Sådan repareres 'Spotify tilfældig sænkning af lyd' på Windows 10

Flere brugere har nået os for at få hjælp efter at have bemærket, at deres lydstyrke automatisk falder, mens de lytter til Spotify. Langt størstedelen af ​​brugerrapporter, som vi identificerede om dette problem, forekommer på Windows 10. Nogle brugere har opdaget, at hvis de står stille uden at give nogen lyde, vil lydstyrken vende tilbage til normal efter et par øjeblikke.

Hvad får Spotify til at tilfældigt sænke lyden?

Vi undersøgte dette særlige problem ved at se på forskellige brugerrapporter og de reparationsstrategier, der ofte bruges til at løse dette særlige problem. Som det viser sig, er der flere potentielle forskellige synder, der vides at forårsage netop dette problem:

 • Volumen normalisering er TIL - Desktopversionen af ​​Spotify inkluderer en funktion, der er beregnet til at gøre hver sang spillet med samme lydstyrke. Men som det viser sig, fungerer funktionen ikke altid som beregnet, da justeringen undertiden foretages, når sangen begynder at spille. Hvis dette scenarie er relevant, skal du være i stand til at løse problemet ved at deaktivere Volume Normalization fra Spotify-indstillingsmenuen.
 • Windows justerer lydstyrken under kommunikation - Windows 10 og ældre versioner inkluderer en mulighed, der automatisk sænker lydstyrken, mens lyden sendes rundt. Spotify-appen (især UWP) er kendt for at være påvirket af denne funktion. I dette tilfælde skal du være i stand til at løse problemet ved at deaktivere automatiske lydstyrkejusteringer fra fanen Kommunikation.
 • Korrupt eller opdateret headsetdriver - Hvis du støder på problemet med et headset, er det sandsynligt, at du står over for et driverproblem. Flere berørte brugere, der befinder sig i samme situation, har rapporteret, at problemet blev løst, efter at de opdaterede eller installerede headsetdriveren.
 • Lydforbedringer er aktiveret - Indbyggede Windows-lydforbedringer eller tredjepartsækvivalenter kan også føre til netop dette problem. Nogle lydforbedringer er kendt for at være i konflikt med UWP-versionen af ​​Spotify, hvilket får den automatiske lydjustering til at ske tilfældigt. Hvis dette scenarie er anvendeligt, skal du være i stand til at løse problemet ved helt at deaktivere lydforbedringer.
 • Problemet med kompressorbølgning med Firefox - Mozilla Firefox ser ud til at have en underlig fejl, hvor lyden ser ud til at gå op og ned, mens Spotify spiller fra webversionen. I dette tilfælde skal du være i stand til at løse problemet ved at opdatere Firefox til den nyeste tilgængelige version eller helt gå til en anden browser.
 • Digital lydbegrænsning - En anden tydelig mulighed er en lydbegrænsning forårsaget af den digitale lydkanal, du bruger. Dit system sænker muligvis automatisk lydstyrken for alle lydkilder, når den kombinerede lydstyrke overstiger den maksimale værdi. I dette tilfælde skal du være i stand til at stoppe disse automatiske justeringer ved at sænke Spotify-lydstyrken og kompensere fra systemets lydstyrke.

Hvis du i øjeblikket leder efter en måde at løse dette problem på, giver denne artikel dig flere idéer til fejlfinding. Nedenfor finder du flere potentielle rettelser, som andre berørte brugere med succes har brugt til at løse problemet for godt. Hver af nedenstående metoder bekræftes at være effektiv af mindst en berørt bruger.

For de bedste resultater anbefaler vi dig at følge fejlfindingsvejledningerne i rækkefølge (de er ordnet efter effektivitet og vanskeligheder) og kassere dem, der ikke er relevante for dit scenario. Til sidst er en metode forpligtet til at løse problemet uanset den skyldige, der ender med at forårsage problemet.

Lad os begynde!

Metode 1: Deaktivering af volumen normalisering

Nogle berørte brugere har rapporteret, at grunden til, at deres lydstyrke automatisk blev sænket, var en indbygget funktion kaldet Volume Normalization. Denne funktion skal gøre hver sang, der afspilles med samme lydstyrke, men nogle brugere har rapporteret, at justeringen sker flere sekunder efter, at sangen er startet, hvilket har tendens til at irritere nogle brugere.

