Sådan løses "Ingen opstartsenhed fundet" -fejl på Acer, DELL eller Toshiba Systems

Mange Windows-brugere er blevet ramt af et problem, hvor deres computere ikke starter, og de bliver mødt med en sort skærm med en fejlmeddelelse, der siger "Ingen startbar enhed fundet" uanset hvor mange gange de prøver at starte deres computere op. Denne fejlmeddelelse betyder dybest set, at den berørte computer ikke var i stand til at få adgang til den harddisk / SSD, der indeholder dens bootinformation, eller at den scannede alle tilsluttede harddiske / SSD'er til bootinformation og ikke fandt nogen.

Dette problem har været kendt for mest at påvirke Windows 8 og 8.1, men der er intet, der forhindrer det i at bytte Windows 10-brugere. Ikke at kunne starte din computer i Windows er i sig selv et ret stort problem, og det bliver kun værre, når det kombineres med de truende tanker om, at din installation af Windows går dårligt, eller din computers HDD / SSD fejler. Heldigvis kan dette problem dog løses uden engang at skulle starte i Windows, men du får brug for en Windows-installationsdisk eller USB, der indeholder installationsfiler til den samme version og arkitektur af Windows, der i øjeblikket er installeret på din computer. Her er hvad du skal gøre:

 1. Indsæt Windows installationsdisk eller USB i den berørte computer, og genstart
 2. Så snart computeren starter op, skal du komme ind i dens BIOS indstillinger og konfigurere computerens startrækkefølge til at starte fra installationsmediet i stedet for dets harddisk / SSD. Instruktioner til at komme ind på computerens BIOS vil variere fra den ene computer til den anden, men findes næsten altid på den første skærm, du ser, når computeren starter op.
 3. Gemme ændringerne og afslut BIOS
 4. Hvis du bliver bedt om det, skal du trykke på Enhver nøgle til støvle fra installationsmediet.
 5. Vælg præferencer for sprog, tidszone og tastaturlayout, og klik derefter på Næste.
 6. Når du når et vindue med en Installer nu knappen i midten, se efter og klik på Reparer din computer i nederste venstre hjørne af vinduet.

Du skal nu ankomme til Opstartsmuligheder skærm. Når du er her, skal du:

 1. Klik på Fejlfinding >Avancerede indstillinger.
 2. Klik på Kommandopromptog en Kommandoprompt vil blive lanceret.
 3. Skriv følgende kommandoer en efter en i Kommandoprompt, trykke på Gå ind efter at have indtastet hver enkelt:
diskpart liste disk sel disk X (erstat X med det nummer, der svarer til den disk, Windows er installeret på) liste partition oprette partition efi

Bemærk: Hvis du ser en fejlmeddelelse om, at der ikke er nok plads til den nye partition, efter at du har kørt den sidste kommando, skal du skrive følgende kommandoer i Kommandoprompt, trykke på Gå ind efter at have indtastet hver enkelt:

sel partition X (udskift X med antallet svarende til den største partition på disken) ønsket krympning = 200 minimum = 200 Opret partition efi
 1. Skriv følgende kommandoer i Kommandoprompt, trykke på Gå ind efter at have indtastet hver enkelt:
liste partition sel partition X (udskift X med nummeret svarende til den nye partition, du oprettede) format fs = fat32 liste partition sel partition X (igen, udskift X med nummeret svarende til den nyoprettede partition) tildel bogstav = b: exit
 1. Skriv følgende kommandoer i Kommandoprompt, trykke på Gå ind efter at have indtastet hver enkelt:
dir b: mkdir b: \ EFI \ mkdir b: \ EFI \ Microsoft cd / d b: \ EFI \ Microsoft bootrec / fixboot bcdboot C: \ Windows / l en-us / s b: / f ALL dir dir Boot exit
 1. Gå ud af Windows-gendannelsesmiljø og fjern installationsmediet fra computeren.
 2. Genstart computeren, og kontroller, om den starter korrekt uden at løbe ind i fejlmeddelelsen "Ingen startbar enhed fundet".

Hvis problemet ikke er løst, kan roden til problemet være mere alvorlig - såsom en mislykket eller svigtende HDD / SSD. Hvis det er tilfældet, skal du lade din computer se på af en professionel, eller hvis den stadig er under garanti, skal du sende den tilbage til producenten for at få den undersøgt.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found