Fix: Webcam-kamerafejl 0xA00F424F (0x80004001)

Fejlkode 0xA00F424F, og nogle gange 0x80004001 betyder også, at der er et problem med læse- og skrivetilladelserne, og den mappe, som du prøver at bruge til at gemme billedet i, tillader ikke dit webcam at gøre det.

Dette sker normalt, når du prøver at tage et billede. I de fleste tilfælde nægter appen at tage billeder, eller det tager et og giver dig fejlmeddelelsen, når du prøver at tage en anden. Hvis det tager et billede, skal du genstarte appen for at kunne tage en anden, hvilket er meget frustrerende og ikke er den måde, en indbygget app skal fungere på.

Heldigvis er der to mulige måder at løse dette på. Den ene løser bare tilladelserne til den mappe, hvor du gemmer billederne, og den anden nulstiller kameraet og dets indstillinger fuldstændigt. Læs videre for at se, hvordan du kan løse problemet, og hvis den første metode ikke fungerer, kan du prøve den anden.

Metode 1: Rediger tilladelserne til mappen Camera Roll

Kamera-appen gemmer de billeder, du tager i en mappe ved navn Camera Roll, som er inde i billedbiblioteket. Du skal give det fuld kontrol, for at appen kan gemme billeder uden at vise ovenstående fejlkoder.

 1. Tryk på Windows nøgle og E samtidigt for at åbne File Explorer.
 2. Fra navigationsruden til venstre skal du vælge
 3. Højreklik det Kamerarulle mappe, og vælg
 4. Gå til Sikkerhed fanen, og klik på den konto, du er logget ind med.
 5. Se på tilladelserne nedenfor, og sørg for, at alt er indstillet til Hvis det ikke er tilfældet, skal du klikke på Redigere og sæt dem selv.
 6. Klik på ansøge og luk vinduet. Alt skal fungere ordentligt nu.

Metode 2: Nulstil kameraappen fuldstændigt

Hvis den tidligere metode ikke fungerede, kan du prøve at nulstille appen fuldstændigt. Dette nulstiller også alt til standard, så bemærk, at hvis du har ændret nogen indstillinger i appen.

 1. Tryk på Windows tast og indtast Indstillinger, åbn derefter resultatet.
 2. Åben System, klik derefter på Apps og funktioner på venstre side.
 3. Rul indtil du finder Kamera app, og klik på den.
 4. Lige under navnet og producenten skal du se Avancerede indstillinger, klik på det.
 5. Vælg det vindue, der åbnes

Dette er en anden af ​​de indbyggede apps, som Windows 10 har et problem med. Selv nu, mere end et år efter dets første udgivelse, er det plaget af bugs og fejl, som mange brugere er frustrerede over. Dette er grunden til, at mange brugere stadig bruger Windows 7 og nægter at opdatere. Hvis du blot følger metoderne ovenfor, skal du dog få problemet løst på ingen tid.