Hvad er forskellen mellem hurtigformat og fuldformat i Windows?

Udtryksformatet bruges mest, når brugerne sletter data fuldstændigt fra deres drev. For det meste sletter brugerne data ved blot at bruge sletningsfunktionen, men hvis de ønsker at fjerne data fuldstændigt i drevet, bruger de formatoperation. Formatering kan udføres ved hjælp af diskadministration. Der er dog to typer formatering, et hurtigt format og det fulde format. I denne artikel vil vi diskutere forskellen mellem de to typer format.

Forskellen mellem hurtigformat og fuldformat

Formateringsmuligheden bruges mest, når brugeren installerer et nyt operativsystem eller fjerner data fuldstændigt fra et eksternt drev. Det giver altid valget for det hurtige format eller det normale fulde format. Bortset fra procesens hastighed er der mere forskel mellem disse to.

Hurtig formatering:

Det hurtige format tager kortere tid at formatere drevet. Det fjerner simpelthen filsystemjournalen (dataens adresse), men dataene vil stadig være der, selvom brugeren ikke kan se det. Når en bruger kopierer de nye data, overskriver den de gamle data og får en ny adresse til dataene. Det genopbygger ikke filsystemet eller scanner for dårlige sektorer. Hvis der var dårlige sektorer, og brugeren bruger et hurtigt format, kan de overskrevne data blive ødelagt på grund af dårlige sektorer.

Brugere kan også bruge kommandoen i den forhøjede kommandoprompt til at bruge hurtigformatet på et drev:

format fs = ntfs hurtigt

Fuldt format:

Det fulde format fjerner filerne fuldstændigt fra drevet, og det scanner også drevet for dårlige sektorer. Hvis fuldformatprocessen finder dårlige sektorer, vil den også rette dem i processen. Dette format bruges mest, når drevet er i dårlig form, og dataene altid bliver korrupte på grund af dårlige sektorer. Derfor tager denne proces meget mere tid end det hurtige format. Et fuldt format erstatter alle data med nuller.

Kommandoen til fuldformat et drev i den forhøjede kommandoprompt:

format fs = ntfs

I enkle ord er forskellen, at et hurtigt format er tidsbesparende og hurtigere end fuldt format, og det fjerner kun filsystemjournalen og ikke de faktiske data. Det fulde format fjerner alle data- og filsystemjournaler. Det vil også scanne og rette de dårlige sektorer. Afhængigt af situationen kan brugeren vælge, hvilket format der er bedre for dem at anvende.

Tags format hurtigt format Windows

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found