Sådan udpakkes pakker (PKG) -filer på et Mac OS

Software til Apples OS X-platform findes i pakkefiler, og disse pakker gør installation af software ekstremt enkel. Dette var et af de fremskridt, der fulgte med Unix-core OS X er baseret på. Brugere skal altid kontrollere, om de ved, hvad der er i en pakke, de har downloadet, før de installerer den. Generelt kan dette gøres med Mac Finder.

Mac Finder er ikke altid i stand til at læse indholdet af en pakkefil, hvilket kræver, at brugerne i stedet stoler på kommandolinjen for at se, hvad der er indeni. Derudover kan pakker undertiden blive korrupte, eller du skal muligvis udtrække en enkelt fil fra en pakke af en anden grund. Den samme kommando kan bruges til at opnå dette.

Visning af pakkeindhold

Åbn Mac Finder fra docken, naviger til / Applikationer / Hjælpeprogrammer / og start derefter terminalen.

Brug følgende kommando peget på den pakke, du vil se indholdet af:

pkgutil –udvid pakken.pkg / destination

cd / destination

ls

UdskiftPackage.pkg med pakkenavnet og / destinationen med det sted, hvor du placerer det. For eksempel, hvis du vil arbejde på skrivebordet med en pakke kaldet volume.pkg:

pkgutil –udvid volume.pkg ~ / Desktop

cd ~ / Desktop

ls

Disse filer kan nu undersøges, manipuleres eller kastes i papirkurven, når du er færdig med dem. Hvis du f.eks. Kun vil gemme .gif-filer fra en pakke, kan du oprette en mappe og derefter flytte dem til den, før du sletter alle de andre:

mkdir-billeder

mv * .gif ./Billeder