De 5 bedste værktøjer og hjælpeprogrammer til netværksadministratorer

Hjem/Bedste af/ De 5 bedste værktøjer og hjælpeprogrammer til netværksadministratorer

De 5 bedste værktøjer og hjælpeprogrammer til netværksadministratorer

Af Kamil Anwar 28. april 2020 5 minutter læst

Der var en tid, hvor det at administrere et netværk af en hvilken som helst størrelse ville være et trættende job. En tid, hvor konfiguration og opsætning af et netværk ville tage en netværksadministrator en hel del tid, og oplevelsen ville være mildt sagt et mareridt uden de rigtige ressourcer. En netværksadministrator uden de rigtige værktøjer og ressourcer er som en menneskelig krop uden hænder. Det tager værdifuld tid at administrere og oprette et netværk manuelt, som ellers ville have været brugt på noget mere produktivt. Således er mildt sagt effektiviteten ikke der i mangel af de relevante værktøjer.

Lad os tage et eksempel, overvej at du skal administrere IP-adresserne på et netværk manuelt ved hjælp af regneark og hvad ikke. Dette ville tage timer til dage i betragtning af størrelsen på netværket og en uheldig fejl her og der ville ødelægge indsatsen fra hele denne tid. Men hvis du har en IP-adressestyringssoftware, der administrerer og scanner dit netværk for tilgængelige adresser, ville opgaven være meget nemmere at gennemføre i en meget mindre relativ tidsperiode. Dette viser bare vigtigheden af ​​at have de rigtige værktøjer og ressourcer ved hånden, så du kan bruge dem, når behovet opstår. På samme måde hjælper netværksværktøjer og -værktøjer netværksingeniører med at foretage fejlfinding og diagnosticering af enhver uregelmæssighed, der måtte dukke op. Derfor sikres en hurtigere opløsningstid.

Valg af de rigtige værktøjer til netværksadministration

I denne artikel gennemgår vi de bedste værktøjer og hjælpeprogrammer, der hjælper netværksadministratorer med at undgå netværksstød eller nedetid og hjælper med at styre såvel som overvågning af netværket, så fremtidige hændelser undgås. Der er forskellige faktorer, som vi var nødt til at overveje, før vi sammensatte denne liste, som inkluderer pålidelighed og evnen til at udføre forskellige opgaver i stedet for at være begrænset til en ting. Nu er der hundreder til tusinder af værktøjer til rådighed derude, og det kan ofte vise sig vanskeligt at skulle kigge efter det rigtige værktøj blandt dem. Så med det i tankerne, lad os komme ind i de bedste 5 værktøjer og værktøjer til netværksadministratorer.

1. Solarwinds ingeniørværktøjssæt


Prøv nu

Solarwinds er et firma, der ikke længere kræver en introduktion, når det kommer til de bedste værktøjer eller produkter til netværks- og systemadministration. Med dybe hænder inden for netværksindustrien er deres produkter kendt for at være branchens foretrukne. Engineer's Toolset er en netværkssoftware, der indeholder mere end 60 it-værktøjer. Det bedste ved dette produkt er, at du har alle de værktøjer, du nogensinde har brug for, mens du administrerer eller overvåger et netværk, så du ikke behøver at downloade og installere hvert enkelt værktøj individuelt. Et af produktets nøglefunktioner er automatiseret netværksopdagelse, der sparer dig for besværet med manuelt at konfigurere hver enkelt enhed på dit netværk.

Systemet til overvågning og alarmering i realtid sikrer et forbedret niveau af netværkssikkerhed, hvilket er vigtigt i nutidens tid. Bortset fra det er der forskellige andre værktøjer og funktioner, som dette produkt pakker, men desværre kan vi ikke nævne dem alle her. Fra at kunne finde brugte og gratis IP-adresser til at kunne overvåge hukommelsesudnyttelsen af ​​dine netværksenheder, kan du få det hele gjort ved hjælp af Engineers Toolset. Produktet er virkelig en netværksadministrators drøm, der er gået i opfyldelse, hvorfor det topper vores liste.

2. Nagios


Prøv nu

Nagios også kendt som Nagios core er en software, der overvåger både systemer og netværk. Hvis du ønsker at overvåge Linux til Windows-servere i et netværk, har Nagios fået dig dækket. Det fungerer grundlæggende som en række løsninger til analyse af datastrømmen i et netværk og sikkerheden, overvågning af netværks tilgængelighed samt lagring af auditeringslogfiler. En af de store ting ved dette er, at den er helt åben kilde og har et meget venligt og levende samfund.

