FIX: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (dxgkrnl.sys)

dxgkrnl.sys er Microsofts DirectX-grafikkernefil. Det fungerer med drivere til dit grafikkort og bør derfor ikke ændres på nogen måde.

At få en BSOD med denne besked, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (dxgkrnl.sys) angiver, at grafikkortet og dets drivere har fungeret på en eller anden måde. Det er dog et softwareproblem og let at løse. Sårbare brugere inkluderer, men er ikke begrænset til, personer, der bruger flere GPU'er i SLI, såvel som folk, der bruger Nvidia Surround til at arbejde på flere skærme. Det vises normalt med Windows 10-brugere, men brugere af ældre versioner af Windows er ikke ekskluderet.

Der er et par ting, du kan gøre for at løse dette problem, og alle er ret nemme at følge. Det kan være en god idé at læse dem alle, da de vedrører forskellige brugergrupper, så du skal se, hvilken du passer først og anvende den relevante metode.

Metode 1: Deaktiver SLI

Selvom dette er mere en løsning end en metode, hvis du er på Nvidias version 353.62, og du bruger mere end et grafikkort, er dette den eneste løsning hidtil. Deaktivering af SLI får dig til at lide et ydeevnehit, når du arbejder med grafikintensive applikationer eller spil, men det er den eneste løsning til denne version af Nvidias drivere.

For at deaktivere SLI skal du åbne Nvidia Kontrolpanel, ved højreklik på skrivebordet og vælge det i rullemenuen. Til venstre vil du se a navigationsrude. Udvid 3D-indstillinger indstilling og vælg Indstil SLI og PhysX konfiguration. Inde i denne menu, under SLI-konfiguration, skal du vælge Deaktiver SLI. Luk Nvidia-kontrolpanelet ved at klikke på ansøge, derefter Okay bagefter.

Denne metode er til brugere, der af en eller anden grund ikke kan eller ikke vil opdatere til nyere drivere til deres GPU'er. Denne er især kendt for at forårsage en BSOD, især med Windows 10. Du kan bruge metoden til at forhindre BSOD'er, indtil du kan finde en mere permanent løsning, såsom en nyere driver.

Metode 2: Deaktiver Nvidia Surround

Omgive er Nvidias teknologi til folk, der ønsker at køre mere end en skærm ad gangen, og den tilbyder fordybende spilindstillinger, der virkelig kan forbedre din oplevelse. Det er dog kendt at forårsage problemer med Windows 10, og deaktivering af det kan forhindre, at de frygtede BSOD'er vises.

For at deaktivere det, Højreklik på dit skrivebord og åbn Nvidia Kontrolpanel. Igen, i navigationsrude til venstre, udvide 3D-indstillinger og klik på Konfigurer Surround, PhysX. Under Surround konfiguration, skal du fjerne markeringen Span viser med Surround. Du kan nu lukke Nvidia-kontrolpanelet ved at klikke på ansøge, derefter Okay.

Metode 3: Afinstaller Nvidia-driverne, og lad Windows installere sine egne

Da dette trods alt er et driverproblem, er en anden mulig løsning at afinstallere de drivere, du har installeret, og lade Windows installere sine egne. Windows finder kompatible drivere, der ikke burde forårsage problemer med din computer, og du kan bruge det uden at bekymre dig bagefter. Fremgangsmåden til at gøre dette er ret let.

Åbn Start menu, og søg efter Enhedshåndtering. Åbn resultatet, og du vil se en liste over enheder, der er tilsluttet din computer. Udvide Vis drivere og indeni finder du dit grafikkorts drivere. Højreklik det, og vælg Afinstaller. Lad afinstallationsguiden gøre sine ting ved at følge trinene og genstarte dit system. Når du genstarter, kan du bruge Windows opdatering for at downloade de nyeste drivere. Type Windows opdatering i Start menuen og åbn resultatet. Klik på Søg efter opdateringer og Windows skulle se, at der i øjeblikket ikke er installeret nogen drivere til dit grafikkort, hvilket får det til at se efter passende på Internettet. Lad det downloade og installere dem, og genstart dit system igen.

Da Windows har installeret drivere til dit grafikkort, skal dit system være i gang, som det var før fejlene. Dette er en metode, der fungerer for en række problemer med GPU-drivere, og det har vist sig, at den også fungerer for denne.

Det dxgkrnl.sys fejl er kendt for at eksistere for både Nvidia og Microsoft. Men hvis du hellere vil undgå at vente på, at de udsteder en løsning på det, kan du følge de ovennævnte trin og rette din enhed selv, så du kan fortsætte med at bruge den uden at frygte en Blue Screen of Death.

Metode 4: Analyser DMP-filer

Hvis metoderne ovenfor ikke løser problemet for dig, skal du klikke på (her) for at se WinDBG-guiden, så du selv kan analysere BSOD-dumpfiler.