Hvis du ikke er ligeglad med lydstyrkenormalisering, skal du være i stand til at løse problemet ved at deaktivere funktionen fra Spotifys indstillingsmenu. Her er hvad du skal gøre:

 1. Åbn Spotify UWP app, og klik på handlingsknappen (ikon med tre prikker) øverst til venstre på skærmen.
 2. Gå til den nyligt viste kontekstmenu Redigere og klik på Præferencer (nederst i genvejsmenuen).
 3. Når du når Indstillinger menuen i Spotify, rul ned til Musik kvalitet fanen, og fjern markeringen af ​​den skifte, der er knyttet til Normaliser lydstyrke - Indstil det samme lydstyrkeniveau for alle sange.
 4. Genstart din Spotify-app, og se om problemet er løst.

Hvis denne procedure ikke tillod dig at løse problemet med automatisk lydstyrkejustering med Spotify-appen, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 2: Deaktivering af lydstyrkejustering under kommunikation

Som et par berørte brugere har opdaget, inkluderer Windows 10 (og ældre versioner) en mulighed, der automatisk sænker lydstyrken, mens lyd optages. Normalt bruges denne funktion kun af kommunikationsapps, men det er ikke så ualmindeligt, at andre applikationer (inklusive Spotify) også bruger denne Windows-indstilling.

Denne indstilling findes på fanen Lyd i Kontrolpanel. Som standard er det indstillet til at reducere lydstyrken på alle andre lyde (bortset fra kommunikationsopgaven) til 80%. Flere berørte brugere har rapporteret, at Spotify automatisk stoppede med at justere lydstyrken, efter at de ændrede standardadfærden.

Her er en hurtig guide til, hvordan du deaktiverer automatisk lydstyrkejustering fra det klassiske kontrolpanel-interface:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter "styring" inde i køreboksen, og tryk på Enter for at åbne den klassiske kontrolpanelgrænseflade.
 2. Når du er inde i kontrolpanelet, skal du bruge søgefunktionen til højre for at søge efter "lyd" og tryk på Gå ind for at hente resultaterne. Klik derefter på Lyd fra resultaterne.
 3. I lydvinduet skal du vælge Kommunikation fane fra den vandrette menu øverst.
 4. På fanen Kommunikation skal du ændre standardadfærd for “Når Windows registrerer kommunikationsaktivitet" til Gøre ingenting.
 5. Klik på ansøge for at gemme ændringerne, genstart derefter computeren. Når den næste opstartssekvens er afsluttet, skal du åbne Spotify-appen og se, om den automatiske lydstyrkejustering er stoppet.

Hvis det samme problem stadig forekommer (Spotify-lydstyrken falder automatisk), skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 3: Opdatering / geninstallation af headsetdriver (hvis relevant)

Hvis du kun ser dette problem opstå, mens du bruger et headset, er chancerne for, at du rent faktisk har et driverproblem. Flere berørte brugere har rapporteret, at det lykkedes dem at løse problemet ved at opdatere eller geninstallere deres headsetdrivere og genstartede deres computer.

Hvis dette scenarie gælder for dig, skal du følge vejledningen nedenfor for at opdatere / geninstallere din headsetdriver og se om det lykkes at løse dit problem:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Devmgmt.msc” og tryk på Gå ind for at åbne Enhedshåndtering.
 2. Når du er inde i Enhedshåndtering, skal du rulle gennem listen over enheder og udvide rullemenuen, der er knyttet til Styring af lyd, video og spil.
 3. Dobbeltklik på dit headset fra listen over lydenheder.

  Bemærk: Hvis du bruger et Bluetooth-headset, er chancerne for, at du har to forskellige lister - en til stereo og en kor kommunikation. For at sikre, at denne metode er effektiv, skal du gentage nedenstående trin med begge.

 4. Inde i Ejendomme skærm på dit headset, skal du vælge Chauffør fanen fra menuen øverst på skærmen. Start derefter med at klikke på Opdater driver.
 5. Klik på den næste skærm Søg automatisk efter opdateret driversoftware. Vent, indtil proceduren er afsluttet, og følg derefter instruktionerne på skærmen for at installere den nyeste version, hvis der findes en anden version
 6. Genstart computeren, og se om problemet er løst, når den næste opstart er afsluttet.
 7. Hvis det samme problem stadig opstår, skal du følge trin 1 til 4 igen for at vende tilbage til Ejendomme menu på din Headset-driver.
 8. Når du vender tilbage dertil, skal du klikke på Afinstaller enhed og følg instruktionerne på skærmen for at fuldføre afinstallationen. Når processen er afsluttet, skal du genstarte computeren, så Windows Update automatisk geninstallerer den manglende driver under næste opstartssekvens.
 9. Kontroller, om problemet er løst ved at åbne Spotify-appen igen.

