc'en.
 4. Fjern de yderste skruer på sidepanelet med en skruetrækker. Hvis du ikke kan finde skruer, skal du kigge efter en låse- eller oplåsningsknap på sidepanelet på din pc. Tag sidepanelet ud
 5. Find en kasse, der er fastgjort til et af de bageste hjørner af din pc-kabinet. Den skal have en åbning med en ventilator på bagsiden. Det er din strømforsyning.
 6. Tag alle strømforsyningskablerne tilsluttet bundkortet (hovedkort i dit kabinet). Husk, hvor de var forbundet
 7. Tag strømforsyningen ud af huset. Hvis du ikke kan, skal du kigge efter en skrue eller en lås, der muligvis holder strømforsyningen i huset.
 8. Når strømforsyningen er ude, skal du kigge efter et mærkat, der er fastgjort til det. Du vil være i stand til at se effekten af ​​din strømforsyning
 9. Gå her og indsæt alle oplysninger om din pc. Beregn og sørg for, at din strømforsyning har tilstrækkelig watt til din pc
 10. Hvis din strømforsyning ikke har nok watt, skal du købe en ny, der har nok watt til din pc
 11. Installer den nye strømforsyning tilbage i kabinettet, og slut kablerne til bundkortet (hovedkort i dit kabinet)
 12. Sæt sidepanelet tilbage, tilslut alle enheder og tilslut din pc.

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du tager strømforsyningen ud eller om noget andet, skal du kontakte en professionel eller tage din pc til en computerbutik og få udskiftet strømforsyningen.

Metode 3: RAM-kontrol

Du kan kontrollere hukommelsesproblemerne med Windows eget hukommelsesdiagnosticeringsværktøj eller fra memtestx86, som er et tredjepartsværktøj.

Ideelt set skal du først tjekke med Windows Memory Diagnostic Tool og derefter gå til memtestx86.

Til Windows Memory Diagnostic Tool

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R (Slip Windows-nøgle)
 2. Type mdsched.exe og tryk på gå ind
 3. Vælg Genstart nu og se efter problemer (anbefales)

Din computer genstarter og kontrollerer for fejl i hukommelsen. Når testværktøjet er afsluttet, vil computeren genstarte igen, og du vil blive præsenteret for resultaterne. Hvis det ikke gør det, eller hvis du vil kontrollere resultaterne igen, skal du følge trinene nedenfor.

 1. Holde Windows-nøgle og tryk på R (Slip Windows-nøgle)
 2. Type eventvwr.msc og tryk på gå ind
 3. Dobbeltklik Windows-logfiler
 4. Højreklik System vælg derefter finde
 5. Type MemoryDiagnostics-Resultat og tryk på Gå ind.
 6. Klik på resultatet med kilde MemoryDiagnostics-Resultater

Resultater

Som du kan se, diagnosticerede værktøjet ikke nogen fejl. Hvis det registrerer fejl i hukommelsen, så prøv at ændre RAM på din pc. Din RAM er muligvis ikke kompatibel (især hvis du lige har ændret dig for nylig) eller er muligvis defekt.

Til Memtestx86

Hvis Windows eget hukommelsesdiagnosticeringsværktøj ikke giver nogen fejl, og din computer stadig går ned, skal du bruge memtestx86 til at kontrollere en detaljeret analyse af RAM-fejl. Memtestx86 er et tredjepartsværktøj, der er gratis at bruge og kontrollerer din RAM for fejl.

Sørg for, at du har en CD eller et USB-drev, da du har brug for dem til test. Memtestx86 tager også meget tid, så sørg for at køre scanningen i din fritid.

 1. Gå her og download Billede til oprettelse af bootbart USB-drev eller Billede til oprettelse af bootbar cd (ISO-format) under Windows-downloads
 2. Pakk den fil, du lige har downloadet, og følg instruktionerne i readme-filerne
 3. Lad Memtestx86 køre i et par timer og kontroller resultaterne

Hvis du ser fejl eller dårlige RAM'er i resultatet, skal du gå til en computerbutik og få din RAM udskiftet.

Metode 4: Kontrol af harddisk

Du kan kontrollere harddisken for fejl fra både Windows egen kommandoprompt eller fra et tredjepartsværktøj.

Fra Windows egne kommandoer

 1. Holde Windows og tryk på x (Slip Windows-nøgle), vælg derefter Kommandoprompt (administrator)
 2. Type wmic og tryk på Gå ind
 3. Type diskdrive få status og tryk på Gå ind

Du skal være i stand til at se resultaterne der. Hvis resultatet siger ok, og du stadig oplever nedbrud, er det tid til at foretage en grundig analyse af harddiskene med et tredjepartsværktøj. Hvis resultatet er andet end Ok, betyder det, at din harddisk er defekt. Få din pc til et værksted, og få din harddisk kontrolleret

Til DiskCheckup

DiskCheckup er et tredjepartsværktøj til test af harddisk og overvågning. Det overvåger din harddiskaktivitet for at give dig en anslået tid til din harddiskfejl. Det kan også bruges til hurtig eller grundig test af harddisken.

 1. Gå her og klik på Hent nu
 2. Når download er afsluttet, skal du køre exe og installer softwaren
 3. Kør DiskCheckup fra skrivebordet, når det er installeret
 4. Klik på harddisken, der vises i den øverste sektion, og du vil kunne se oplysningerne om din disk
 5. Kontrollere Enhedsinfo, Smart info og Disk selvtest faner for at se oplysningerne om din harddisk.

Hvis du ser noget mærket som dårligt eller med fejl, er din harddisk defekt, og du skal få det kontrolleret eller udskiftet. Ideelt set skal enhver status og resultat være OK.

Hvis ingen af ​​ovennævnte metode løser dit problem, er det sandsynligt, at årsagen til nedbrud er et defekt bundkort eller processor. Hvis det er tilfældet, skal du gå til en nærmeste pc-butik og få dit bundkort og processor kontrolleret.