LØST: Denne pc har et ikke-understøttet disklayout til UEFI-firmware

Mange Windows-brugere, der har opgraderet til Windows 10 fra en ældre version af operativsystemet, oplever et problem, hvor deres computere simpelthen ikke kan downloade og installere Windows-opdateringer. Windows-opdateringer kommer med en overflod af forskellige forbedringer og rettelser, og det er et ret vigtigt problem at ikke kunne downloade og installere dem. Brugere, der er berørt af dette problem, ser følgende fejlmeddelelse, når deres computer forsøger at downloade Windows-opdateringer via Windows opdatering:

Windows 10 kunne ikke installeres. Windows kan ikke installeres, fordi denne pc har et ikke-understøttet disklayout til UEFI-firmware.

Her er hele shebangen bag dette problem: Dette problem ses næsten altid på computere, der har både UEFI- og BIOS-firmware (de er dybest set hybrider), og dette problem skyldes, at Windows 10 - og i forlængelse heraf alle Windows-opdateringer til Windows 10 - kan ikke installeres på en MBR-disk (Master Boot Record) på en UEFI-computer (selvom den computer kun er halv UEFI) og kan kun installeres på en GPT-disk (GUID Partition Table) på en sådan computer. De fleste brugere, der har ældre versioner af Windows installeret på MBR-diske, kan med succes opgradere til Windows 10, men når de gør det, opstår der problemer som denne.

UEFI firmware er den nyeste og bedste inden for computer firmware og er designet til gradvist at erstatte BIOS fuldstændigt. På den anden side er GPT den nyeste og bedste partitioneringsplan for harddiske og er beregnet til at erstatte MBR. GPT og UEFI er begge forbundet med hinanden, da Windows 10 - og Windows Updates til Windows 10 - kun kan installeres på en computer med UEFI-firmware, hvis de er installeret på en GPT-disk.

Berørte brugere ser den fejlmeddelelse, der er beskrevet ovenfor, fordi deres computere forsøger at installere Windows-opdateringer på en mindst halv UEFI-computer, men den harddisk eller SSD, som deres instans af Windows 10 er installeret på, har et MBR-layout og ikke et GPT-layout. Den enkle løsning på dette problem ville være at ændre layoutet på den pågældende harddisk eller SSD til GPT, men at gøre det på en disk, hvor Windows er installeret, har en ret stor chance for at ødelægge forekomsten af ​​Windows installeret på den og gøre disken er helt umulig at starte.

Når det er tilfældet, er den mest bæredygtige løsning på dette problem at rense-installere Windows 10 fra bunden, og mens du gør det, formaterer du hele harddisken eller SSD'en, så den konverteres til GPT under installationen af ​​en ny forekomst af Windows 10 på det. Da hele HDD / SSD, som din nuværende forekomst af Windows 10 er installeret på, bliver ryddet under processen, skal du tage en sikkerhedskopi af alle vigtige data, der er gemt på den. For at gøre det kan du simpelthen oprette et systembillede af hele din computer og derefter gendanne det, når du med succes har renset Windows 10, men hvis du ikke ved, hvordan du opretter et systembillede, skal du blot flytte alle filer, du har ikke ønsker at tabe til en ekstern lagerenhed (såsom en ekstern harddisk / SSD eller USB-flashdrev) og derefter gendanne dem og geninstallere alle dine installerede applikationer og programmer efter den rene installation.

For at rense-installere Windows 10 på din computer skal du blot følge denne vejledning. Under ren installation, når du kommer til 'Hvor vil du installere Windows?Skærm, skal du udføre følgende trin:

Klik en efter en på hver og en af ​​partitionerne på HDD / SSD, som din nuværende forekomst af Windows 10 er installeret på for at vælge dem, og klik derefter på Slet for at slette dem.

Når du har slettet alle partitionerne på den pågældende harddisk / SSD, vises disken som Kør X ikke-allokeret plads (x at være det nummer, der er tildelt disken), hvor dens samlede størrelse er hele disken. Klik på Kør X ikke-allokeret plads for at vælge det, og klik derefter på Næste.

Når du har gjort det og gennemgå den rene installation af Windows 10, vil Windows automatisk omdanne det ikke-tildelte rum på disken til faktiske partitioner, og disken konverteres også til GPT undervejs.