Fix: Printer svarer ikke

Fejlen "Printer reagerer ikke" opstår normalt, printeren svarer ikke på de anmodninger, der sendes af din computer på grund af forkerte konfigurationer, hardwarefejl eller nogle tjenester, der ikke reagerer.

Fejlen er almindelig og opstår altid for brugerne. Nogle gange løser problemet bare, når du genstarter printeren, mens du nogle gange er nødt til at geninstallere printerdriverne fuldstændigt. Fejlen kan have forskellige løsninger afhængigt af hardwarekonfigurationen på hver computer. Vi har listet en række forskellige tilgængelige løsninger. Start med den første og arbejd dig ned.

Løsning 1: Kontrol af hardware

Før vi går videre til fejlfinding, er det klogt at udføre alle hardwarekontrol. Sørg for, at printeren er korrekt tilsluttet til din computer via en kabelforbindelse eller gennem det trådløse netværk. Prøv at ændre kabler eller nulstilling af det trådløse netværk for at se om de gør nogen forskel

Genstart din printer, router og computer, og lad dem slukke helt. Fjern kablerne, og opbevar dem sådan i et par minutter, før du tilslutter alt igen. Prøv at udskrive noget ved hjælp af en anden computer og se om udskrivning er vellykket der. Hvis det er tilfældet, betyder det, at der er et problem med at computeren opretter forbindelse til printeren. Du kan gå videre til de andre anførte løsninger.

Løsning 2: Genstart spoolertjenesten

Spoolertjenesten er et softwareprogram, der er ansvarlig for styring af alle udskriftsjob, der sendes til computerprinteren. Print-spoolertjenesten er normalt synlig for brugere, og de kan også annullere et udskriftsjob, der er under behandling. Det giver dem også mulighed for at administrere job, der i øjeblikket er på ventelisten.

Vi kan prøve at genstarte denne service og kontrollere, om dette løser problemet.

 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “tjenester.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Find tjenesten “Print Spooler”Findes på listen over tjenester. Dobbeltklik på den for at åbne dens egenskaber. Klik på “Hold op”-Knappen findes under systemstatus og tryk på“Okay”For at gemme ændringer.

 1. Da vi har deaktiveret tjenesten, kan vi nu fokusere på at slette printerfiler. Trykke Windows + E. for at starte hurtig adgang og klik på “Denne pc”Til stede i venstre navigationsrude.
 2. Naviger til følgende sti:

C: \ Windows \ System32 \ spool \ PRINTERS

 

Tilladelse kan være nødvendig for at få adgang til følgende mappe. Hvis du bliver bedt om det, skal du trykke på Fortsæt.

 1. Når du er i mappen, skal du slette alle filerne i mappen PRINTERS og lukke vinduet.
 2. Gå nu tilbage til fanen Tjenester og Start det "Printer Spooler" service. Husk også at beholde starttype som "Automatisk”.

 1. Genstart computeren, og kontroller, om printeren opretter forbindelse korrekt.

Løsning 3: Kørsel af printerfejlfinding

Det er et skud værd at køre printerfejlfinding. Windows har en indbygget samling af fejlfindere, der er beregnet til at foretage fejlfinding af problemer i forskellige kategorier. Vi kan prøve at køre printerens fejlfinding og kontrollere, om den opdager problemer og løser dem.

 1. Trykke Windows + R, skriv “kontrolpanel”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Skriv “fejlfinding”I søgefeltet på kontrolpanelet øverst til højre i vinduet.

 1. Vælg "Fejlfinding”Overskrift fra listen over resultater, der returneres.

 1. Når du er i fejlfindingsmenuen, skal du klikke på “Se alt”Til stede i navigationsruden i venstre side af vinduet. Nu udfylder Windows alle tilgængelige fejlfindingsprogrammer på din computer.

 1. Naviger gennem indstillingerne, indtil du finder “Printer”. Klik på den.

 1. Kontroller begge muligheder “Kør som administrator”Og“Anvend reparationer automatisk”. Disse muligheder vil sikre, at du finder maksimale problemer, og reparationerne anvendes også hurtigt.

 1. Følg instruktionerne på skærmen, og vent på, at fejlfinding er afsluttet.

Løsning 4: Konfiguration til korrekt port

Det er muligt, at din printer ikke er tilsluttet den korrekte port på din computer, og derfor går den igen og igen. Vi kan prøve at konfigurere printerportene ved hjælp af kontrolpanelet og se om det gør nogen forskel. Du kan altid tilbagekalde ændringerne, hvis denne løsning ikke fungerer for dig.

 1. Trykke Windows + S, skriv “enheder og printere”Og åbn kontrolpanelapplikationen.

 1. Højreklik på din printer og vælg “Printeregenskaber”.

 1. Naviger til 'havne ' Naviger gennem listen over alle tilgængelige porte og kryds afkrydsningsfeltet hvor din printer er angivet. I dette tilfælde er “Brother DCP-1610W-serien” angivet i USB001. Sørg for, at det er markeret. Efter at have foretaget de nødvendige ændringer, genstart din computer og kontroller, om problemet blev løst.

Løsning 5: Opdatering af printerdrivere

Hvis alle ovenstående løsninger ikke fungerer, kan vi prøve at opdatere printerdriverne. Du skal navigere til producentens websted og downloade de nyeste tilgængelige printerdrivere. Sørg for at downloade de nøjagtige drivere, der er beregnet til din printer. Du kan se efter modelnummeret, der findes på forsiden af ​​din printer eller i boksen.

Bemærk: Der er få tilfælde, hvor en nyere driver ikke fungerer. I så fald skal du downloade en ældre version af driveren og installere den ved hjælp af den samme metode som beskrevet nedenfor.

 1. Trykke Windows + R at starte Løb Skriv “devmgmt.msc”I dialogboksen og tryk Enter. Dette starter din computers enhedsadministrator.
 2. Naviger gennem al hardware, åbn undermenuen “Udskriftskøer”, højreklik på din printerhardware og vælg “Opdater driver”.

 1. Nu åbner Windows en dialogboks, der spørger dig, hvilken vej du vil opdatere din driver. Vælg den anden mulighed (Gennemse min computer for driversoftware) og fortsæt.

Vælg driverfilen, du downloadede, ved hjælp af browserknappen, når den vises, og opdater den i overensstemmelse hermed.

 1. Genstart din computer og kontroller, om problemet bliver løst.

Bemærk: Hvis du ikke kan opdatere driverne manuelt, kan du også vælge den første mulighed "Søg automatisk efter opdateret driversoftware". Denne mulighed får Windows til at søge på nettet automatisk og vælge den bedste driver derude.