Hvis det samme problem stadig opstår, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 4: Deaktivering af lydforbedringer

Som det viser sig, kan dette særlige problem også opstå, hvis du har lydforbedringer aktiveret fra dine Windows-lydindstillinger. Flere berørte brugere har rapporteret, at problemet blev løst, efter at de deaktiverede alle lydforbedringer.

Disse lydforbedringer er kendt for at forårsage problemer med UWP-versionen af ​​Spotify. Hvis du vil sikre dig, at du undgår enhver form for konflikt, der kan være forårsaget af disse lydforbedringspakker, skal du følge nedenstående trin for at deaktivere dem fuldstændigt:

Bemærk: Hvis du bruger et dedikeret lydkort, er det sandsynligt, at det har sine egne muligheder for lydforbedring. Hvis det er tilfældet, skal du deaktivere dem fra det dedikerede værktøj, fordi deaktivering af Windows-ækvivalenter ikke løser problemet.

Opdatering: Hvis du bruger SRS Premium Sound eller SRS Premium Sound, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Lydforbedring for at løse problemet.

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en dialogboks Kør. Skriv derefter "styring" inde i feltet Kør, og tryk på Gå ind for at åbne det klassiske kontrolpanel-interface.
 2. Når du er inde i kontrolpanelet, skal du bruge søgefunktionen (øverste højre hjørne) til at søge efter Lyd. Klik derefter på Lyd fra resultaterne.
 3. Når du er inde i Lyd skærm, skal du sørge for, at Afspilning fanen er valgt, højreklik derefter på den afspilningsenhed, som du støder på problemet med, og vælg Ejendomme fra genvejsmenuen.
 4. På skærmbilledet Egenskaber på din afspilningsenhed skal du vælge Forbedring fanen (fra den vandrette menu) og markér afkrydsningsfeltet, der er knyttet til Deaktiver alle forbedringer.
 5. Klik på ansøge for at gemme ændringerne skal du genstarte computeren og se, om problemet er løst, når den næste opstartssekvens er afsluttet.

Metode 5: Opdatering af Firefox eller flytning væk fra det (hvis relevant)

Hvis du støder på dette problem med Spotify-webafspilleren, og du bruger Firefox, kan du muligvis tackle et tilbagevendende problem, der ofte kaldes 'Kompressor bølgekraft'. Flere Spotify-brugere har rapporteret om dette problem, da det kun ser ud til at forekomme med Mozilla Firefox.

De mest berørte brugere, der stødte på dette problem, har rapporteret, at flytning til Chrome stoppede de automatiske lydstyrkejusteringer mere. Hvis du ikke er så glad for Firefox, kan du prøve at downloade den nyeste version af Chrome (her) og se om det løser dit problem.

Hvis du ikke vil give slip på Firefox, skal du sikre dig, at du er på den seneste tilgængelige version - problemet kan muligvis løses via et hotfix nu. Her er en hurtig guide til at gøre dette:

 1. Åbn Firefox, og klik på handlingsknappen (ikon med tre prikker) øverst til højre på skærmen.
 2. Fra kontekstmenuen, der lige er åbnet, skal du udvide Hjælp sektion og klik på Om Firefox.
 3. Inde i Om Mozilla Firefox menu, skal du klikke på Genstart for at opdatere Firefox knap.
 4. Når opdateringen er afsluttet, og din browser genstarter, skal du kontrollere, om problemet er løst ved at åbne webversionen af ​​Spotify igen.

Metode 6: Håndtering af en digital lydbegrænsning

Hvis ingen af ​​metoderne ovenfor har tilladt dig at løse problemet, er chancerne for, at problemet skyldes en begrænsning af den digitale lydkanal, du bruger. Husk, at en PCM-stream (lyddatastream) har en maksimal lydstyrkeværdi, der altid bestemmes af Windows-mastervolumenindstillingen.

Hvis den kombinerede lydstyrke for alle programmer er tæt på at overskride den maksimale værdi, tilsluttes systemet automatisk for at sænke lydstyrken for alle lydkilder for at nå den lydstyrke. Hvis dette scenarie gælder for din nuværende situation, kan du løse problemet ved sænke lydstyrken på Spotify og øge systemvolumen at kompensere.