Hvad er Aptio Setup Utility?

Aptio Setup Utility er et almindeligt navn blandt ASUS bærbare computere og deres boards. Mange brugere har spurgt om det, derfor vil vi i denne artikel informere dig om dets funktioner og nogle problemer med det.

Hvad er Aptio Setup Utility?

Et installationsværktøj er installeret på hver computer til adgang computeren BIOS. BIOS (Basic Input Output System) er ansvarlig for lagring af konfigurationer, der er grundlæggende for kommunikation mellem systemenheder. BIOS kan ikke tilgås og betjenes uden brug af en slags Setup Utility. Hver computer har sin egen distinkte BIOS og Setup Utility afhængigt af arten af ​​hardware inde i computeren.

UEFI er et lignende udtryk, men det er en forbedret version af Legacy BIOS-tilstand og giver flere funktioner. Ligesom BIOS kræver det også et installationsværktøj for adgang. Det AptioOpsætningHjælpeprogram er et navn til Setup Utility udviklet af amerikanske Megatrends, og det leveres med næsten alle ASUS-computere. Hjælpeprogrammet kan tilgås under opstart af computeren og er en fantastisk måde at tilpasse kommunikation mellem systemenheder på.

Problemer med Aptio Setup Utility

Der har været mange rapporter fra brugere, hvor deres computere støvle op i AptioOpsætningHjælpeprogram automatisk i stedet for at indlæse operativsystemet. Dette har været et løbende problem med ASUS bærbare computere og desktops og det skal stadig løses af udviklerne. Dybest set udløses dette problem for det meste kun, hvis computeren ikke finder et operativsystem på drevet og starter i Setup Utility i stedet.

Det er dog muligt, at fejlen kan være på nogle af brugerenskonfigurationer eller med Køre som operativsystemet er installeret på. I de fleste tilfælde er problemet sandsynligvis en løs forbindelse til harddisken eller SSD'en, men der er visse indstillinger inde i BIOS, der skal konfigureres korrekt for at computeren skal starte korrekt.

Bemærk: Hvis du leder efter en løsning på dette problem, bedes du konsultere denne artikel, der forklarer problemet i detaljer og giver nogle levedygtige metoder til at slippe af med problemet.