Hvad er: En muret telefon?

Når nogen gør en enhed ubrugelig, henviser de til den som en 'muret'. Ligesom mursten ikke er andet end hårde genstande, der bruges til konstruktion, bliver telefonen også en ubrugelig mursten. Der er en masse misforståelser om, hvad en muret telefon er. En muret telefon kan ikke gendannes og går tabt for evigt. Så hvis du hører, at en 'muret' telefon blev rettet, var telefonen sandsynligvis slet ikke muret.

I denne artikel vil vi gennemgå alle detaljerne om, hvad der mures, og hvad du kan gøre for at undgå at gøre din telefon ubrugelig for evigt.

Hvad er 'mursten'?

Som nævnt før betyder mursten, at en enhed er blevet til en mursten. Det elektroniske er måske hundreder af dollars værd, men er nu lige så nyttigt som en mursten (måske ikke 'det' nyttigt også). Du kan ikke bruge en muret telefon, og den nægter at tænde eller foretage nogen handling.

En muret telefon kan ikke repareres ved hjælp af normale metoder. Hvis nogen siger, at deres telefon var muret, men de fikset den ved hjælp af en fabriksgendannelse, betyder det, at telefonen ikke var muret i første omgang. Der er en masse misforståelser blandt folk, der henviser til en telefon som 'muret' i forskellige sammenhænge, ​​så sørg for at bekræfte hver gang.

Hvordan bliver en telefon "muret"?

En telefon kan ikke mures 'tilfældigt' eller bare ud af det blå. De mures, når deres firmware eller systeminitialiserere på lavt niveau overskrives.

Antag for eksempel, at du har en iPhone, Android-smartphone, en smartwatch eller noget, der har en firmware. Du ser en meddelelse om, at opdateret firmware er tilgængelig til din computer, så du starter firmwareopdateringsprocessen.

Hvis din enhed slukkes på grund af lav strøm under opdateringen af ​​firmwaren, slukker du den bevidst, eller hvis der er strømafbrydelse, bliver din enhed muret. Hvis firmwaren er halvt skrevet, og handlingen er afbrudt, kan du ikke længere bruge enheden.

Dette er grunden til, at alle producenters advarsler "SLUK IKKE strømmen", når din firmware opdateres. Selv routere kan mures, hvis de afbrydes under deres rammeopdateringsproces.

Dette inkluderer ikke sager fra højere niveauer af software. For eksempel, hvis du opdaterer din Windows, og strømmen slukkes, vil du stadig kunne genbruge din computer efter installation af en ny version. Men hvis du mister strøm, når din BIOS opdateres, er chancerne for, at din pc bliver muret, og at du ikke kan bruge den.

Hvad skal jeg gøre, hvis din enhed er muret?

Der er nogle trin, som du tager i håb om at rette din enhed og bringe den tilbage til livet. Disse metoder fungerer ikke garanteret i alle tilfælde, men du kan stadig prøve.

  • Som nævnt før er det ikke muligt at rette en enhed, hvis den er muret. I dag inkluderer mange enheder dog en fejlsikker metode som gør det muligt at gendanne enhederne. Disse gendannelsesmetoder er inkluderet i BIOS (BIOS-gendannelsesfunktion, når blinkingen afbrydes), smartphones (DFU-tilstand) osv.

 

  • Hvis du opdaterede firmwaren på din telefon, og din telefon blev muret af sig selv, betyder det, at producenten er skyld. Kontakt din producent og medbring også din garanti, hvis den er gyldig.
  • Du kan også prøve avancerede indstillinger ved at tage din enhed til enhedseksperter, der kan gendanne en muret enhed ved forskellige tekniske metoder såsom lodning af et JTAG-header på et printkort og tilslutning af JTAG-kablet til din computer.