Ved hjælp af Nagios XI vil du være i stand til at overvåge alt, hvad du skal i en infrastruktur, herunder applikationer med granularitet. Nagios Log Server giver dig mulighed for at gennemgå auditlogfilerne for et netværk samt opsætningsadvarsler, der udløses i henhold til dine brugerdefinerede metrics. En anden god ting ved Nagios er, at de foretrækker at repræsentere data visuelt i forskellige stilarter, hvilket er ekstremt brugervenligt og hjælper med hurtig fejlidentifikation såvel som opløsning.

3. Wireshark


Prøv nu

Wireshark er et værktøj, som vi ikke tror virkelig kræver en introduktion til de fleste netværksadministratorer, da de har stødt på dette værktøj mindst en gang i deres karriere. En open source-netværksprotokolanalysator, der er tilgængelig gratis for alle. Hver gang der er et problem i et netværk, og du skal grave dybere ned i netværket, skal Wireshark være dit værktøj. Det muliggør netværksadministratorer med fejlfinding og netværksanalyse, så de kan få et bedre greb om deres netværk.

Nogle almindelige problemer, der ofte løses ved at henvise til Wireshark, inkluderer latensproblemer, pakkedråber og endda ondsindet aktivitet på et netværk. Dette er en af ​​grundene til, at Wireshark også er en af ​​verdens førende netværkstrafikanalysatorer.

4. SoftPerfect netværksscanner


Prøv nu

SoftPerfect Network Scanner er en meget konfigurerbar og hurtig IPv4 / IPv6-scanner, der forenkler mange opgaver for en netværksadministrator. Denne netværksscanner er et let og bærbart værktøj, der inkluderer en bred vifte af muligheder, der gør det til et af de bedste tilgængelige værktøjer til netværksadministratorer. Ved hjælp af SoftPerfect Network Scanner kan du pinge netværksenheder, scanne porte på et netværk samt indsamle næsten enhver information om netværksenheder via Simple Network Management Protocol (SNMP), WMI og mere.

SoftPerfect netværksscanner udfører ping-fejninger og viser de tilgængelige IP-adresser. MAC-adressescanningsfunktionen inde i værktøjet gør IP-adressens netværkskortlægning lettere, end den normalt er. Bortset fra det har den også muligheden for at scanne efter brugere, der i øjeblikket er logget ind, så du altid er opmærksom på din netværksforbindelse og tilgængelighed.

5. ManageEngine OpManager


Prøv nu

OpManager af ManageEngine er dybest set et netværksovervågnings- og infrastrukturadministrationssoftware, der også følger med applikationspræstationsstyring. Med sin realtidsovervågning og over 2000 indbyggede monitorer til netværksydelse kan du overvåge dit netværks sundhed sammen med andre vigtige aspekter såsom pakketab, hastighed, ventetid og mere. Pakket med over 200 præstationswidgets kan du nemt tilpasse standard dashboardet efter eget valg, så du har alt vigtigt for dig lige foran.

Bortset fra det er du også i stand til at overvåge servere, der findes i dit netværk, både virtuelt og fysisk, hvilket inkluderer overvågning af hukommelse og diskudnyttelse sammen med mange flere. Den leveres også med forudkonfigurerede netværksenhedsskabeloner, der har tendens til at være meget nyttige under overvågning.

Afsluttende tanker

Uden tvivl er en netværksadministrators opgaver alt for mange og uden de rigtige ledsagere virker de næsten ret skræmmende. Fra netværksovervågning til fejlfinding og diagnosticering af en fejl kan alle disse ting ikke gøres effektivt uden hjælp fra tredjepartsværktøjer. Fra alle disse fantastiske og nyttige værktøjer skiller Solarwinds Engineers Toolset sig virkelig ud på grund af produktets mange funktioner ét sted. Med kun en enkelt installation har du adgang til mere end 60 forskellige netværksværktøjer, der hjælper dig med at gøre dit netværk nemt og meget sjovere end det normalt er. Ikke kun det, at resten af ​​produkterne også er gode på deres eget sted og tilbyder stor pålidelighed og funktioner sammen med deres slanke og pæne design.

Mærker netværksværktøjer og hjælpeprogrammer